reklama
W
wyjatkowaonaa
Gość
mojemu prawe oczko ropieje nadal
i czasami poleci lza
lekarz przepisał tobrex i jest lepiej .
A tak przemywam mu woda przegotowana i rumiankiem co pare godzin.

lekarz przepisał tobrex i jest lepiej .
A tak przemywam mu woda przegotowana i rumiankiem co pare godzin.
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
u mnie ropialy to przemywalam sola fizjoligiczna ;] no i jest ok
martolinka
Mama i nie tylko :-)
my mielismy ten problemPediatra zapisała SULFACETAMIDUM WZF . to krople.Po 6 dniach przeszłomiała któraś problem z ropiejącym oczkiem u maluszka?? pomóżcie prosze.

anian
Fanka BB :)
dziunka u Arka na katar pomogło: sól lub woda morska, po zakropleniu kładłam go na brzuchu to mu wypływało co nie co, wietrzenie sypialni oraz mokry ręcznik na kaloryferze i ...2 razy na dzień sól mieszałam z cytryną (2 krople cytryny na 1 kroplę soli) i młodemu dużo leciało.
powodzenia
powodzenia
R
rouż
Gość
W szpitalu dodatkowo zalecaja po zapuszczeniu soli fizjologicznej oklepywanie(nawet profilkatycznie)-zrobic reke w "lodke" i ostukiwac plecki od dolu do gory, miejsce przy miejscu, np od prawej strony do lewej. Dziecko w tym czasie na brzuszku, najlepiej aby glowka byla nizej(np mozna przewiesic przez kolana). Pozniej odciagniecie wydzieliny najlepiej frida. A nad sama glowka spiacego dziecka rozwiesic mokra pieluszke tetrowa(przywiazac do lozeczka np robiac namiot)...dziunka u Arka na katar pomogło: sól lub woda morska, po zakropleniu kładłam go na brzuchu to mu wypływało co nie co, wietrzenie sypialni oraz mokry ręcznik na kaloryferze i ...2 razy na dzień sól mieszałam z cytryną (2 krople cytryny na 1 kroplę soli) i młodemu dużo leciało.
powodzenia
Czlowiek cale zycie sie uczy...jak bylam glupia, bo jak pediatra mi kazala oklepywac Alanka to robilam to gdy go trzymalam w pionie jak do odbicia...idiotka ze mnie

R
rouż
Gość
Czy jak sie idzie juz na to szczepienie w 6tyg to trzeba wiedziec co i jak? Bo ja Alanka zapisalam na 23go, a w sumie nie wiem, jakie sa szczepionki, za ile itd...Nie wiem, czy ja mam kupowac, czy w przychodni dadza a ja zaplace...Musze chyba tam zadzwonic w poniedzialek. Ale chyba nam przesuna szczepienie, skoro Maciejek chory...aby alanek nie podlapal...Zobaczymy.
Czy jest jakas szczepionka skojarzona ale tylko na te podstawowe choroby? Bez rota, pneumo i meningo? Taka bym chciala...Na pneumo jak sie zdecydujemy to pozniej bysmy doszczepili.
Czy jest jakas szczepionka skojarzona ale tylko na te podstawowe choroby? Bez rota, pneumo i meningo? Taka bym chciala...Na pneumo jak sie zdecydujemy to pozniej bysmy doszczepili.
mamulica
Fanka BB :)
Royanna, skojarzona jest tak czy inaczej. Tylko panstwowa jest na błonicę, teżec i krztuśca, a ta płatna np infanrix ipv hib dodatkowo na polio i zapalenie opon mózgowych. Na polio później też jest obowiązkowa w 12 tygodniu życia i wtedy tylko jeden zastrzyk maluch dostaje. Jest też infanrix hexa i oprócz tego co ma ten poprzedni to dodatkowo jeszcze na żółtaczkę - z tym ze u mnie już go nigdzie nie można dostać. Ten pierwszy kosztuje około 120zł, a hexa ok 200.
D
dziunka24.
Gość
dziunka u Arka na katar pomogło: sól lub woda morska, po zakropleniu kładłam go na brzuchu to mu wypływało co nie co, wietrzenie sypialni oraz mokry ręcznik na kaloryferze i ...2 razy na dzień sól mieszałam z cytryną (2 krople cytryny na 1 kroplę soli) i młodemu dużo leciało.
powodzenia
Dzieki, sprobuje
Wrocilismy od lekarza, mamy skierowanie na pediatrie do szpitala :-( na razie mamy siedziec w domu i obserwowac. Jak Asia zacznie ciezko oddychac- przeponowo lub zmieni sie jej zachowanie to mamy czym predzej smigac do szpitala. Na razie osluchowo jest ok, ale to sie w kazdej chwili moze zmienic.
Lekarka powiedziala ze najwiekszy nasz blad to puszczenie Julki do przedszkola. I do ukonczenia przez Asie roku nie powinna tam chodzic. A juz wogole teraz do trzeciego miesiaca. I teraz nie wiem co robic:-
Mala zasypia na 5-10 min, potem budzi ja katar... i wyglada to tak ze ja karmie, potem A kolysze ja na rekach az zasnie, odklada do wozka, a po 5-10 min pobudka....a spiaca jest strasznie...
Royanna dzieki za rady

reklama
R
rouż
Gość
dzieki mamulica 
Ja pamietam tylko ze strszego szczepilismy tylko podstawowymi szczepieniami ale skojarzonymi i z dodatkiem na Hib, teraz Hib jest w podstawowych szczepieniach.
Ja pamietam tylko ze strszego szczepilismy tylko podstawowymi szczepieniami ale skojarzonymi i z dodatkiem na Hib, teraz Hib jest w podstawowych szczepieniach.
Podziel się: