reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Zuzia u nas w Londynie pierwszy scan robią 2tyg po pozytywnym teście . U mnie i tak to juz bedzie 3 po teście . Zamierzam tez poprosić przekierowanie do kliniki wczesnej ciąży . Tylko w Gp mam wizytę na 20 a prosiłam wcześniej żebym mogła wybrać szpital ale nie maja wolnych terminów .
kinga trzymam kciuki za seksik szkielkowy.
elleni jak tam twoja wizyta?

reklama
Ja tez zanim podchodzilam do IUI robilam m.in badania na p/c plemnikowe i moj tez robil... wiec u mnie i u mojego to wyszlo ok...

Ostatnia edycja:
zula_5, tsh nie spadło mi przy dawce 100. Moja stała dawka euthyroxu do 26 grudnia była 88mg w dni parzyste a 75mg w dni nieparzyste, 27.12 zrobiłam badanie i wyszło 1.65 do transferu ok, ale po zawsze mi rośnie, więc zwiększyłam euthyrox do 100mg od 27.12 do 03.01, a następnie od 04.01 wróciłam do swojej stałej dawki (moja tarczyca bardzo szybko reaguje na większe dawki i przy dłuższym stosowaniu przechodzą w nadczynność) 3.01 miałam transfer a od 1.01 zaczęłam brać duphaston, później po transferze dołączyłam luteine i teraz to już wiem na pewno, że te hormony podnoszą mi tsh mimo że gin. mówi że te leki nie mają wpływu na tsh, gdyby tak było to przez tydzień nie skoczyłoby mi aż tyle !!:szok: Najgorsze jest to, że ja jeszcze nie trafiłam na żadnego dobrego lekarza endokrynologa, sama sprawdzam co miesiąc poziom tsh i odpowiednio reaguję, do endo chodzę tylko na usg, a najbliższy termin do poradni 6 listopad !! :crazy:
Dzisiaj zadzwoniłam do gina, powiedział że progesteron 25ng jest dobry, a tsh mam podwyższyć sobie dawkę, tylko on nie wie na jaką !!:szok: więc znowu sama się leczę, od dzisiaj biorę euthyrox 112mg i za tydzień w piątek razem z betą zrobię tsh.

Kinga_1, powodzenia:-)

Hope84, trzymam kciuki :-)

Madzia76, Majka201, owocnej stymulki :-)

Jogo, gratuluje cudownego serduszka, niech bije jak dzwon :-)

I tak jak obiecałam wrzucam skan cennik a Diagnostyki

diagnostyka_1.jpg
diagnostyka_2.jpg

Załączniki

• diagnostyka_1.jpg
    diagnostyka_1.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 90
  • diagnostyka_2.jpg
    diagnostyka_2.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 61
sorry Dziewczynki ale coś mi nie wyszło z tymi zdjęciami, nic nie widać przy powiększeniu, naprawię i wrzucę jeszcze raz :tak:

Esiek - mam nadzieje, ze w pracy bedzie pozytywna i wspierajaca atmosfera, a Ty szybko zapomnisz o przejsciach, jak masz normalnych wspolpracownikow to napewno nie masz sie czym martwic.

Jogo - jak wspaniale!!! serducho, gratuluje :-D niech bije mocno z kazdym dniem!

Lilia - kiedy składałaś podanie o rządówke? bo rozumiem, ze w Provicie? ja złożyłam w grudniu chyba 9 i mowili ze dopiero w przyszlym roku w polowie beda sie odzywac, a sama procedura nie predzej niz w 2015 :szok:, wiec postanowilismy raz sprobowac za zaoszczedzone pieniazki, a w razie czego czekac na liscie do rzadowki.

Kinga_1 - no to i ja zaciskam kciuki za udany seksik niech się tam rozmnażają pięknie

almek - moj dr. z pewnoscia by Ci zalecil metypred tudziez encorton, ja biore wlasnie encorton, on ma do tego takie podejscie, ze mimo iz w Polsce twierdza, ze nie ma wiarygodnych badan to jednak na zachodzie z powodzeniem stosuja sterydy tym samym zwiekszajac nieznacznie odsetek implantacji, slowo nieznacznie dla wiekszosci lekarzy oznacza, ze nie warto w takim razie przepisywac, ale to nieznacznie moze oznaczac dla kogos byc albo nie byc w ciazy... poniewaz moj lekarz jezdzi po sympozjach zagranicznych to jest za tym nieznacznie i dziekuje mu za to, moze to mialo wplyw na implantacje, a moze nie, tego nie bede pewna, ale efekt zostal osiagniety i to sie liczy.

Hope84 - z ta prolaktyna i tsh to nie wiem jak to jest, ja tez niby nie mam niedoczynnosci, tak twierdzi endokrynolog, ale tsh ostatnio mi wzroslo, mialam przed ifv 3,5 wiec dostalam od dr. euthyrox 25, prolaktyne zawsze mialam w gornej granicy, a przed ivf jak na zlosc 49 mi wyszlo, za pozno juz bylo na badanie czy to ma jakis zwiazek z tarczyca czy cos innego sie dzieje, ale moj lekarz ma inne podejscie, twierdzi, ze najgorsze sa takie wahania prolaktyny wlasnie i nie ma zwiazku tutaj czy to iui czy ivf, dostalam na to polowke tabletki bromergonu i dalej biore zeby skokow nie bylo, zdziwilo mnie to co pisalas razem z Kingą_1 , widac co lekarz to inne podejscie.

kolejna próba wczytania cennika z diagnostyki, wrzucę dwie pierwsze strony, proszę sprawdźcie czy jest wystarczająco czytelny, jeśli tak to wrzucę resztę :-)
Tylko tego jest 14 stron i zastanawiam się czy wrzucać to tutaj czy wysłać zainteresowanym ?

1a.jpg

2a.jpg

Załączniki

• 1a.jpg
    1a.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 45
  • 2a.jpg
    2a.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Lilia pytałas o wlewy , nie robiliśmy tego tylko szczepienia w Łodzi . Na szczęście wyniki sa super i sam lekarz powiedział ze dobrze ze te szczepienia zrobiliśmy a nie wlewy. Jestem przeszczesliwa , ze widziałam dziś serduszko ale boje sie cieszyć .

reklama
Do góry