reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Enni jak dobrze, ze wszystko sie wyjasnilo:) zdrowka dla Was i niech te krwiaczysko sie wchlania i juz nie niepokoi :) kciuki trzymam:*

KasiaM u mnie zaczynaja sie mdłości, ale raczej popoludniowe niz poranne.. oko mi leci i tyle:) czasami zaboli na @:) a u Ciebie? :)

reklama
niebajka mnie właśnie troszkę niepokoi ten ból jak na @ ciągle mam wrażenie że coś mi wylatuje dziś miałam znów leciutko brązowe plamienie ale tylko troszeczkę ,ale i tak się stresuje żeby tylko z kropkiem było ok a piersi raz bolą raz nie ,ale wiadomo że każda z nas ma inaczej

KasiaMakaronik bol jak na @ jest normalnym objawem wiec sie nie stresuj. Plamienia tez nie musza oznaczac niczego zlego, napewno pamietasz jak mnie stresowaly i to bardzo dlugo, raz przeciez az wyladowalam w szpitalu bo mialam krwotok a Junior urodzil sie silny i zdrowy :) Kiedy masz wizyte? Idziesz jeszcze do Invicty czy juz do jakiegos swojego stacjonarnego gina?

Enni, jak tam u Ciebie? mam nadzieję na same dobre wieści:) traktują Was tam dobrze? czujesz się zaopiekowana?:) jakby co pisz, przybędziemy z odsieczą :)

Hess, opiszesz swój pobyt:)

Kasia, zobaczysz, będą piekne widoki:)

Niebajko, mam nadzieję, że jakoś żyjesz mimo upałów i gonitwy (nie tylko myśli ;) ?

ja powróciłam z wojaży i brzuch zaczyna boleć na @, wiec jest nadzieja! niech przychodzi!

słuchajcie, wiem, że pewnie będzie to od Was wymagalo powtórzenia niektórych wiadomosci, ale... :) dziewczyny z dlugiego protokołu :) ile brałyście antyki i co po nich? ja mam miedzy 15a19dc zjawić się na kontroli, czy to oznacza, że wtedy mogę już dostać inne leki? Niebajka mi to ładnie napisała, ale ja to chyba ze trzy razy muszę to usłyszeć :D wybacz Kochana moja :)

Kate, szkoda, że nie mogliście podchodzić w sierpniu... jechałybyśmy na jednym wózku:)

a tak, będę Was tu zarzucać moimi rozterkami sami :D

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie forumowiczki :)
Byłam już kiedyś na tym forum, kiedy starałam się o moje pierwsze szczęście, wtedy udało mi się za pierwszym razem i teraz mam kochanego rocznego synka Maksia. Jednak kiedy urodziłam nie miałam za wiele czasu, żeby tu zaglądać, dlatego większości z Was nie znam, ale chętnie to zmienię. Widzę jednak, że jest tu nasza Kasik- Witam Cię kochana, jak tam Juniorek się chowa?
Wracając do sedna, powracam do Was, bo chcemy zabrać nasz pingwinki i rodzeństwo dla mojego synusia :). Razem z mężem podjęliśmy decyzję, że w sierpniu lub wrześniu chcielibyśmy wrócić do Invicty, aby powiększyć naszą rodzinkę i zwracam się do Was jako największej skarbnicy wiedzy, z pytaniem jak to wygląda w praktyce. Wiem, ze muszę zadzwonić do kliniki i pewnie mnie poinformują, ale chciałam wiedzieć, czy któraś z Was już przez to przechodziła, tzn. wracała po mrozaczka, po udanej próbie in vitro? Czy trzeba powtórzyć badania? Czy będę musiała brać hormony? Czy długo czeka się w Invicie na procedurę? Jeżeli którakolwiek z Was coś wie na ten temat, to bardzo proszę o informację, będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki i mamusie.

@mika ja niestety nie pomogę, nigdy nie
bylam w takiej sytuacji.

Anika, no więc u mnie było tak: od 2dc antyki, bralam jakieś 16dni choć bywało, że całe opakowanie szło. Od 11dc GONAPEPTYL co drugi dzien. Później po odstawieniu antyków była slabsza @. Następnie wizyta w 4dc i od tego dnia poczatek stymulacji (ja mialam puregon, menopur i gonapeptyl). W międzyczasie oczywiście były podgladanka pęcherzyków. Wyznaczenie punkcji a później transferu. Czyli moje ostatnie podejście rozpoczęłam antykami 16.01.15r a transfer był 24.02.15r. Długi protokół trwa dłużej, ale niby bywa skuteczniejszy?

DW, dzięki za info! czyli wychodzi, że wszytsko trwało około miesiąc z kawalkiem - niezle :)
nie wiem czy przegapiąłm, ale nie widze postu od Ciebie po sobotnim podglądaniu? jak u CIebie sytuacja?

@mika, witaj:) ja mam dopiero przed sobą przygode z ivf, więc nie pomoge, ale na pewno są tu dziewczyny z większą wiedzą :)

@mika, ja tez nie pomoge..może zajrzyj na drugi watek ivf:)

Aniko ja szlam krotkim wiec moja wiedza jest ograniczona :D dopytuj dziewczyn, pewnie, ze tak:**
Baaardzo sie ciesze ze objawy @ sie pojawily:) za chwile Twoj start! Przebieram nozkami!!

Dw no wlasnie :| co u Ciebie?

Enni haalooo:)))

Hess dalej odpoczywasz?:)

KasiuM wierze, ze z Twoim Kropkiem wszystko bedzie ok:) i bardzo nie moge sie doczekac Twojej wizyty:) zrobilas wyniki?

reklama
KasiaMakaronik pewnie, ze bedzie wszystko ok, innej wersji nie przewiduje :)

@mika witaj kochana :) Jejku Maksiu ma juz rok, jak ten czas zapiernicza ;) Nie pomoge w kwestii powrotu po mrozaczka bo chyba zadna z dziewczyn tego nie robila, za to mamy kilka naturalsow po wczesniejszym ivf. Mysle, ze badania bedzie trzeba powtorzyc a skoro masz mrozaczki to nie bedzie stymulacji tylko przygotowanie jak do crio. Mamy grupe na fb, tam dzielimy sie radosciami i smutkami, wstawiamy zdjecia, ktore sa widoczne tylko dla czlonkow grupy, jak bys chciala dolaczyc napisz na priv bo jest tajna i musi Cie ktos do niej zaprosic. Buziaki dla Maksia :)

Do góry