reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

_Infinity_ gratuluje...ciesze sie ze mala ursola... wiec na pewno sie uspokoilas.... :tak:

Enni ja też nie znam tego leku
sorry2.gif.pagespeed.ce.dMWp-sxVei.gif

reklama
PAŹDZIERNIK:

15.10.2014 Agaawa USG połówkowe
15.10.2014 Ewis wizyta serduszkowa

16.10.2014 KasiaMakaronik podglądanko
17.10.2014 Olusia wizyta
21.10.2014 Marikka crio transfer
21.10.2014 Hania USG prenatalne
21.10.2014 Kristin@ wysoka beta
23.10.2014 Madziulka Rz wizyta u immunologa
23.10.2014 Anulla wizyta u gina prowadzącego
27.10.2014 Syllka badania prenatalne
30.10.2014 Kasik wizyta u gina prowadzącego

LISTOPAD:
03.11.2014 Hania wizyta
05.11.2014 Kotuska wizyta u gina prowadzącego
06.11.2014 Anulla badania prenatalne
07.11.2014 Smerfeta prenatalne

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Eni ja pierwsze ivf miałam w lódzkiej Gamecie, ale 3 próby MZ miałam w katowickim Gyncentrum. Ja osobiście bardzo źle wspominam Gametę i nie chodzi o fakt że nie wyszło, bo kolejne próby nie wyszły a zostałam w Gyncentrum.

Wczoraj kurier zabrał materiał do badań genetycznych z in victy-teraz czekam na wyniki:sorry2: a we wtorek wizyta:sorry2:

Infinity, gratuluję dodatkowego pół kg :-D już niedługo będziesz tulić swoją córeczkę, trochę cierpliwości :-D:-D:-D

powodzenia na dzisiejszych wizytach. Ewis - pięknych widoków i dźwięków:)

odebrałam dzisiaj wynik posiewu i w moczu nie ma żadnych bakterii :sorry2:. Bądź tu mądry, ja w ogólnym coś wyszło - moze źle był oddany i to pewnie moja wina. Ale najważniejsze, że wszystko jest ok. Ale żeby nie było nudno w ciąży to zaczynają mi się problemy z zębami i dziąsłami. mam nadzieję, że po ciąży nie zostanę babcią :-(.

Dziewczynki, wczoraj nie dałam rady do Was napisac. Miałam wczoraj intensywny dzien, a wieczorem wizyta u genetyka. Stresa miałam.I jak wróciłam do domu to padłam na mordke.

AniaM
, jeszcze raz graluluje podwójnego szczescia. Kiedy maluchy możesz zabrać do domku ?

Odebrałam wczoraj wyniki prenatalne i kamień z serca spadł !

wolne B-HCG 16,1 IU/I odpowiada 0,408 MOM
PAPPA- 9,930 IU/I odpowiada 2,575 MOM

Ryzyko:
Trisomia 21- 1:8247
18- 1:20000
13 1:9925

Odnosnie białka PaPPa i wysokiego wyniku to genetyczka powiedziała ze niskie wartosci najczęsciej wskazują na choroby natomiast wysoki wynik moze wskazywac ze w dalszym etapie ciąży nie bedzie zadnych powikłań np. porodu przedwczesnego. Czyli im większy tym lepiej.

Anulla, mi krwawią dziąsła jak myje ale podobno to normalne.

Ostatnia edycja:
Dla wszystkich potrzebujących trzymam gorace kciukasy &&&&&& i śle fluidki! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A ja juz wrocilam po USG, wszystko książkowo, dziecko wazy 370g, i ..... Pokazało siuraka! Moj mąż ryknął śmiechem i mówi, ze on wiedział przecież co robi. No ale troche mi żal Majeczki, juz sie z ta myślą oswoilam i kupiłam różowe śpioszki. Ech..... Te chłopy to zawsze nas wyrolują. Tak wiec - bedzie Piotruś!

Hehe! Ale najfajniejszy był moj mąż. Dumny jak paw. On przecież od początku wiedział co robił, u niego w rodzinie nie było dziewczynek! No tak sie z niego śmiałam, ze mnie mocno brzuch rozbolał, chyba z godzinę sie z niego śmiałam po tej wizycie:)) teraz sie boje, ze ta matryca to prawda i za drugim razem tez synusia ustrzeli, zamiast Majeczki... Hihi....

Anulla właśnie z badaniami moczu to tak jest że łatwo źle pobrać próbkę, czasami za długi czas lub złe przechowywanie wpływa na wynik, czasami mam wrażenie że to też wina laboratorium :baffled: Dlatego, szczególnie przy takich wynikach (które wcale nie były bardzo złe tylko na granicach) nie ma się co stresować tylko zawsze powtórzyć. A Żurawit wzięty nawet bez powodu też nie zaszkodzi ;-) ...
A w kwestii zębów to mi też krwawią dziąsła ale to normalne, trzeba delikatniej się z nimi obchodzić ;-) A dentystę warto odwiedzać w ciąży, ja własnie umówiłam się na kolejną kontrolę pomimo że miałam na początku ciąży - niekiedy niespodzianki potrafią się podobno pojawić w kilka tygodni - pewnie jak maluchy wyssą z nas wszystkie minerały ;-)

Kotuska gratuluję :tak: też tak mi się wydawało że to białko nic złego nie oznacza, ja miałam skrajnie niskie i każdy mówił o tym że właśnie niskie jest niepożądane bo świadczy i małej masie dziecka i przedwczesnym porodzie (lub innych wadach jeżeli beta też wyszła by zła) a nigdy nic o wysokim które łączy się z prawidłową betą wolną nie słyszałam. Spokojnej reszty ciąży! :tak:

Agaawa no własnie to te niespodzianki przepowiadania płci przed usg połówkowym, można się zdziwić :-D;-) gratuluję w takim razie synka! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, mam pytanie, może trochę głupie, ale je zadam.
Podczas całego tego starania się, chodzenia na wizyty, badania itp. czy jakoś daje się to pogodzić terminowo z pracą? Oczywiście wiem, że zależy to od pracy i w ogóle, ale czy te wizyty są bardzo często czy nie?

Ja akurat nie pracuję, ale mam od listopada zacząć szkolenie refundowane z UE i to jest pół roku łącznie ze stażem. I teraz nie wiem czy iść na nie, czy nie. Bo trzeba mieć tam frekwencję i nie wiem czy uda mi się to pogodzić z leczeniem. Leczenie dla mnie ważniejsze, ale szkolenie też by nie zaszkodziło ;), bo to zawsze jakaś szansa na pracę.

Do góry