reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam drogie forumowiczki.

Zastanawiam się dziś co u naszej Agusiepeli? Gdzieś nam się zaszyła i siedzi cichutko jak myszka. Właśnie minęła 12 moja małpka nie przyszła więc tak jak mnie edukowała nasza Agusiepela nawet jak się @ do wieczora jeszcze pojawi to nie będę dzisiejszego dnia traktować jako 1dc.

reklama
@mika masz aż 200 km :szok:, to rzeczywiście nie ma sensu jeździć, zwłaszcza, że w ciąży jak coś zaniepokoi to człowiek chciałby szybciutko to sprawdzić a tu nie dosyć, że daleko to jeszcze kolejki. Rozumiem Cię, też bym tak zrobiła. Zresztą nasz doktorek specjalizuje się w niepłodności a nie w prowadzeniu ciąż więc nie jest konieczne trzymać się go kurczowo. Dziękuję za fluidki, chętnie przechwycę. Życzę Ci łagodnych objawów ciąży i czekam z niecierpliwością na info o serduszku :-)

Dziewczynki pamiętam, że na początku sierpnia była informacja ile osób się zakwalifikowało w lipcu, ile czeka, ile zrezygnowało, ile ciąż itp. Czy w sierpniu i wrześniu też były takie info? bo chyba przegapiłam :confused:

kasik ja znalazłam coś takiego, a wczoraj w tv mówili że jest ponoć 80 ciąż potwierdzonych od początku programu
http://www.invitro.gov.pl/news/5

Karusia28 nie potrzebnie się denerwujesz brakiem jakichkolwiek objawów,a tym bardziej przedwczesnymi wynikami, wiem że łatwo się mówi, bo ja sama jestem kłębkiem nerwów, ale z moich poprzednich doświadzczeń wiem, że bóle w podbrzuszu, przynajmniej w moim przypadku, niczego dobrego nie zwiastowały, bo zaraz po nich pojawiała się wstrętna @, trzymam za ciebie kciuki &&&&&&&&&&, dziś po 15 odbiorę wyniki, to wstawię na forum

Agnella bidulko, nie wiedziałam że hiperka może być aż tak uciążliwa i aż tak bolesna. Trzymaj się. Rozumiem, że w pt zarodeczki zostaną zamrożone? Trzymam mocno kciuki, aby ładnie się dzieliły
h020.gif

Ja też nie wiedziałam, że tak strasznie można to przechodzić, a najgorsze jest to, że ja nie mam ciężkich objawów tylko tę łagodniejszą wersję, podobno może być jeszcze gorzej :szok: Nasze zarodeczki będą zamrażane w 5 dobie (tak mi wczoraj dr powiedział) czyli w sobotę, także w poniedziałek będzie ostateczna decyzja ile zarodków udało się zamrozić. Wczoraj były 3 piękne zarodki klasy A i jeden, który troszeczkę odstaje od pozostałych i słabiej się dzieli. Dziś dostanę informację co z tym słabeuszkiem, bo mieli dziś go dokładniej poobserwować i ocenić. Wiece dziewczyny, pewnie to nic wielkiego, taki drobiazg, ale jest mi bardzo miło, że mój dr codziennie dzwoni do mnie z informacją o zarodkach i z pytaniem jak się czuję. Naprawdę taka mała rzecz, a cieszy, bo czuję że nie jestem jakimś tam anonimowym numerkiem, jednym z wielu, to dla mnie ważne i to utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze wybrałam klinikę - chociaż tak naprawdę to wybór kliniki i lekarza był czystym przypadkiem, ale widocznie los tak chciał :)

Nati do wizyty rejestracyjnej tylko dowody osobiste a do kwalifikacyjnej AMH i FSH oraz badanie nasienia, w niektórych klinikach wymagają też dokumentu poświadczającego ubezpieczenie np RMUA, no i oczywiście całą dokumentację medyczną.

dziewczynki mam już wyniki pierwszej werki i bardzo mnie martwi niski poziom progesteronu jak na te dawki luteiny, którymi się szprycuję, a więc:
estradiol - 2085pg/ml
progesteron - 14,27 ng/ml
beta HCG - 2,09 mIU/ml
teraz czekam na telefon od lekarza ciekawe co on na te wyniki powie :/

Chyba będzie najlepiej i najbezpieczniej jak wezmę cały komplet dokumentów, co by się nieokazało, że czegoś brakuje:) w sumie to czekam cły czas na telefon od lekarza, który też pracuje na polnej, i u niego prywatnie chciałabym zrobić weryfikację, czy wogóle bedziemy sie kwalifikować. Jejku jak to wszysko jest pogmatwane:baffled: Nam państwo wcale nie ułatwia:no:

reklama
Nati, ważne że cokolwiek teraz jest wspomagane przez państwo, choć wiemy że to kropla w morzu potrzeb. Tak jak piszesz, na wszelki wypadek zabierz ze sobą wszystko co masz
Czarna to daj nam znać co lekarz na te wyniki, bo też jestem ciekawa
Agnella jesteś u dr Cz.? :-) on tak ma, że się przejmuje pacjentkami :tak:

Do góry