reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zespół policystycznych jajników

Dziewczyny pisze do Was zeby niektore chociaz na duchu podnieść.
4 lekarzy stwierdziło u mnie PCO. Niektorzy pkusili sie ze nie bedzie dzieci. W przeszłosci borykalam sie jeszcze z hiperprolaktynemią.
Nie mialam owulacji. Zapisywano mi tabletki antykoncepcyjne bo bez nich to nie mialam 6mies nawet miesiączki. W tamtym okresie < wykryto pco majac 15 lat> nie bylo to dla mnie dramatem bo nie chcialam mieć dzieci. Zbadano mi rowniez tarczycę i okazalo sie ze mam wole guzkowate ktore tez blokuje pracę jajników. Trafiłam do Pani doktor ktora przepisała mi 6 mies kurację ESTROFEMEM i wyregulowalam poziom prolaktyny i hormony tarczycowe. Po miesiacu od konca kuracji zaszlam w ciązę. W maju tego roku bylam u dwoch lekarzy bo znowu okazalo sie ze miesiaczki sa neieegularne co 50 dni. Znowu pelno pecherzy na jajnikach i diagnoza ze na razie nie zajdę w ciążę muszę się leczyc. A tu psikus byllam juz we wczesnej ciąży.

Takze glowa do gory kochane. Doczekacie się swoich fasolek. U mnie duzy luz psychiczny zadziałał...<tak mysle>:)

reklama
przepraszam dziewuszki ze tak sie wam wcinam w watek. ja tez mam PCO i endometrioze...w Pl mialam 2 operacje zanim ukonczylam 18 rok zycia:dry::sorry: juz wtedy lekarz mowil ze im pozniej sie zdecyduje tym trudniej bedzie...ja sie nie sluchalam bo po co:tak:jak sobie wkrece to dopiero bedzie problem. o pierwsza ciaze staralismy sie (i to nagminnie hehe) ok 10 mcy..(poronilam ale przyczyny byly zupelnie niezwiazane z PCO czy tego typu sprawami) pozniej odpuscilismy na dluugi czas i po 3,5 roku (staran i niestaran bo nie zabezpieczalismy sie ale tez czasem omijalismy daty teoretycznych dni plodnych) wyszly dwie kreseczki na tescie:-D teraz mieszkam w UK wiec tu lekarz tylko morfologie zrobil na potwierdzenie ze cos sie u mnie dzieje i to tyle. juz ze 3 razy mialam torbiel powyzej 5 cm i karetka mnie wiozla doszpitala. za kazdym razem (proponowali oczywiscie zabieg, wrecz namawiali) wychodzilam na wlasne rzadanie i sie wchlanialo samo na szczescie. ( w pl 2 operacje bo pekl mi torbiel 12 cm srednicy:szok: ktorego pani ginekolog 3 dni wczesniej nie znalazla podczas badania:wściekła/y:) teraz mam sliczna zdrowa corcie :-) takze dziewuszki nie poddawac sie i nie dac sie negatywnym myslom..ja zaszlam w ciaze przy kolejnym terminie owulacji zaraz po tym jak podjelismy decyzje ze odpuscimy sobie dzidzie i pojde tu na studia...wiec tak jakby wpadlismy ;-):tak::-D

Marciaa i azorek :-) dziękuję - to na prawdę pomaga jak dziewczyny z takimi problemami jak my mówią że się da, że im się udało i to wcale nie dzięki jakimś lekom czy specjalnemu leczeniu - SUPER kochane i gratuluje wam bardzo
abed - generalnie z tego co wiem to tylko monitoring może dać pewność :baffled: ale może też jakieś inne badania tak jak pisałaś (progesteron np.), no i sama widzisz na przykładzie naszych gości że nie znasz dnia ani godziny :tak:

no ja wiem że dają nadzieję i ja też mam nadzieje;-)

no ja tu nic nie mogę zrobić jak mi lekarz nie zleci:-( tu nie ma prywatnych gabinetów a jak są to są kosmicznie drogie... wiec zostaje mi tylko to co mi zleca lekarz tu... no i wizyta w Polsce

abed a ja zawsze u GP staram sie tupnac noga i maruuudze taaak dluuugo dokad lekarz sie nie znudzi i na odczepnego dostaje skierowanie :D tez sposob :) ostatnio tak wyciagnelam testy alergologiczne dla mlodej :D i zwyczajowo juz naciaga sie fakty....jesli starasz sie 4 mce mowiesz ze starasz sie juz ponad rok i z regoly dziala bo tego ci nie udowodnia ;]

azorek84 teraz to ja to wiem tylko jakieś 10 mc temu nie wiedziałam :-( też naciągam fakty dlatego miałam jakieś badania bo tak to bym chyba nic nie miała tylko kazali by czekać rok... teraz i tak jadę na urlop jak wrócę to już będzie rok i zaczniemy działać... chyba że :-)

reklama
Do góry