reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Rysica z sosów, to poza ketchupem i majonezem często robię tatziki, sos czosnkowy i koperkowo-ziołowy :-) No i te wszystkie obiadowe, pieczeniowy, pomidorowy, serowy itp. Nie kupuję gotowych w proszku.

Muńka pewnie już po gorączce? Ale tak na przyszłość, może się przyda - polecam zimne okłady na nadgarstki. Szybko spada temperatura . Jest to wskazane zwłaszcza kiedy leki jeszcze nie działają, a temp. niebezpiecznie rośnie. Okład na nadgarstki, a nie czoło, żeby nie było szoku dla organizmu.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babiszony Jak mnie nie było 2 dni to tyle naprodukowałyście że nie można Was nadrobić ja się tak nie bawię :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

kasiek
no to Ty na bebiko a ja na zwykłym mleku w proszku w tym niebieskim opakowaniu bo bebiko chyba jeszcze nie było albo było niedostępne w tych czasach :-D:-D:-D

aronia ja jakoś nie mogę się przekonać do skype :szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled:

Muńka tak tak ja prosiłam o zdjęcie tej sukienki :-D:-D i zdrówka dla G !!!!!

zaza co do nocek to ile ja miałam tych nieprzespanych :-:)-:)-( od dwóch miesięcy teraz zaczęła znowu normalnie spać :-):-), a wcześniej to ile się z nią nawalczyłam w nocy
a co do pomidorów w keczupach to się zgadzam ale jak nie masz własnego ogrodu to każdy pomidor w sklepie jest nawożony niestety zresztą co teraz nie jest nawożone chyba byśmy nie mogli nic jeść
zresztą keczupu nie jada się codziennie u nas jest to tylko dodatek do parówki
no i dzieciakom nie powinno na razie podawać się nic octowego :-):-):-) ale dużo rzeczy nie wolno a i tak się to robi :-p

Rysica Ty i ten Twój termomix !!!!!!! chcesz nas pogrążyć finansowo ??? jeszcze trochę i każda z nas będzie go zakupowała :-D:-D ( dobrze że nie mam miejsca w kuchni na niego)

Aga my też myślimy o koniu na biegunach dla małej bo mi nogi juz wysiadają od jej ihahaha ihahah ihahaha :-):-):-)
co do monitora oddechu - nie mieliśmy nigdy także nie pomogę

andzia zdrówka dla Ciebie

Sunshine ale mi smaka narobiłaś tą kiełbaska z ogniska !!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Iwon to nie ja pytałam o to jakie składniki używasz :-):-):-) do robienia keczupu czy majonezu :-D:-D

Sunshine przy ciezanych nie mozna mowic o takich smakolykach :p

Rysica
ja bym chciala termomixa ale wole jednak ta 4000 dorzucic do nowego samochodu :p a i pyralgina jest zakazana dla takich maluchow

Munka mam nadzieje ze jednak przejdzie ... byleby temp nie rosla jeszcze bardziej, u nas tez ciezko bylo zbic temp... a co do tego wirusa to wywoluje trzydniowke wirus HHV6 i HHV7, a wirus opryszki to HHV1 i HHV2 ... niewielka roznica a jednak :) a z siuskami to teraz bedzie gorzej ... u nas zawsze puszcza jeszcze jak wstawiamy go do wanny ale do kapieli jak juz ma wode takto nie idzie ... chyba ze chce i zawola .. lejaca woda ani inne sposoby nie dzialaja

Alijenka ja tez mam trudnosci z nadrabianiem :p

Aga a Tobie monitor oddechu dla Antosia potrzebny ?

Iwon super rada z tymi nadgarstkami bo moj jak cos zimniejszego przy goraczce polozyla na czolo to chcial mnie zjesc

Alijenka/Kasienka- :sorry2: ale poprostu wieki nie jadlam kielbachy z ogniska i przyznam, ze gril sie chowa :tak:

A ja skypa sobie chwale bo to jedyny sposob by z dziadkami pogadac i by zobaczyli tego mojego luntruska :-D

Jaka produkcja...

Pojechałam wczoraj na zakupy z mamą i dzieć został z M. W nocy 2 godziny darcia się, brzuch twardy, pokazywała, że boli i nie może pierdnąć. Zrobiłam wywiad, a M dał jej smażoną cebulę z chlebem (bo sobie robił i ona też chciała), gołąbka z kapustą i pikantnym sosem. A moja mała to wrażliwiec i w nocy wzdęcia...M za karę nosił ją, masował, dopiero Esputicon sprawił cuda.

kasienka dobre wieści:) P dziś założyła rękawiczki po 20min., jak w końcu zrozumiała, że będzie jej cieplej:p

iwon tak czy siak podziwiam za chęć i mobilizację!:)

rysica aylin teściowie kupili 2 lata temu używany termomix na allegro z 1000zł. Jakaś pani sprzedawała, bo zakupiła za ponad 4 tysiaki, a nie używała. Nawet jeszcze z gwarancją:) Też robią w nim wszystko i sobie chwalą.

aylin no fakt, z tymi pomidorami. Za to mam własnej roboty koncentraty pomidorowe, tj. roboty mojej mamy:)

aga właśnie jak wspomniała Muńka ten dwupłytowy z nianią jest the best:)

muńka właśnie mi się przypomniało, że siostra miała opryszczkę w wieku 3 lat i też jak młodak pisze brała lek antywirusowy. U nas przy trzydniówce lekko czerwone gardło bez kaszlu i bez kataru. Gorączka trwała 4 dni i wysypka na dwa kolejne:) Siku łapię od razu jak wstanie w wannie, bo wtedy sika. Jak nie zdążę to po jakimś czasie puszczam bez pampka i daję do picia dużo zimnej (temperatura pokojowa) wody i zaraz sika, a ja w pogotowiu łapię:p

andzia ojoj zdróweczka! Ostatnio oglądałam jakiś program i lekarz mówił że dorośli też powinni uzupełniać wit.D zimą, a zupełnie o tym zapominają.

asik daj znać i zdrówka dla małego!

sunshine Aurelka jest bardzo odważna i rozsądna:) Oj jak ja zazdroszczę ci ogniska w lesie z kiełbaską na kiju....aaaaaaa!

alijenka może mama nie pamięta, tak o strzeliła, że to bebiko chyba było:) Ale nie UU, a potem od razu krowa (teraz niby nie można nie wiedzieć czemu) i zdrowa jak ryba byłam. Ciągle coś wymyślają, niedługo w ogóle dzieciom krowiego zabronią pić. A potem skazy białkowe na około jak u P.

Sunshine- kiełbaska z grila - mniammmmmmm, zadroszcze takeigo wypadu, u nas już troche za zimno na taką imprezkę ( no prezynajmniej jak dla mnie)
Iwon- czy Ty sie czegoś domagasz???;-) Pomysł z nadgarstkami super - dzieki.

Munka - nie mam pojęcia jak zmusić dziecko do sikania

Thermomix - pewnie jak sie już go ma to sie używa, ale ja sie boje,że bedzei jak z robotem kuchennym, czy Robocleanem ( superodkurzacz), za dużo zachodu z ich używaniem. Robocleana ( 5 tys) miałam 3 dni i przerazilo mnie to ile miejsca zajmuje i ile trzeba go składać, rozkładać i czyścic - zdążyłam oddać, bez ponoszenia kosztów.

Kasiek - no to mąż nakarmił P:szok: dobrze ze kropelki pomogły. No właśnie kiedyś maluch jadły od razu manne na krowim mleku i zdrowsze były.

A słyszałyście o tych ściereczkach ???? podobno rewelacja www.raypath.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon - niestety,nadal walczymy z temperaturą. Robie też okłady na zgięcia łokciowe,bo też ładnie spada temperatura.
Ja też podziwiam Cię,że tak sie mobilizujesz do ćwiczeń! zazdraszczam!
Widzę,że masz ochotkę na karnego:-D kurcze,on taki kolorowy jak nasza tęcza w Wawie :-D
Dostaniesz,jak będę na kompie.

Do góry