reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zmiany Na Skorze

WITAM
JA UŻYWAM KOSMETYKÓW FIRMY BUBCHEN. OFERUJĄ CAŁĄ GAMĘ PRODUKTÓW OD PŁYNU DO KĄPIELI PO KREM. KUPUJĘ JE W SKLEPACH DZIECIĘCYCH LUB W APTEKACH
NIKOLA MA PO NICH SUPER SKÓRĘ.
POZDRAWIAM MAGDA

reklama
parafine kupuje sie w aptece i jest tylko jedna
to jakby oliwka tylko zupełnie czysta i bezzapachowa i nie uczula

parafina ciekła jest głównym składnikiem zarówno oilatum (65%!!!) jak i każdej oliwki...
jeszcze nie mam dzidzi, ale gdzieś położna nam klarowała, że dobrze jest dodawać trochę tej parafinki do kąpieli dzidziusia... wtedy ciałko sie natłuszcza, a jednocześnie pory nie są zatykane...
a ja mam bardzo suchą skórę (zima robią mi się takie suche, niemal zrogowaciałe miejsca na plecach czy udach) - jak byłam mała leczyłam to u dermatologa... a teraz pod prysznic stosuję oliwke pomieszaną z płynem pod prysznic. REWELACJA! nie musze się balsamować, ani nic... polecam wszystkim babeczkom, które mają problem z suchą skórą... lepsze niż nacieranie sie oliwką po kapieli (jak wpsominałam oliwka zatyka pory i przy wrażliwej skórze - moja!- powstają krostki, a poza tym nic nie wciera się w ubranie).

JA tez jeszcez mam mojego Dzidziaka w brzuchu, ale chcialam sie proadzic w kwesti kosmetykow jesienno-zimowych na buzie. Wasze rady co do uzywania kosmetykow na cialo wydaja mi sie b rozsden, ale co stosowac na buzie dla maluszka w domu jak i na spacer? Moja urodzi sie jesiennia:)

Kamilka_21 pisze:
ja osobiscie miałam sucha skórę i dermatolog przepisał mi właśnie płyn do kąpieli Olilatum. Po kapieli nie stosowałam zadnych oliwek. po 2 tygodniach skóra była super! :laugh: mi naprawde pomógł ten srodek ;D Juz nie mam kłopotu ze skóra ze 2 lata. Teraz uzywam oliwki lub balsamu i jest dobrze.
w naszym przypadku samo oilatum nie wystarczyło skóra nadal sie łuszczyła była zbyt sucha i lekarz zalecił parafine teraz jest OK :laugh:

cześć,
na TVN Style oglądałam nowy program "a mama też lekarz" i tam wypowiadał się pediatra, że jaskinie solne dobrze wpływają na skórę atopową.
Pozdrawiam
Giza

giza pisze:
cześć,
na TVN Style oglądałam nowy program "a mama też lekarz" i tam wypowiadał się pediatra, że jaskinie solne dobrze wpływają na skórę atopową.
może i tak ale gdzie znaleźc taką jaskinie ?

reklama
cześć,
takie groty czy jaskienie są już chyba w każdym większym mieście oraz w miejscowościach uzdrowiskowych.
kate332 z danych o Tobie wyczytałam, że syeteś z Kielc. Znalazłam tam taką jaskinię na ul Padereskiego 48. Więcej na stronie http://www.galos.pl Oczywiście jest więcej firm, które mają takie jaskinie.
Pozdrawiam
Giza

Do góry