reklama
Anulka59
Fanka BB :)
frretka niestety nie pomogę Ci.
magdaim83 dobrze że przynajmniej masz swój plan.
basias jas mam synka po 2latach leczenia.Teraz już 14miesiąc leczenia i nic.Zobaczymy co będzie.Leki przy PCO dają szanse na ciążę tylko trzeba cierpliwości.
celinka83 gorąco Ci gratuluję i życzę spokojnej ciąży.
magdaim83 dobrze że przynajmniej masz swój plan.
basias jas mam synka po 2latach leczenia.Teraz już 14miesiąc leczenia i nic.Zobaczymy co będzie.Leki przy PCO dają szanse na ciążę tylko trzeba cierpliwości.
celinka83 gorąco Ci gratuluję i życzę spokojnej ciąży.
Lilu19
WITAJ SERDECZNIE BASIAS, PRZED CHWILA PRZECZYTALAM LIST OD CIEBIE ALE NIESTETY NIE MOGLAM SOBIE PORADZIC Z ODPISANIEM NA NIEGOCześć, jestem nowa, ale ja również cierpie na PCO. Przez 5 lat mam problem z okresem a dopiero od roku wiem że cierpie na tą dolegliwość. Ogólnie jestem załamana bo z mężem chcemy mieć dzieci a nie możemy. Prosze napiszcie czy którejś z was mimo PCO udało się zajść w ciąże i jak długo czekaliście na dzidzie.

Witajcie dziewczyny... Ja mam 17 lat i od września zdiagnozowany zespół policystycznych jajników. Od 7 miesięcy nie mam miesiączki, od 14 dni biorę Yasmin, jest to najlżejszy lek jaki mogę brać ponieważ oprócz tego mam wadę serca, padaczkę i "pakiecik" innych chorób. Słyszałam, że nie jest dobrze jeżeli przy PCOS ktoś ma problemy z cukrami - ja mam hiperinsulinemię biorę na to metformax 3x dziennie. Mam podwyższony testosteron, niski progestron, zaburzony stosunek metabolizmu. Na dziecko mam jeszcze czas, ale chciałam spytać jakie mam szanse aby w przyszłości zajść w ciąże? Lekarze nic mi nie chcą powiedzieć
Pozdrawiam Marta
Anulka59
Bo to nie jest takie proste jakbyś mogła myśleć-czasem wystarczy jeden cykl z lekami na owu a czasem i kilka miesięcy ale nikt tera Ci nie powie że nie masz szans bo moż stać się tak że zajdziesz bez leków w ciążę.Dobrze że już jesteś zdiagnozowana i wiesz co Ci dolega.
reklama
Lekarka mówiła, że to zaczynało wychodzić już wcześniej... tylko nikt mnie na to nie badał, a wykryli to przez zupełny przypadek i podejrzenie rzucił kardiolog przy rytunowej kontroli. Z jednej strony sie ciesze, że padła prawidłowa diagnoza i mogą mnie leczyć, a z drugiej strony mam żal do losu, że zesłał na mnie kolejną chorobę...