reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka- zdrowka dla malej oby szybko ja puscilo &&&&

Mlodak- Wy juz po trzydniowce prawda? wiec nie wiem co to, moze zeby? a moze cos zjadl?

Kasienka- moja kolezanka idzie 4-go dowiedziec sie co bedzie i liczy, ze dziewczynka bo chlopaka juz ma ;-)

Iwon- oj tak prezent super a co wazniejsze nie drogi bo tylko £15 :szok: a wartosc 12-to krotna :-):tak: kupil na Grupon'ie ;-) gorzej z mobilizacja bo trzeba bylo 3 outfity przygotowac dla mlodej i dla mnie i dodatki oczywiscie :-p ale dalam rade, za 2 tyg jedziemy wybrac foty to wtedy sie pochwale..... mam nadzieje, ze bedzie czym :dry::rolleyes2:

Ostatnia edycja:
reklama
Młody się przebudzil jak go przebierałam bo był cały mokry. Teraz K go usypianie ale marnie to widzę. Temp zaraz po przebudzeniu 37,7.

Sunshine Szymek trzydniowki jeszcze nie miał.

Jaki lek z paracetamolem świecie? Bo ja mam Paracetamol hasco i strasznie dużo muszę tego dac. Jest coś skoncentrowanego dla takich małych dzieci? IBum forte sprawdza się super a na zmianę daje i mam problem.

Iwon to powodzenia w roli tymczasowo samotnej matki!!!

wróciłam z Karkonoszy. było cudownie, Polka kocha spacerować po górach, biegać po ruinach zamków itp. poza tym odkąd posmakowała frytek, to mogłaby jeść je na śniadanie, obiad i kolację:confused2:

msmickey o kubeczku pisałam ja. Zachwalała go pewna mama, która swoją 14mies. córkę odstawiła od UU w dwa dni. To niekapek Momma. Ja kupiłam tańszy niekapek NUK i Pola od razu go polubiła i pije z niego (z silikonowym dzióbkiem).

hatszept super, że z malutką wszystko ok...piękna:)!

alijenka jak mała? Co dostała na to badziewie aftowe?

monika mój dzieć też miał badania na fenyloketonurię w szpitalu zaraz po urodzeniu, poza tym teraz chyba wszystkie mają? A pediatry nie słuchaj! Pół rocznemu dziecku mojej koleżanki wmówił porażenie mózgowe...dziecko ma 3 lata i jest zdrowe:)

sunshine mała z misiem wygląda przesłodko!

aylin masakra!!! dachowanie przez sarne...mega ostro:( polecam skodę octavię, toyotę corollę lub audi

mlodak Polka tak miała i był to jakiś wirus, który po 4 dniach minął. Zero kataru, gardło leciutko zaczerwienione i jedynie ta gorączką. Zaczęło się od 37,2C, potem 38,6C, a skończyło na 39,4C. Paracetamolu dawałam 6ml.

claudette ponad 12 kg i ciuchy 92? Ona jest gigantyczna przy mojej Polce:D Ale noga też jej szybko rośnie i już trzecie buty będę kupować:/

aga to pozostaje życzyć powodzenia w malowaniu. Kolorem się nie przejmuj, zawsze możesz rozjaśnić mebelkami, zasłonami/firanką, dywanem itp.

iwon Pola na cycu, więc zasypia w 2min.:) Kąpiel, kaszka na gęsto łyżeczką 150-180ml, ok.30min. zabawa z tatą i potem przykładam do cyca i śpi:p

asik ja w okolicach Karpacza jestem dwa razy w miesiącu (weekendy u teściów). I szczerze ze względu na bobasy polecam ci Szklarską Porębę, bo o wiele więcej atrakcji dla dzieci (np. Dinopark) i tras do spacerowania wózkiem (wodospad Szklarka, droga pod Reglami) czy pobliski zamek Chojnik, na którym Polka była już z 4 razy:) Jakby co to moi teściowie wynajmują domek nad garażem (duży pokój, kuchnia, łazienka) w Antoniowie (15km od Szklarskiej) na szczycie góry przy samym lesie. Widok bajeczny, cudowne łono natury.

Ostatnia edycja:
Mlodak moj tez nie trawi paracetamolu hasco, te 6 ml piec razy wupluje zanim polknie
Ja mam pedicetamol taki skoncentrowany, chyba ok 3ml sie daje o ile pamietam. I nurofen forte na zmiane.

Wrocilam do domu i juz mnie maz wkurzyl bo mlodego wzial do lozka znowu!!!! Za kare nie robie mu zadnego prania i od jutra wojna!
Ze juz nie wspomne ze na wyjezdzie dawal mu do jedzenia chipsy bekonowe i dal mu nawet sprobowac piwa :/

A wiecie co dzis zrobilam? Jak wrocilismy rozmrozilam mlodmu na szybko ratatouille ktorgo nie chcial jesc przed wyjazdem i posolilam. A wlasciwie to nawet przesolilam. I co? Zjadl wszystko....

Kasienka widzimy sie w tym tyg? Juz sie postaram nigdzie nie jechac :p

Ostatnia edycja:
Młody wreszcie zasnął.

Aylin daję 6ml więc w porównaniu do ibum forte 2,5ml to wychodzi dużo. Na szczęście lepsze w smaku ale i tak zabawiam czym mogę żeby łyżeczke wsadzić. Strzykawki i te miarke wysuwa językiem.

Kładę się i ja. Na 2 budzik nastawiam w celu kontroli temp.

Jesteśmy na SOR. Młody pod kroplówką. Gorączka była 39,5 i zaczął wymiotowac. Badania ma raczej dobre. Leoko odwodniony i niski cukier. Jak nie będzie wymiotow to ok 11 do domu.

mlodak życzę, abyście jak najszybciej wrócili do domu i małemu nic nie było! biedaczek

cludette
zdrówka dla małej!

josie cóż za menu:D a ziemniakami smażonymi się przejmowałaś:p mojej teściowa dała tarte z porą i trzema rodzajami serów pleśniowych...młoda mi rzygała po tym, bo to ciężkie dla dorosłego, a co dopiero dla bobasa świeżo po skazie! myślałam, że uduszę ją:angry:

aylin
ty pisałeś o różyczce czy coś pomieszałam? A jak u was te krosty wyglądały?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :)

Wracam psychicznie do normy.
Przepraszam ze tak ostatnio tylko pisałam co u nas ale ogrom pecha lekko mnie przydusił.

Co powiecie o Oplu Vectra? Mój zastanawia sie nad nim. Będzie chyba do szczecina po autko jechał. Szkoda ze tak daleko i nie za bardzo mamy co z młoda zrobić - zabraąłbym się w odwiedziny do Iwon :)

Aylin daję 6ml więc w porównaniu do ibum forte 2,5ml to wychodzi dużo. Na szczęście lepsze w smaku ale i tak zabawiam czym mogę żeby łyżeczke wsadzić. Strzykawki i te miarke wysuwa językiem.
Nam kazała pediatra zamiast nurofenu paracetamol podawać - a ze ten mam to daję. A ilość nie ma znaczenia u mnie - i tak pluje. A na dodatek muszę podawac jeszcze syrop antywirusowy - 10 ml dziennie. Więć to 6,5 to i tak pikuś. A daje w takiej miarce dla dorosłych - młoda juz z rezygnazja wypija - wie ze nie ma wyproś. Ma to wypić i już.

Jesteśmy na SOR. Młody pod kroplówką. Gorączka była 39,5 i zaczął wymiotowac. Badania ma raczej dobre. Leoko odwodniony i niski cukier. Jak nie będzie wymiotow to ok 11 do domu.

Trzymam kciuki za was - aby was szybko wypuścili.

Kasiek - dokłądnie to cos różyczko podobne. Nasza pediatra mówi ze najbardziej jej to rózyczke przypomina - ale mówi ze to jej pierwszy przypadek od 20 lat. Wysypka podobna do tej przy rumieniu nagłym czy też 3 dniówce

O takie coś:
www.babskastrefa.info - Rumień nagły - Fotki, Zdjęcia, Tapety, Humor

Josie - moja wczoraj tez w akcie mojej desperacji dostała frytki - zjadła 2. I to był cały jej obiad.

Sunshine - z niecierpliwością czekam na efekty sesji :)

Ostatnia edycja:
Do góry