reklama

ZUS

• Starter tematu Starter tematu monika_pk
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Może, i to nawet w zaawansowanej ciąży, bo w ZUSie mają tylko Twoje zwolnienie, a na zwolnieniu nie pisze w którym miesiącu ciąży jesteś. Moja koleżanka była na kontroli w 36 tygodniu.

ivon pisze:
Może, i to nawet w zaawansowanej ciąży, bo w ZUSie mają tylko Twoje zwolnienie, a na zwolnieniu  nie pisze w którym miesiącu ciąży jesteś. Moja koleżanka była na kontroli w 36 tygodniu.

No ale do pracy zanosiłam świstek, że jestem w ciąży (żeby wiedzieli, że mają mi płacić 100% ;D) i tam było napisane,w którym tygodniu, więc może to jakoś pracodawca przekazuje do ZUS?

Catherinka, ja jestem na zwolnieniu od polowy drugiego miesiaca i zaden zus mnie na kontrole nie wzywal :) Wiec nie ma sie co martwic. W ogole nie slyszalam zeby zus kogos kontrolowal przez pierwszy miesiac, jesli juz to po dluzszym zwolnieniu.

ja cały czas czekam na decyzję w sprawie zasiłku - już miesiąc prawie, ale maja jeszcze trochę czasu (czas chorobowy kończy mi się 11.02) - zasiłek będę potrzebować na jakies 3 tygodnie (wg terminu z OM), abyć może wcale lub krócej (jak urodzę w lutym) - co wtedy?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry