• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobek

Cześć jestem tu nowa. Chciałam się dowiedzieć kiedy najlepiej zapisać córkę do żłobka. Niedługo kończy 9 miesięcy chciałam ją dać do żłobka żeby wrócić do pracy ale nie wiem kiedy najlepiej złożyć papiery i jakie dokumenty są potrzebne

reklama
Cześć jestem tu nowa. Chciałam się dowiedzieć kiedy najlepiej zapisać córkę do żłobka. Niedługo kończy 9 miesięcy chciałam ją dać do żłobka żeby wrócić do pracy ale nie wiem kiedy najlepiej złożyć papiery i jakie dokumenty są potrzebne
Jeśli żłobek samorzadowy - dowiedz się, jak jest u Ciebie. Ale u nas rekrutacja trwa cały rok, ale dzieci przyjmowane są w miarę wolnych miejsc. W niektórych miastach rekrutacja jest właśnie w marcu. Śmiem twierdzić, że będzie kłopot z miejscem..:/
Jeśli żłobek prywatny - musisz się udać do żłobka i podpisać umowę:)

Najlepiej pytaj w żłobku, do którego chcesz posłać. Córka urodziła się w styczniu, idzie od stycznia, a zapisywaliśmy ją jak miała miesiąc… i trafiło się nam jedno jedyne miejsce, bo generalnie rekrutacja od września (żłobek prywatny) i listy rezerwowa na zasadzie, że jeśli jakieś dziecko przestanie chodzić, to będziemy mogli w zimie wskoczyć na jego miejsce.
A koleżanka w publicznym posyła od września, jej synek będzie miał 7,5 miesiąca - bo albo od września albo przyszły rok albo czekanie czy się zwolni miejsce. 🤷🏻‍♀️
Dlatego najlepiej pytać bezpośrednio w placówce, oni też powiedzą na pewno jakie dokumenty. ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry