reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Nimitii, może faktycznie lepiej odpoczywać w spokoju niż znosić dziwne zachowania i nieprzyjemną atmosferę w pracy. Ale zachowanie pracodawcy pozostawia wiele do życzenia...
Herbata, poprzednio ginek zalecił mi jedną globulkę co 2-3 dni i tak do kolejnej wizyty. I teraz znowu dostałam receptę na 2 opakowania..

reklama
Maść też mam, tak do stosowania doraźnie, jak się coś zaczyna dziać zewnętrznie. Globulki clotrimazolum są skuteczne ale bardzo nieprzyjemne do stosowania. Mają postać twardej tabletki i bez rozmaczania nie ma mowy o aplikacji. No i pieczenie po aplikacji to norma:/

Noelka, Herbata, Deizzi, Szkiełko, Patrycja gratuluje udanych wizyt:) super że Maluszki zdrowe:)
Makunia też miałam ostatnio infekcje i też brałam clotrimazolum rano i wieczorem przez 6 dni, nie wiedziałam że te tabletki się jakoś rozmacza:) mi udało się je zaaplikować takie odrazu wyjęte z opakowania. Po dawce którą brałam infekcja przeszła:) za tydzień będę robić kontrolny posiew by w 100% mieć pewność:). Moja pani doktor na każdej wizycie sama się pytała czy chce zwolnienie, mówiłam że nie, to mi odpowiadała że mam rację i lepiej pracować i się śmiała że chyba jestem jedyną jej pacjetnką w ciąży które nie chce iść na zwolnienie:). Najbliższą wizytę mam za tydzień w czwartek i dziś już uprzedziłam mojego kierownika że będę pracować do końca listopada, tzn taki mam plan:) ale w grudniu mogę do pracy przyjechać raz na jakiś czas na kilka godzin żeby im pomóc, albo brać rzeczy do sprawdzania do domu:) Wyrobiłam sobie już odpowiednią średnią do zwolnienia, a nie chce brać urlopu na dni między świętami Bożego Narodzenia a Sylwestrem, bo urop przyda mi się po macierzyńskim. Mam nadzieję że moja lekarka tym razem też się mnie spyta czy chce iść na zwolnienie, a jak zapomni to sama powiem, że bym chciała pracować tylko do końca miesiąca.

Noelka gratki syneczka :)
Herbata haha fajnie, dziewczyny będą miały super kontakt ze sobą :) gratki :)
Deizzi to Ci mały dowcipniś w brzuszku rośnie, a mama się szykowała na córę hehe
Gratki :D
Nimitii super zdjęcia, najbardziej podoba mi się ten profil :) śliczny maluch :)
Makunia byle do kolejnej wizyty i L4 hihi
Patrycja super wieści :)
Trytyka czekamy na wieści :) wiem że dobre :)

Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz ale późno wróciłam i już sił nie miałam na pisanie:)

Najpierw dzidzia: śliczna, zdrowa, wszystkie parametry w normie:) główkę schowała sobie na dnie macicy więc zdjęcia portretowe słabe wyszły:p ale przynajmniej było widać co ma między nóżkami:) nic nie widać:p witajcie kokardki i różowe ciuszki:) spała sobie słodko całe USG, na końcu ziewnęła i obróciła się pleckami:)

Ze mną gorzej tzn, łożysko z tyłu, szyjka twarda także spoko ale na te bóle częste i skurcze luteinę 2x2 tab (mam pełną dowolność mam 4 op podjęzykowych i 4 dowcipnych), i nie wiedziałam, że na tsh są inne normy dla kobiet w ciąży, jestem odrobine powyżej normy i dla pewności pół tab eutyroxu muszę brać, a magnezu to już 6 tab dziennie!!!

No to tydzień spokoju w martwieniu się o dzidzie, za tydzień znowu zacznę:p

Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz ale późno wróciłam i już sił nie miałam na pisanie:)

Najpierw dzidzia: śliczna, zdrowa, wszystkie parametry w normie:) główkę schowała sobie na dnie macicy więc zdjęcia portretowe słabe wyszły:p ale przynajmniej było widać co ma między nóżkami:) nic nie widać:p witajcie kokardki i różowe ciuszki:) spała sobie słodko całe USG, na końcu ziewnęła i obróciła się pleckami:)

Ze mną gorzej tzn, łożysko z tyłu, szyjka twarda także spoko ale na te bóle częste i skurcze luteinę 2x2 tab (mam pełną dowolność mam 4 op podjęzykowych i 4 dowcipnych), i nie wiedziałam, że na tsh są inne normy dla kobiet w ciąży, jestem odrobine powyżej normy i dla pewności pół tab eutyroxu muszę brać, a magnezu to już 6 tab dziennie!!!

No to tydzień spokoju w martwieniu się o dzidzie, za tydzień znowu zacznę:p

Gratuluje :)

reklama
gratulacje! :-)
rany, ja jeszcze tydzień do wizyty, mam nadzieję, że nam się Młode nie pozasłania i da podglądnąć co ma między nogami ;p

Do góry