reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hatszept dzięki za info o słoneczniku:)

andzia ja mam ciągle przed oczami DiCaprio czy to w dzień czy w nocy:ppp Jak tam, nie masz zastoju w piersiach po odstawieniu?

aga i nie dałaś mu cyca w nocy jak tak ładnie prosił?!:D Ja lituję się i daję, no i żeby mieć święty spokój i móc spać spokojnie dalej:p

niespodzianka bosche ja też nie rozumiem takich matek. A tych co zostawiają na zawsze kilkumiesięczne dziecko bez żadnego kontaktu to już w ogóle nie szanuję! I mam w d*pie ich powody choć nie mnie oceniać.

mlodak
miałam kiedyś tak samo z P. Nie wiedziałam co robić, czy dać popić, czy klepać itd. Od tamtej pory nic pipetą, ale mam to szczęście, że młoda łyka z łyżeczki każde lekarstwo, a wapni uwielbia:) Moja miałam dwa czy trzy razy katar i nigdy nie lejący się. Zawsze siedziało w środku. I za każdym razem dostawała albo zyrtec w kroplach albo clemastinum syrop, aby jej w nocy nie męczyło/dusiło. Inhalacje nic nie dawały, no może trochę tej wydzieliny zaczęło wypływać, ale zaraz z powrotem zatykało ją i siedziało tam w środku. Dodatkowo dawałam przez pierwsze 2-3 dni flegaminę, aby tą wydzielinę rozrządzić.

aga i nie dałaś mu cyca w nocy jak tak ładnie prosił?!:D Ja lituję się i daję, no i żeby mieć święty spokój i móc spać spokojnie dalej:p
Cały czas brał sobie cyca, ale cały dzień niejedzenia zrobił swoje i cyc nie wystarczył by się najadł.

Usypiam dziecko od godziny i w planach miałam rozpocząć skalpel i d.... dziec nie spi- moze to jakis znak :D

Aga kasiekz flegaminy nie daję bo wydawało mi się że to na kaszel jest.......
Powiem K aby kupił jak z pracy będzie wracać to rano podamy bo chyba tego nie powinno się brać wieczorem,, dobrze pamiętam?

Młodak, A też ostatnio nie kaszlał nawet nosa nie miał zatkanego, a słyszałam, ze mu spływa po gardle ten katar i flegamina pomogła. W aptece powiedzieli, ze do 17tej można dawać.

Mlodak - mucofluid na rozrzedzenie. Adi ostatnio był taki zatkany pomógł sinupret, ale to nie dla takich maluchów.

Kasiek - sorki, pytałas wcześniej,a le zapomniałam:zawstydzona/y: Miałam jeszcze w czwartek zastoje w obu piersiach ( już wtedy nie szło ich sciagnać laktatorem), jeden sie sam "rozszedł" , drugi tuż pod sutkiem "wystrzelił" dosłownie, sikało z piersi jak nacisnęłam. Przyciskałam tą gulkę az przestało sikać i po bólu. Teraz mam mieciutkie piersi i czekam az zaczną wisieć :-D:-p

Teraz mam mieciutkie piersi i czekam az zaczną wisieć :-D:-p

hahahahhahah:rofl2::laugh2::-D jestes urocza!
ja mam teraz takie piekne piersi ze szok, w pierwszej ciazy chyba az tak duze nie byly. z rozmiaru 0 zrobil mi sie rozmiar male B. no piekne po prostu, idealne. musze chyba zrobic sobie foty zeby pozniej pokazac chirurgowi jakie dokladnie chce :-D

mlodak my mamy inhalator i pomaga pod warunkiem ze mlody wysiedzi przy nim, ale ja mu puszczam bajke i jest ok. ja kupowalam w tchibo juz dawno i widze ze teraz tez sa, troszke inne, pewnie nowszy model ale firma ta sama . jestem bardzo zadowolona z niego, a zawsze mozesz oddac jak sie nie sprawdzi po jednym razie (tylko nie moze byc widac ze uzywany :)

dzisiaj online jest noc zakupow od 19 moze jakis rabat na to nawet wpadnie

https://www.tchibo.pl/inhalator-p400042298.html

Ostatnia edycja:
My już po spacerze i skrzat śpi sobie w najlepsze, a ja dzięki temu mam chwilkę spokoju. Niezbyt długa ta chwila bo zaraz zapewne do drzwi zapuka starsze dziecię.:-)

Mlodak na taki bardzo gęsty katar faktycznie dobry jest mucofluid. Ma okropny smak ale może Twój Szymek polubi bo z tego co piszesz on gustuje w dziwnych smakach:-). Inhalacje ostatnio pomogły mojemu Szymkowi. W nocy jak spał, a raczej nie mógł spaś przez katar to obok łóżeczka stawiałam mu garnki z zagotowaną wodą z majerankiem i to mu pomogło. Spał zdecydowanie spokojniej.:tak:

No i jest starsze dziecię:-).

o właśnie Sylka dobrze pisze o niezawodnej, a starej i zapominanej metodzie - garnki z gorącą woda i majerankiem czynią cuda!

mlodak do 17.00 można podać. P też nigdy nie kaszlała, ale flegamina rozrzedza to zaśluzowanie.

aga no rozumiem. Jak P raz 'olała' kolację to potem w nocy co 30min. budziła się na cyca i całą noc głodna.

andzia ale się uśmiałam:D:D:D A M twierdzi, że mam lepsze cycki niż przed ciążą i wg mnie są w stanie idealnym jak na 1,5 roku karmienia:) W senie sutki wydłużone co mi odpowiada:p Ale ogólnie piersi są na swoim miejscu, nic nie zwisa, nawet takie bardziej uniesione i zaokrąglone:p Z tym, że ja mam miseczkę B.

reklama
andzia - ładne określenie, ale znam (znałam Twój ból). W pierwsze ciąży z małej miseczki B rozmiar zmieniłam na D, potem wróciłam do małego B (z tym, że jakoś takie zwiędnięte były), za to teraz C i nie zwiędły... oby tak juz zostało.

Do góry