reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Smerfetka, mam nadzieję, że lekarz Cię uspokoi. Oby wyniki nie były tak zle jak Ci się wydają. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)
Dlatego obawiam się robić badania z krwi :-(

dzisiaj kolejny dzień z mdłościami. Co za mądry człowiek wymyślił, że mdłości są tylko rano :wściekła/y:. Akurat u mnie rano mijają jak coś zjem, a zaczynają się później :( No i martwi mnie że boli mnie podbrzusze czasami dosyć mocno. Co prawda mój lekarz powiedział, że akurat ja będę bardzo długo odczuwać ból, no ale martwię się, że czasami jest dosyć mocny:( aby do tego 13tc przetrzymać i może później będzie lepiej.

Olusia robiąc suwaczek wpisałam fikcyjną datę ostatniej @ 4 lipca bo tak wynika z obliczeń (punkcja 18 lipca minus 14 dni = 4)

Kristin@
już zaciskam kciuki za jutrzejszą owocną punkcję. Nie taki diabeł straszny, będzie dobrze.

Ewis
daj znać co powiedział lekarz. Może zrób sobie podstawowe wyniki krwi, możliwe, że jesteś osłabiona.

Smerfeta
tak jak pisałam na innym wątku moim zdaniem waga i wzrost ma duży wpływ na interpretację wyników więc będą musieli Ci je raz jeszcze podstawić do wzoru. Bo jaka zdrowa kobieta może mierzyć 60 cm i ważyć 170 kg?

Anulla
współczuję mdłości, mnie lekko mdli tylko po lutce podjęzykowej ale wystarczy jak wypiję coś smacznego np. Kubusia albo zjem jogurt i jest ok. Wczoraj nawet ostra zupa pekińska w chińskiej restauracji dzidziusiowi smakowała.

Kasik ja mialam ostatnia OM 7 lipca... i mam suwaczek ustawiony wg tego... :tak:

Anulla współczuję mdłości, wiem co to znaczy... zmagam sie z tym co dziennie....
:tak:

Madziula nie ma za co ;-)

Jeśli chodzi o moje wyniki, to wg lekarza ryzyko jest takie ze względu na wiek i przebyte operacje, ale powiedział że ciąża jest zdrowa i mam się nie martwić. Niby zamienione waga ze wzrostem nie ma znaczenia, ale o to jeszcze dopytam na drugich prenatalnych, które będą 7.11. Ogólnie ryzyka mam bardzo niskie.
Trisomia 21 --> 1:8367
trisomia 18 --> <1:20000
tisomia 13 --> <1:20000

Ale ogólnie z wizyty jestem średnio zadowolona bo dr nie przyłożył się do badania dziecka, a wiadomo, chciałybyśmy tego jak najwięcej, nie wiem więc ile dziecko mierzy i nadal płci nie znam :sorry: Dr badał mnie przede wszystkim na fotelu, ustawiał mi leki, badał serduszko dziecka. Może tak ma być? :sorry::eek:

Anulla zgodnie z tym co mam napisane na opisie prenatalnych, to ryzyko podstawowe jest niższe, zaś badanie usg i z krwi zmniejszyły mi ryzyka do ww. W taki wypadku, chyba warto zrobić te badania, tym bardziej że masz całkiem dobrą cenę

Medalikara biorę Sorbifer. Też zawsze łykam od razu po posiłku, ale te tabletki długo się uwalniają i mdłości łapią mnie dopiero wieczorem

Enni męcz tą Polną by jak najszybciej uzupełnili papiery. No co oni sobie myślą :wściekła/y:
Kristin@ mega kciuki za owocną punkcję. Nie bój nic, wszystko będzie dobrze :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry