reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

ja mam skierowanie do okulisty bo Helenka ma wylewy dosiatkowkowe troche mam przez to zalamke bo juz w szpitalu ja leczyli i nic to nie pomoglo teraz caly czas zakrapiamy jej oczy ale jezeli to sie nie poprawi to bedzie musiala miec jakis zabieg laserowy :-(
witamine D kazali mi w szpitalu dawac od poczatku a pediatra na wizycie patronażowej powiedziala ze od trzeciego tygodnia :sorry:ale niby jak juz daje to nic sie nie stanie bo w tym Vita-D czy jak to sie nazywa (takie kapsulki) sa jakies mikrodawki

mi kazali dawac vit D od pierwszyd dni zycia i wlasnie daje w tych mikrodawkach codziennie rano przed karmieniem wciskam maluchowi do buzki ... a witamina K? bo dostalam jedna kartke z zaleceniami ze szpitala i tam ze od 2 tyg a polozna dala mi inna kartke i tam ze od 8 doby.... dajecie? i od kiedy? i podobno te witaminy dotycza tylko matek ktore karmia cyca

reklama
mi kazali dawac vit D od pierwszyd dni zycia i wlasnie daje w tych mikrodawkach codziennie rano przed karmieniem wciskam maluchowi do buzki ... a witamina K? bo dostalam jedna kartke z zaleceniami ze szpitala i tam ze od 2 tyg a polozna dala mi inna kartke i tam ze od 8 doby.... dajecie? i od kiedy? i podobno te witaminy dotycza tylko matek ktore karmia cyca

Kasiulla ja mam zalecane wit K od 8 doby zycia ( dla karmiących cycem !)
Wit D o 2 tyg życia
Ja w kropelkach mam i daję na smoczek :-D

Piotrek przed chwilą był w szpitalu i rozmawiał z Panią doktor.
Wlaściwie dopiero dzisiejszy dzien możemy traktować jako pierwszy dzien jej pobytu w szpitalu, bo w weekend wiadomo jak to jest.
Jest naświetlana nadal, żółtaczka się cofa.
Morfologia jest okey, czekają na wyniki moczu, jutro ma wizytę neonatologa, w środę USG głowy.
Chcą sprawdzic czy ten spadek wagi był od żółtaczki czy z jakiegos innego powodu.
Poza tym zmienili jej mleko , bo dawali jej jakies Hippo i ulewała po nim.
Teraz dali jej Bebilon dla dzieci ulewających.
A ja w domu dawałam Bebiko i było okey.

Także Pani doktor powiedziala, że nie jest w stanie teraz określic kiedy mała wyjdzie, ale raczej pod koniec tygodnia najwczesniej...

Boże cały tydzień bez dziecka.....
Akurat w piątek kończę brac antybiotyk.

Mój co chwila wypluwa smoka i domaga się płaczem żeby mu go dać.Chyba zaraz gumkę doszyję i dookoła głowy przywiąże:-D:-D:-Dpotrafi tak sporo czasu marudzić , aż wypluje i śpi.Ale ile się nachodze do łożeczka to jak na pielgrzymce :-D

Także Pani doktor powiedziala, że nie jest w stanie teraz określic kiedy mała wyjdzie, ale raczej pod koniec tygodnia najwczesniej...

Bidulka.Oby w tym tygodniu się udało małą wypisać.Trzymamy kciuki:-)Też bym zwariowała chyba...

Mój co chwila wypluwa smoka i domaga się płaczem żeby mu go dać.Chyba zaraz gumkę doszyję i dookoła głowy przywiąże:-D:-D:-Dpotrafi tak sporo czasu marudzić , aż wypluje i śpi.Ale ile się nachodze do łożeczka to jak na pielgrzymce :-D

heheh tez mam tak momentami :) ale pieluche podstawiam i sie denerwuje ze wypluc nie moze :D a jak przysnie zabieram pieluche

Piotrek przed chwilą był w szpitalu i rozmawiał z Panią doktor.
Wlaściwie dopiero dzisiejszy dzien możemy traktować jako pierwszy dzien jej pobytu w szpitalu, bo w weekend wiadomo jak to jest.
Jest naświetlana nadal, żółtaczka się cofa.
Morfologia jest okey, czekają na wyniki moczu, jutro ma wizytę neonatologa, w środę USG głowy.
Chcą sprawdzic czy ten spadek wagi był od żółtaczki czy z jakiegos innego powodu.
Poza tym zmienili jej mleko , bo dawali jej jakies Hippo i ulewała po nim.
Teraz dali jej Bebilon dla dzieci ulewających.
A ja w domu dawałam Bebiko i było okey.

na pewno będzie coraz lepiej i Ty zdążysz się wyleczyć do końca :))

W szpitalu chcieli dowiedziec sie gdzie bedzie chodziło moje dziecko do przychodni.Podałam adres i nazwe.
Czyli mam rozumieć ,że szpital już to załatwia i położna przyjdzie na dniach?

W szpitalu chcieli dowiedziec sie gdzie bedzie chodziło moje dziecko do przychodni.Podałam adres i nazwe.
Czyli mam rozumieć ,że szpital już to załatwia i położna przyjdzie na dniach?

To zalezy gdzie - w poznaniu trzeba osobiscie zalatwic i dokonac wyboru poloznej. Moja jutro bedzie po raz 4 :szok: nie wiem po co przychodzi ale to mila babka to niech przyjdzie - co mi tam.

reklama
Do góry