• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

kasiekz: :szok::szok::szok: nie strasz, ze az do 3 r.z. :szok::szok::szok: Daj linka jak masz, poczytam. A czemu Cie ostatnio jakos malo na bb?

Dziec zasnal o 14:30 i chcial odrabiac noc w ciagu dnia ale nie dalam - obudzilam, jak przespal tyle czasu, ile mniej-wiecej normalnie trwa dzienna drzemka. Wredna dzis jestem dla niego :-(

Munka - takie niespodzianki sa najlepsze. Do nas tez przyszla taka nieoczekiwana paczka w tym roku :-)

MsMickey - nie wiem, czy Cie pociesze ale nam dwa razy przebijali opony :szok: I to kiedy parkowalismy w na prawde porzadnej okolicy :sorry:

reklama
Aronia wredna, nie wredna ale może to coś da

Niespo haha dziękuję od tej ciotki? niedoczekanie...

Kasiek głowa nadal boli? Współczuję

MsMickey noż k....co za cham???

Muńka fajną Ci niespodziankę chrzestna zrobiła

mało brakowało a zapomniałabym o tańcach Oliwii- oj zakręcona dziś jestem

Orientujcie się czy dziecko 28miesięczne, a więc skończone 2 latka płaci pełne 100% za przelot samolotem? Na jesień planujemy lot i nie wiem czy nie przenieść go jednak na wiosnę ze względu na opłaty.

aga alijenka
to co, wtoreczek na tej Lotniczej?

muńka
to miałaś niespodziankę:) Fajowa chrzestna!

asik boli...migrena:/

aronia jest mnie mniej, bo fruwam po mieście i załatwiam różne sprawy przed powrotem do pracy. Dentysta, lekarz, wymiana dowodu itd. A w tym czasie P oswaja się z nianią. Strasznie boleję na tym, że muszę wracać a młoda siedzieć z nianią. No i link https://www.babyboom.pl/forum/spanie-f315/problem-ze-spaniem-pomocy-69048/#post10325809

Ostatnia edycja:
Kasiek - jak dziecko ma skonczone 2 latka to placi sie za nie 100% za bilet. W samolocie placisz za miejsce bez wzgledu na wiek. Jedynie dzieci do 2 lat obowiazuje oplata ryczaltowa. Ale nie nalezy sie wtedy bagaz dla takiego malucha. I jeszcze jedna wazna sprawa jak lecisz gdzies z dzieckiem tuz przed skonczeniem prze nie 2 larek, ale powrot nastepuje juz po 2 urodzinach to niezaleznie od tego ile wczesniej bukujesz musisz wykupic normalny bilet nie ryczaltowy.

Witajcie,
ja tak z doskoku.

Wszystkiego naj, naj dla wszystkich świętujących ostatnio 1,5 roczniaków.

Kasiek
fakt, tak jak pisze Katrina, jak dziecko ma skończone 2 latka to płaci już normalnie za fotel, z tym że tak jest u przewoźników niskokosztowych typu wizzair, czy ryanair. W locie dziecko w wieku 2-11 lat ma zniżkę 25%, do lat 2 zniżka 90%. Ciekawe jest jeszcze to u tanich przewoźników, ze zdarza się, że bilet dziecka do 2 lat jest droższy niż dorosłego. A dzieje się tak dlatego, że maluchy maja stałą opłatę, która nie łapie sie na promocję, zaś bilety "dorosłe" możesz trafić z promocją. Zawsze było to ciekawostką dla mnie :-) Co do bagażu to zależy od przewoźnika. Zazwyczaj we wszystkich lowcost-ach dzieciom do dwóch lat nie przysługuje żaden bagaż. Jedynie co to możesz bezpłatnie zabrać ze sobą wózek. Inaczej jest u przwoźników narodowych typu lot. Dziecku do lat dwóch oprócz oczywiście wózka przysługuje jeszcze normalny bagaż rejestrowany (do 23kg) (wszystko w cenie biletu). Co do bagażu podręcznego to nie bardzo pamiętam czy może mieć oddzielnie czy nie. Chociaż jak latałam z dzieciakami to każde z nas miało normalny bagaż rejstrowany + bagaż podręczny i do tego jeszcze Szymona wózek z przyczepionym fotelikiem samochodowym i oddzielnie gondola. To tak pokrótce. I chyba trochę namotałam :-)

Aronia współczuje tych nocek. Trzymam kciuki aby szybko się unormowało.

MsMickey czy komuś nadepnęłaś na odcisk? ;-) Pamiętam jak mojemu ojcu ktoś notorycznie tłuk lusterko boczne. Okazało się później, że był to pewien gość, który nie mógł znieść faktu, że czasami na miejscu, które sobie upatrzył, parkował mój ojciec.

Muńka oj znam ból &&&& i szczerze współczuję. Dobrze chociaż że Gabi da Ci chwilkę wytchnienia. I naprawdę fajną masz chrzestną. :tak:

Asik aby ból głowy szybko minął.

Chwilowo spadam..

A i jest sukces. Dzisiaj udało mi się nie zasnąć razem z Szymonem:-D

Aga - fajne linie. W przyszłym roku trzeba by z nimi polecieć... tylko o co mogłabym poprosić... ciekawe jakbym sobie wymarzyła ze chcę mieć wagę o 10kg mniejszą to co urządzenia do ćwiczeń by mi dał czy inaczej wyskalowaną a wagę???
No właśnie gdzie tu lecieć hmmm??? Już wiem do Ciebie :P

aga alijenka
to co, wtoreczek na tej Lotniczej?
Pasuje :)

MsMickey chamstwo!!!

Usypiałam młodego i rozmyślałam czy przezimować jeszcze z nim przy cycu czy zacząć oduczanie, bo widzę, ze jakoś ostatnio mniej się na nie rzuca hmmm i tu chyba nie problem z A tylko z jego mamą :(

widziałyście?
IKEA wycofuje lampki dziecięce

Sto lat dla półtoraroczniaków z okazji ich pierwszych 18. Dzisiejszych i wrzorajszych.

A i w sprawie auta - kolega ostatnio mowił ze budzi się bo slyszy jakis dzwieka typu rozsypany suchy makaron na płytkach, i raz, dwa, trzy. Mówi ze moment go poderwało - leci do okna a tam gość wchodził pomiędzy 2 auta i po dwie opony u kazdgo przebija. On niewiele myslac otworzył okno, krzyknał bo zobaczył ze kolejne sa dwa jego: słuzbowy i prywatny. Tamten sie poderwał i uciek. Na kamerze sie nagrało - sąsiad w ramach zemsty na sasiadach za skłądane zeznania w sprawie rozwodowej swojej poprzebijał opony. dla nieozanki przebił też swoje

Pierwsza? niemożliwe...

Nie posłałam O. do szkoły bo gardło ją boli i kaszel straszny dostała:no: mamusia ją zaraziła:wściekła/y: do lekarza na razie nie idziemy, zrobię syrop z miodu cebuli i cytryny. Jak nie pomoże to w pon. wizyta. A właśnie. może Wy coś polecicie skutecznego???

Kasiek ja z biletami lotniczymi nie pomogę niestety. Współczuję migreny, mam nadzieję, że dziś już lepiej.

Sylka to Kasiekz boli głowa ale dziękuję na zapas. I gratuluję nie zaśnięcia

Aga podejrzewam, że Antek szybko odzwyczaiłby się od cyca, pytanie czy Ty jesteś na to gotowa?

Aylin ale kolega miał farta, że się obudził i przegonił sąsiada

Polaa wszystkiego co dobre dla Wojtusia !!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry