reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zapisywanie karmień

Wszystko zapisuje. Kiedy była kupa, kiedy witamina d. Tylko problem w tym, że w tygodniu z dziećmi cały dzień siedzę ja. A ja już mam dosyć zapisywania tego dla niego. Ale jakoś mi wmówił że to dla dobra dzieci, więc zapisuje jak durna....
zapisywałam przy skrajnym wcześniaki, bo musiałam wiedzieć ile zje, jak przybiera na wadze. Mieliśmy z tym problemy. Ale jak tylko dziecko moralnie jadło bez problemów brzuszkowych to przestałam pisać. Pisałam z polecenia lekarza. Łatwo można wpaść w paranoję. Jak mąż nie chce odpuścić to niech pogada z pediatra. Może to go przekona

reklama
Zapisywałam tylko przez pierwszy miesiąc przy pierwszym dziecku.
Potem jak już zaczelo normalnie przybierać na wadze to przestałam.
Przy drugim w ogóle sobie nie zawracałam głowy, bo widziałam, ze jadł jak smok i z głodu nie umrze.

Dziewczyny mam pytanie do mam, karmiących mm. Czy i jak długo zapisywałyście ile mleka wypija Wasze dziecko w ciągu doby?
Ja mam w domu miesięczne dziecko. Karmie mm na żądanie, czyli co 2-3 godziny, czasem co 4. W nocy nawet jeszcze większe są odstępy. I szczerze mówiąc nie mam czasu aby bawić się w zapisywanie kiedy był karmiony. Jest głodny, płacze i szuka językiem mleka to daje mleko.

Do góry