• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zapadnięty pęcherzyk

reklama
Jeżeli na USG pęcherzyk jest zapadnięty to kiedy miała miejsce teoretyczna owulacja (o ile to to)? Ktoś miał podobny przypadek i zaobserwował czas?
Nie wiem czy się nie mylę, ale z tego co kojarzę to zapadnięty pęcherzyk oznacza, że on rósł do pewnego momentu i się zapadł przed owulacją. Lekarz podczas USG nic nie powiedział? Kiedyś miałam sytuację, że ginka powiedziała, że pęcherzyk jest w kształcie figi i że jestem świeżo po owu - no ale to powiedział lekarz 😉

Nie wiem czy się nie mylę, ale z tego co kojarzę to zapadnięty pęcherzyk oznacza, że on rósł do pewnego momentu i się zapadł przed owulacją. Lekarz podczas USG nic nie powiedział? Kiedyś miałam sytuację, że ginka powiedziała, że pęcherzyk jest w kształcie figi i że jestem świeżo po owu - no ale to powiedział lekarz 😉
Lekarz powiedział, ze z pęcherzykiem się coś stało, zmienił kształt. Mówi, że możliwe ze pękł. Nie był pewien. Dostałam Pregnyl trzy dni wcześniej… widziałam ze nie jest już okrągły i jest mniejszy, zapadł się i wyglądał jak fasola, biszkopt? Może i maleje…

Lekarz powiedział, ze z pęcherzykiem się coś stało, zmienił kształt. Mówi, że możliwe ze pękł. Nie był pewien. Dostałam Pregnyl trzy dni wcześniej… widziałam ze nie jest już okrągły i jest mniejszy, zapadł się i wyglądał jak fasola, biszkopt? Może i maleje…
Hmm.. W takim razie chyba owulację będziesz mogła jedynie potwierdzić za pomocą badania progesteronu z krwii, najlepiej około 7 dni po domniemanej owulacji. Nic innego nie jestem w stanie Ci poradzić 🤷

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry