reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kasik spokojnie, moja siostra miała plamienia do 18 tyg. ciąży i tak naprawdę nie wiadomo od czego one były: albo krwiak, albo zagrożenie odklejaniem łożyska, albo innym razem mięśniak albo zakażenie układu moczowo-płciowego! Także co lekarz to inna diagnoza - też przeszła sporo stresu! Teraz jest już w 23 tc, wszystko się uspokoiło, będzie Julka i ma się dobrze :) ...u Ciebie też wszystko będzie dobrze!

Kasik skoro wcześniej też były takie plamienia i maluszkowi nic nie było to teraz też tak będzie. Mam nadzieję że ten krwiak w końcu się oczyścił i już więcej nie będzie takich numerów

WRZESIEŃ:

22.09.2014 Milena prenatalne USG
22.09.2014 Magda wizyta u gina prowadzącego
22.09.2014 Marikka II weryfikacja
24.09.2014 Anulla wizyta serduszkowa
24.09.2014 Smerfeta badania prenatalne
25.09.2014 Kasik prenatalne
26.09.2014 Magda, echo serca
30.09.2014 Kasik wizyta u gina prowadzącego
30.09.2014 Medalikara wizyta u gina prowadzącego

PAŹDZIERNIK:
01.10.2014 Montana wizyta w klinice USG połówkowe
02.10.2014 Kotuska USG prenatalne
03.10.2014 Olusia badania prenatalne
03.10.2014 Madziula 87 wizyta przed crio
04.10.2014 Jazzabell badania prenatalne
08.10.2014 Medalikara prenatalne
08.10.2014 Kotuska wizyta u gina prowadzącego
09.10.2014 KasiaMakaronik wizyta
15.10.2014 Agaawa USG połówkowe
23.10.2014 Madziulka Rz wizyta u immunologa
27.10.2014 Syllka badania prenatalne

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

witajcie. Ja po nieprzespanej nocy :( Wczoraj pojechałam do szpitala, bo wieczorem zaczęłam krwawić, więc pojechałam od razu do szpitala. Oczywiście w moim szpitalu bardzo dbają o pacjentów i lekarka z oddziału kazała na SOR żeby mnie odesłali do domu. Ale w koncu łaskawie przyjęła mnie na oddziale, na którym musiałam na nią ponad pół godz czekać - w tym czasie można zawału dostać. Z łaską mnie zbadała. Nie wiadomo skąd było krwawienie, czegoś brązowego mam pełno w środku i nie wiadomo o co chodzi :( Krwiaka żadnego nie ma. Nie bardzo mnie pocieszyła, bo powiedziała, że to może być objaw poronienia, bo każde plamienie w ciąży jest niebezpieczne i a lekarze i tak nic nie zrobią, bo ciąża się albo utrzyma albo nie. No i dała mi do zrozumienia, że nie mam po co tam przyjeżdżać, bo oni i tak nic nie zrobią. Trochę się martwię, bo na usg widać dalej pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i lekarka takim olewającym głosem powiedziała, zarodka nie widać. Pęcherzyk ciążowy trochę urósł, bo ma teraz 1,64cm, a żółtkowy 4mm. Może i to trochę za wcześnie na zarodek, ale niektóre z Was już w tym czasie widziały serduszko. Dziś już 24dpt i nie ma zarodka :( Coś słabo się rozwija ten mój kropek. Boję się, że do środy nie będzie nic widać.

Anulla, nie martw sie na zapas. W szpitalu mają kiepski sprzęt i mogli nie dojrzeć zarodka. A jak się dzis czujesz? Masz obfite krwawienie ? Jakieś skurcze? Bierz nospe i magnez na wszelki wypadek.Mocno trzymam kciuki za Twojego kropusia.
ps: a bety Ci w szpitalu nie zrobili ?

Anulla no jak takie podejście mieli w szpitalu to nie możesz wierzyć w ich słowa. Będziesz u swojego lekarza i dopiero dowiesz się dokładnie co i jak. Póki co dużo wypoczywaj, nie wychodź nigdzie, tylko ewentualnie po domu tuptaj. No i nospa i magnez... Trzymam mocno kciuki za Twojego kropusia

Kasik jak u Ciebie nocka? Mam nadzieję że już lepiej, że plamienia przeszły

Też mocno przeżywam Wasze plamienia, nawet w snach :-/ Trzymajcie się dziewczyny!!!!

Anulla po wczorajszej wymianie sms'ów chciałam dziewczynom napisać o Tobie na forum ale nie wiedziałam czy chcesz się tym dzielić więc milczałam. Jestem przekonana, że w szpitalu mają kiepski sprzęt i dlatego "miła" pani doktor nie widziała zarodka. U mnie podczas wizyty w szpitalu pani doktor nie mogła znaleźć pęcherzyka :szok: a ja kilka dni wcześniej już widziałam zarodek i serduszko więc tym się w ogóle nie sugeruj. Do środy już niedługo. Ja muszę czekać do czwartku.

Smerfeta nocka minęła spokojnie, plamienia minimalne, coraz jaśniejsze, czyli powtórka z rozrywki, mam nadzieję, że do jutra przejdą. Szkoda mi tylko M bo tak się cieszył na tą wczorajszą imprezę, nawet myślałam, że sama wrócę do domu a on wróci taxówką po meczu ale jak wyszłam z toalety i zobaczył moją minę od razu buty założył i pożegnał się z towarzystwem. Dzisiaj rano trochę się zdziwił, że ściągam go z łóżka do kościoła bo przecież powinnam leżeć. Mam nadzieję, że on nie myśli, że ja wczoraj specjalnie to zrobiłam :zawstydzona/y:

Madziula oby u mnie też się wszystko szczęśliwie skończyło :tak::-)

reklama
Anulla, wiem co czujesz :( ja jak trafiłam na ip to lekarz też szans nie dawał na to że ciąża się utrzyma... Na szczęście się mylił. Kciuki aby u ciebie też się pomylili i oby było dobrze.

Do góry