reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
ritta wyszły mi złe wyniki.. test pappa (jak dobrze napisałam i pamiętam?).. wyniki z przezierności karkowej, kość nosowa i krew.. nie wiem czy czegoś nie pomyliłam ale bym musiała odgrzebać wyniki.. diagnoza to zespół Downa.. nie pamiętam jakie było prawdopodobieństwo ale w każdym bądź razie duże.. na tyle że pół ciąży płakałam i nie mogłam się pozbierać :-(

Ale córeczka jest zdrowa ?!

Słyszałam o kilku przypadkach, że test pappa wyszedł źle a dziecko urodziło się zdrowe. Także chyba nie chcę go robić :/

Ritta tak dziękuję - moja Ala zdrowa dzięki Bogu! my chcieliśmy wiedzieć czy nie ma obciążeń genetycznych.. a jeśli by były to i tak bym urodziła... nam chodziło raczej o przygotowanie się do zmiany życia, dostosowania domu dla takiego dzidziusia chorego.. wybór jak najlepszego szpitala, załatwienie rehabilitacji itd..

Ritta tak dziękuję - moja Ala zdrowa dzięki Bogu! my chcieliśmy wiedzieć czy nie ma obciążeń genetycznych.. a jeśli by były to i tak bym urodziła... nam chodziło raczej o przygotowanie się do zmiany życia, dostosowania domu dla takiego dzidziusia chorego.. wybór jak najlepszego szpitala, załatwienie rehabilitacji itd..

Uffff Całe szczęście.

Rozumiem Twoją decyzję odnośnie wykonania badania. Poza tym u ciebie wiele badań potwierdziło że wada może wystąpić.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać ile nerwów i strachu się najadłaś. Oby kolejna ciąża była spokojna.

Hej kochane ja mam dzis mrga dzien na spanie...o 11 lezalam sobie maly ogladal bajki a ja zasnelam:eek: dobrze ze nic nie zmalowal:) przebudzilam sie przed 12 wzielam go do spania hihi i tak po 14 mnie obudzil:) w koncu zaryzykowalam i zrobilam sobie moja normalna kawke moze wroce do zywych...jedna moze nie zaszkodzi bo juz jestem na ince z magnezem...

Katka duzo sily zycze oby wszystko wrocilo do normy...a moze ty masz taka sama sytuacje jak ja ze pozno do zagniezdzenia doszlo i dlatego testy nie wychodza...&&&&&

Bubbles puki @ nie ma szansa jest &&&&&&&ki za ciebie :)

Iwonka gratulacje: ) super pomysl z tym zostawieniem moczu hehe. Lapiesz sie jeszcze na lipcowki??

Ale mam lenia zupke mialam to przygrzalam i studze malemu a na drugie nie mam pojecia...nic mi sie nie chce jak maly zje skoczymy chyba do biedronki po lazanie ehhh ale wstyd...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nadusia śpi a ja jak zawsze przed telewizorem, chyba będę musiała jechac na zakupy jak mąż wroci z pracy bo nawet nie mam pampersa do spania dla małej...

Proszę was o pomoc, co polecacie na mega zgage??

Cześć wszystkim wspaniałym kobietkom :-)

Witam nowe staraczki :))))))))))

U mnie ładnie, słonecznie, ale mroźno..

Iwonka
zrobiłaś nam wejście smoka - SUPER gratki :-) dbaj o siebie!

Katka, dobrze, że napisałaś list, tak jak Inis wspomniała - to ja też Ci go polecałam. Nam zawsze pomagało i przynosiło otrzeźwienie w związku :tak: Na zgagę możę migdały?? Tak gdzieś mi się obiło...

Ritta - też jestem za zdrowym odżywianiem :))) ja to mogłabym jeść codziennie pizze, makarony i wszystko co tuczy a i tak nie przybiorę :/ ale nawyki zmieniałam po grypie, po której dostałam powikłań i teraz jestem bardzo rygorystyczna wobec siebie, zważam na to co jem.

Kobietka - a może ten spadek temperatury to implantacja jak kiedyś słusznie podpowiedziała mi Ritta :)

Domka - takie żele z tego co piszą producenci na opakowaniu to mogą zmniejszyć ruchliwość plemników. Ja w sumie używam z mężem trochę oliwkido ciała, ale nie wiem czy to szkodzi też czy nie, ale jak dla mnie lepsze niż te żele :-D

Anulka- a mi znowu bezsenność dokucza.. ja jako tako kawy nie piję, ale Inkę z magnezem czasami tak :-)

Dziewczyny nie gratulujcie mi jeszcze :zawstydzona/y: ja nie mam kompletnie zaufania to testow ktore sa tak tanie, jak bede miala 100% pewnosci na tescie ktory wykrywa 20ml to wtedy bedziemy sie cieszyc :)

Anulka jesli wynik sie powtorzy w niedziele to bede lipcowka :)

katka na zgage ponoc dobry jest cherbata z imbiru lub samy imbir ssany (w sensie kawalek korzenia imbiru).

Boziu ile nerwow kosztuje nauka czytania u pierwszoklasisty... ach... stres...

reklama
Iwonka nieraz tansze sa lepsze mi tanszy wyszedl z ladniejsza kreska a mial 25 niz drozszy od 20 :) wiec chyba jest czego gratulowac;)

Do góry