Etna - jakoś z tą brzozą nie bardzo ;-), wg tvnmeteo stężenie pyłków jest niskie. Wiem, że alergia krzyżowa tak się objawia, że jak coś pyli to niektóre produkty, na które dziecko nie jest uczulone uczulają, a to podobnież w testach nie wychodzi, tyllko jakieś tam specjalistyczne trrzeba robić, ale może się mylę....
reklama
agrafka80
Fanka BB :)
ja myślę, ze chodzi o alergię krzyżową - to znaczy, ze alergia wziewna uaktywnia jakaś pokarmową (albo odwrotnie). Ale to bardzo ciekawe co Etna napisała, ze akurat taka zależność jest czesta - dobrze wiedzieć!!
Etna czy z wysypką szłaś do alergologa czy pierwszego kontaktu Ci pomógł? U nas są dość długie terminy do alergologa więc zastanawiam się nad pierwszego kontaktu. Konrad jest cały wysypany ale nic go nie swędzi. Daje mu tylko calcium ale poprawy nima...
Nie... on ma taką kasze na rękach i nogach a na brzuchu jakby skaza białkowa, suche zaczerwienione plamy. Jutro pójde z nim do lekarza pierwszego kontaktu, niech luknie... Nie ma ani gorączki, nic go nie swędzi więc dziwne takie... Może rzeczywiście coś związane z tą alergią krzyżową...
reklama
Podziel się: