reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam,

Dziewczyny ja po tylu latach starań uważam, że poród to jest pikuś w porównaniu do samego poczęcia dziecka:-D uwierzcie mi, ja panikara, mająca wszelakie dolegliwości ciążowe, urodziłam siłami natury 3 dni przed terminem, całkiem szybko, bez problemów i po wszystkim byłam w ciężkim szoku, że to JUŻ bo nie było tak źle:-) także spoko dacie radę:-):-) ja mam bardzo bolące miesiączki i ból porodowy jest porównywalny do tego z tym, że jest regularny, trzyma kilka minut i nie da rady wziąć No spy i przespać sprawę, trzeba się troszkę namęczyć, ale efekt końcowy jest niezapomniany, a jakie endorfiny to masakara - w życiu nie byłam na takim "haju" jak po urodzeniu Antka:-D:-D

OlaSzy w ciąży pokręcone sny to norma, także musisz się przyzwyczaić;-)
Niebajka oby progesteron był dobry bo Kropek go bardzo potrzebuje, ale w razie czego pewnie zwiększą Ci leki:-)
Hess lekkie ćmienia to raczej dobry objaw, chyba gorzej jak mocno boli (mnie bolało i jak widać:-(), ale pewnie nie ma z tym reguły, także nie ma co sie doszukiwać objawów - będzie dobrze:-)
Anika, Kwiatuszeq powodzenia:-D

u mnie w pracy taka masakra, że jak tak dalej pójdzie to albo tam zginę, albo się zwolnie:crazy: normalnie odliczam dni do wizyty i jak tylko zapadną jakieś decyzje nie będę wahała się, żeby wziać L4 - raczej spokój w trakcie stymulacji mi nie grozi:crazy: pozdrawiam:-D

reklama
niebajka żebyś lekomankom nie została haha:-D:laugh2: ogólne samopoczucie Twoje dobre? jaki ten progesteron Tobie wyszedł
Hess kobietko a TY jak tam?
OLaszy fajnie sobie leniu****esz ,dużo przytyłaś?
dziewczyny a u mnie nic się nie działo w sensie tym że nie bolało niedawno poszłam do łazienki a tu krew na papieże nigdy tak nie miałam i teraz to już sama nie wiem co myśleć w pracy niby się oszczędzam ale dziś miałam szalony dzień jeszcze po pracy pojechałam na zakupy i dopiero o 17 wróciłam myślę że to będzie moja następna porażka aż się boję tej środy:-(

KasiaMakaronik - nie myśl tak, będzie dobrze. Ale to była żywa krew? Można podobno w I trymestrze krwawić, plamić. To nie zawsze oznacza coś złego. Czekaj cierpliwie do środy i jak masz, to może doloz sobie Luteiny pod język z 1-2 tabl.

Hess nie wiem jak to nazwać taka lekko pod brąz ale mnie nawet piersi nie bolą jak ostatnio byłam w ciąży to zaraz wiedziałam po piersiach że coś się dzieje ten strach przed betą jest straszny no nie:szok:

KasiaMakaronik - 15 tc, a ja dopiero +1,5 kg do przodu :zawstydzona/y: A pochłaniam wielkie ilości jedzenia. Po brzuchu na razie ani śladu, chociaż talia mi się powiększyła i piersi, nieco biodra, więc i tak mam problem z wciśnięciem się w swoje "stare" ubrania.
A czy aż tak leniuszkuję to nie wiem :p Może i jestem od tygodnia na L4, ale kończę sesję na mgr, zaczęłam pisać pracę, kończę zlecenia w firmie męża, bo i tutaj chciałabym trochę odpocząć i już powoli jego wdrażać w moje obowiązki, bo zwariuję. No i zaczęłam robić porządki w domu, kuchni. Ale czas na chwilkę snu w ciągu dnia zawsze znajdę :-)

Nie no, w porównaniu z tym co robiłam przed ciążą to rzeczywiście się opier**** :-D tak to przeznaczałam na pracę po 12 h dziennie, do tego siłownia, nauka, gotowanie obiadów i spacer z psami po lesie. Teraz mam tak dużo czasu, że czasami siedzę na kanapie z książką i aż nie mogę się nadziwić:-D

Wszyscy moi znajomi czekają, aż będę okrągła. Przez całe życie jestem szczupła i w sumie to nie jest wynik siłowni, bo zaczęłam dopiero od tego roku chodzić, dlatego jak tylko koleżanki mnie widzą, to już macają brzuch i zastanawiają się czy mogą mi oficjalnie mówić, że jestem grubą krową :-p i tak - bardzo się lubimy wbrew pozorom:-D Powiem Ci, że czekam na te krągłości ciążowe, bo ani załatwić sobie lepszą ocenę z egzaminu, ani wepchnąć się w kolejkę.. Poza tym cały czas jestem w szoku, że udało nam się "tak łatwo" zajść w ciążę, że myślę, że to cały czas sen. Jak urośnie mi brzuch to może wtedy w mojej głowie w końcu zapisze się ten fakt i nie będę miała wątpliwości. Jak na razie przy każdym USG jestem mega zdziwiona:-) i oczywiście płaczę jak głupia:zawstydzona/y:

Dziewczyny wyniki prog bede miala jutro rano;)
Dzisiaj cos sie ruszyło i czuje ze na dole "cos" bulgocze:p i nie sa to jelita:p zobaczymy w srode.
KasiaM boje sie jak Ty.
Trzymam kciuki, zeby to plamienie bylo dobrym znakiem! Cholera musi Ci sie udać! Ciąża ciąży nierówna! Nie nastawiaj sie na nie!

Kasiu od lekomanii mi daleko:) chociaż w tym przypadku lepiej by bylo gdybym ochoczo lykala ta nospe:p
Hess u mnie tez kompletnie nic sie nie działo! moze nasze Kropki sa takie grzeczne?

Ola u mnie tez znajomi ciekawi jak bede wygladac z brzuszkiem. Obstawiaja piękna piłkę, a ja im wmawiam ze zamienie sie w walenia:

reklama
Ja się śmiałam, że będę wyglądać jak Kim Kardashian ( słynna orka ) - oo to:
14.jpg

Ale, jeszcze wszystko przede mną:-D

Załączniki

• 14.jpg
    14.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 55
Do góry