reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny.

Jogo -
Kurcze no nie mów 6 tys. pierwsze badania. Masakra jakaś. Jak nie wydatki z in vitro to teraz tu też będą ceny kosmos. A przynajmniej te badania u Ciebie wykazały coś konkretnego?

Olusia
- No ja mam wrażenie że ja tu jeż jestem wieki , ciągle dziewczyny zaciążają a u mnie standardowo klapa. Ach szkoda gadać trzeba działać dalej.
W klinice mówili mi że na AMH ok 5 dni się czeka ale ja źle zrozumiałam bo myślałam że tylko na chlamydię się tyle czeka. Trudno czekam więc. Teraz bardziej ta wizyta u immunologa mnie stresuje.

labo75 - Gratuluję widoku serduszka:biggrin2:. Chyba za bardzo się zestresowałaś tym badaniem i dlatego zemdlałaś. Mam nadzieję , że szybko wrócisz do domu.
Pozdrawiam

medalikara - Ok już wszystko rozumiem. Dziewczyny jak widać mają większą wiedzę w Twoim temacie. Postaraj się nie stresować mimo wszystko i w czwartek dowiesz się wszystkiego w klinice , może faktycznie jak Molla Ci napisała miałaś cykl bez @.

Lilia - Napij się meliski na te kołatania , może to być faktycznie stres. Trzeba było powiedzieć to bym wysłała Ci relanium. Odpoczywaj i postaraj się relaksować jak się tylko da.:biggrin2:

reklama
Cześć

Dziękuję wszystkim, które trzymały kciuki za mnie dziś - szczerze Wam przysięgam, ze czekanie na wynik bety w porównaniu do czekania na pierwsze USG to jest mały pikuś. To co ja przeszłam czekając na dziś to jakiś horror.... Tak czy siak przeżyłam - moja dzidzia ma 1cm i słychać tętno czyli jest serduszko :) Lekarz określił ciążę na 7 tydzień, na razie leki bez zmian i żadnych badań kolejna wizyta 30 stycznia. Profesor powiedział, że ciążą jest zupełnie prawidłowa i normalna i tak też mam się traktować, poinformował mnie że w tym momencie szanse na donoszenia dziecka wynoszą 85% czyli jak przy zupełnie normalnym poczęciu.
Co do mnie - totalny brak objawów, mam dni kiedy przesypiam cały dzień a mam takie że nic a nic. Nudności brak, zapachy ok, cycki ok - żyć nie umierać :)

madzia i piotr - GRATULACJE !!! Super, że coraz częściej się udaje.

Yplocka - strasznie to niesprawiedliwe, na prawdę to straszne że cię cos takiego spotkało.

genna - trzymam kciuki za Twoje kariotypy !!!

martaczi - czuje się trochę lepiej w stosunku do wczorajszego dnia. Nie jestem już tak słaba. Tylko te bicie serca mnie martwi :-( Nie wiem czy nie zadzwonić do mojego dr, bo dziś po południu przyjmuje...

A Wy jak się macie?? Czas chyba na suwaczek :tak:

Jogo – o objawach ciążowych nawet nie myślę :-) Na Twoim miejscu zrobienie testu sikanego bym głęboko przemyślała. To będzie Twój 9 dpt, hm… powiem tak, jeżeli wyjdzie negatywny, a potrafisz ukryć swój żal i smutek to zrób. Ja generalnie się na to nie piszę, ponieważ jak mi wyjdzie beta mała to będę ryczeć ze 2 dni i ja nie potrafię tego ukryć. I jak zrobię 27 betę i jak wyjdzie mała to mam 2 dni na to, aby dojść do siebie, ponieważ 29 wyjeżdżam na sylwka.

Esiek – cudowne wiadomości. Gratulacje mamusiu :-)

Niepokorna – to we dwie będziemy te jajo znosić i pewnie Zuzia i Jogo jeszcze do nas dołączy :-D

GRUDZIEŃ:

17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

18: genna - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
18: elleni - udany transfer
19: _Infinity_ - udany transfer
23: Siaga - USG serduszkowe
23: keki84 - wysoka beta
23: Oktavi - histeroskopia
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
27: Lilia♥ - beta
27: Jogo - wysoka beta
27: Niepokorna - wysoka beta
30: Zuzia2011 - wysoka betka

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
Lilia skąd ja to znam masakra jakaś ja często mam takie kołatania piję melisę i na początku dużo dało mi relanium prof nakrzyczał na mnie że to nie pomaga w zajściu w ciąże ani jej utrzymaniu i mam się opanować wiem że to trudne ale proszę Cie znajdź sobie zajęcie które Cię odstresuje nie myśl tyle!!! ja dużo spałam:-Dnadrobiłam zaległości w tv sprzątałam na siedząco w szafach :tak: może sudoku albo krzyżówki ?! a z suwaczkiem się jeszcze wstrzymam

Esiek gratulacje:-)
Niepokorna jeszcze trwa 2013 rok płodności więc więcej wiary;-)
Jogo &&&

Hejka
Yplocka - tak strasznie mi przykro, ale co lekarz powiedzial no przeciez musi byc jakas przyczyna ze tak sie dzieje...

Lilia - my idziemy tak samo - 10 miesiecy czekania, ten sam dzien transferku, dwa trzydniowe malenstwa podane:tak: A ty idziesz na sztucznym cyklu z tego co pamietam tak?

Piszesz ze masz drobne dolegliwosci - ja staram sie nie zabardzo panikowac - ale tez mnie brzuch pobolewa - wzielam dzisiaj te relanium o 8 - to troszke spokojniejsza jestem ale rano wzielam nospe bo brzuch mnie bolal... maliske tez sobie zakupilam...

Martaczi - ja badanie bety mam dopiero 30stego bo tak mi kazali przyjechac mowilam czy bym nie mogla juz w sobote ale oni chyba w sobote nie pracuje wiec nie mam wyboru i musze czekac - widac ze ostatnia bede testowac. A wy jak sie czujecie ??

To tak pierwsza testuje Keki potem Jogo, Lilia, Niepokorna i na koncu ja:) ale bedzie sie dzialo...

Esiek - gratuluje bijacego serduszka i zycze spokojnej ciazy mamusiu:)

Dziewczyny zaciazone - dawac fluidki i to sporo bo widzicie ze urodzaj nas czeka...

Jo.M - nie jestes taka stara na forum ja tez juz dlugo tu jestem i tez mam wrazenie ze ze starej ekipy juz malo kto zostal, ale po malu po malu kolejna dlugoletnia staraczka zachodzi wiec jest nadzieja zobacz chociazby Mola czy Fusun juz sa po tamtej stronie... moze jest dla nas szansa..

reklama
Zuzia2011, no właśnie nie wiadomo. Zrobi mi kolejną histeroskopię.
Myśleliśmy, że to problem immunologiczny - bo te cholerne NK miałam podwyższone, ale odkąd biorę encorton było ok. Pozostałe badania immuno mam ok. Nie wiem dlaczego maluchom się nie podoba u mnie.

Do góry