reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

ja tez bede szczepic na rota Zuzke zaszczepilam i nie zaluje jak nas raz zlapalo to u Zuzi skonczylo sie na tym ze raz zwymiotowala a ja z W przez trzy dni wymioty biegunka :sorry: co do pozostalych to bede szczepic ta zintegrowana ale bez pneumo i meningo bo to zostawiam na pozniej(po drugim roku zycia) Zuzie na pneumo zaszczepilam w ostatni piatek meningo czeka nas za miesiac

A wlasnie pytalas sie moze jaka jest skutecznosc tego szczepienia po 2 roku zycia? Taka sama jak szczepienie na pneumo w pierwszych miesiacach? Bo tez z checia odlozylabym to na pozniej - chociazby ze wzgledow finansowych.
A Julki to chyba juz mi nie zaszczepia skoro za chwile konczy 5 lat?

reklama
a dlaczego mieliby Ci nie zaszczepić Julki???

ja zdecydowałam się na skojarzoną i to wszystko, pneumo i meningo zostawiam na jedną dawkę:sorry:

a dlaczego mieliby Ci nie zaszczepić Julki???

ja zdecydowałam się na skojarzoną i to wszystko, pneumo i meningo zostawiam na jedną dawkę:sorry:

Bo nie wiem czy jest sens ja szczepic w tym wieku? Zastanawiam sie czy po prostu okres zagrozenia zachorowaniem na cos co wywoluja pneumokoki juz nie minal u niej?

ja byłam dziś na pierwszej wizycie u pediatry z Gają. Pediatra stwierdziła, że mała za wolno przybiera :szok: bo ma już 20 dni, a od wagi w dniu wypisu ze szpitala przybrała tylko 400g i to nie całe.... a powinna 200 tygodniowo...
ale nie zamierzam się przejmować, bo mała pogodna, spokojna, je kiedy chce i ile chce i ma łądne kupki, no to czym się przejmować :tak:
szczepienie wybrałam to na dwa wkłucia, za 60 zł.

Pediatra mnie pocieszała z tą szczepionką w szpitalu z rtęcią - że jak zjem np tuńczyka z puszki i nakarmię dziecko (albo jak miałam je w brzuszku), to mu podam więcej rtęci niż jest w tej szczepionce :szok::szok::eek::confused2:

ja byłam dziś na pierwszej wizycie u pediatry z Gają. Pediatra stwierdziła, że mała za wolno przybiera :szok: bo ma już 20 dni, a od wagi w dniu wypisu ze szpitala przybrała tylko 400g i to nie całe.... a powinna 200 tygodniowo...
ale nie zamierzam się przejmować, bo mała pogodna, spokojna, je kiedy chce i ile chce i ma łądne kupki, no to czym się przejmować :tak:
szczepienie wybrałam to na dwa wkłucia, za 60 zł.

Pediatra mnie pocieszała z tą szczepionką w szpitalu z rtęcią - że jak zjem np tuńczyka z puszki i nakarmię dziecko (albo jak miałam je w brzuszku), to mu podam więcej rtęci niż jest w tej szczepionce :szok::szok::eek::confused2:

Z tym przybieraniem to widocznie taka jej uroda :tak: pozniej nadrobi ;-)

Hmm...to moje dziecko jest narteciowane :tak: bo tyle puszek rybnych zjadlam w ciazy ze szok :shocked2::-D

a ja dziś byłam u pediatry i na usg bioderek. Kuba waży już 5kg. I to fajnie, ale z kolei z jednym bioderkiem coś nie jest do końca ok. Kazała szeroko pieluszkowac. Martwię sie:-(. Ktoś też tak miał???:-(

Mamulica moja przyjaciółka tak miała, pieluchowała 6 tygodni i było ok:tak: Wogóle to z tymi bioderkami u nas to paranoja, wczoraj na kontroli bylismy i kazała zrobic kontrole bioderek do 6 tygodnia i dodała zeby zadzwonic po nowym roku i sie zapisac, bo wtedy dopiero zapisy bedą:szok: To raczej bysmy sie nie wyrobili do 6 tygodnia:no: Zostaje prywatnie.
Julek przybrał równiutko 1kg od wypisu ze szpitala. Tyle ze on malutki byl i teraz wazy 3850:tak:

reklama
w moim pipidówku badanie bioderek można zrbić tylko prywatnie na kase chorych musiałaby jechać 50 km a badanie kosztuje 40zł więc na jedno wyjdzie
Wczoraj na wizycie polożna kazała szeroko pieluszkować tak zapobiegawczo

Do góry