reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mam!!
zgodnie z informacją z Biuletynu Informacji Publicznej Zlecenia MZ 2013 orgalutran i elonva przeszły trzy etapy: analizę weryfikacyjną agencji, analizę weryfikacyjną i uwagi do analizy. Przed nimi pięć następnych etapów. Menopur i gonapeptyl daily są jeszcze przed tymi etapami. Wciągnięcie leku na listę jest możliwe po ukończeniu wszystkich etapów w AOTMie, trudno powiedzieć, ile czasu to zajmie. Jednak bazując na swoich obserwacjach- kiedy sprawdzałam BiP w połowie grudnia, orgalutran i elonva były dopiero po analizie weryfikacyjnej, w ciągu następnych dwóch tygodni uzupełniono dwa następne etapy, więc idzie to dość szybko. Pozdrawiam w imieniu zespołu, Anna Krawczak
Zlecenia MZ 2013
Biuletyn Informacji Publicznej Agencji Oceny Technologii Medycznych
aotm.gov.pl

Cyryjanka, co do dentysty, idź idź, powiedz że jesteś w ciąży w pierwszym trymestrze, da Tobie odpowiednie znieczulenie. Lepiej iść wyleczyć niż miałoby coś się rozkręcić gorszego i zaatakować organizm. Poza tym nie tak dawno temu na forum pisała Fusun albo Lawendowy Sen, że będąc na początku ciąży musiały mieć usuwany ząb !!

Niepokorna, będzie dobrze, ale ja Cię doskonale rozumiem, w piątek beta a ja mam nerwice.

Kinga, kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&

Infinity, endo zdąży jeszcze urosnąć, trzymam za nie kciuki, ja też nie miałam usg przed transferem.

mmm, cieszę się że @ dotarła i możesz rozpocząć stymulację, teraz to już z górki poleci. Ale swoją drogą to jest jakiś absurd, że my tak na nią czekamy po nieudanym cyklu.

Kikifish, no ja też acardu za długo nie biorę, dopiero ok 2 tygodni, dlatego mi się tak skojarzył, dzisiaj na szczęście nic nie poleciało. Co do tsh to trzeba mieć nadzieję, uda się !! masz dawkę 125, za dużo się nie pomyliłam w ocenie jaką mogłabyś wziąć ;-)

Lenkabar, amh bardzo ładne

To ja się dzisiaj dołączam do klubu pesymistek, mam kiepski dzień, źle się czuję, brzuch wzdęty, jajniki bolą, kręgosłup zaraz pęknie, jak nic okres idzie. Czuję że znowu się nie udało. :no:

Dorotav - musisz być optymistką brak objawów lub objawy o niczym nie świadczą ( sama się już o tym przekonałam). W naturalnej ciąży ( niestety nieudanej) na początku nie miałam takowych, dopiero później śpioch byłam straszny. Więc się nie przejmuj. Będzie dobrze :tak: Za co zresztą mocno zaciskam kciuki &&&&&&&&&

A ja mam 6 oocytów zapłodnionych kochane :-) W środę transfer !!! Ile będę miała do środy nie wiem. Ale nawet 2, ale prawidłowe byłyby dla mnie super. Ufff... ulżyło mi. Nawet emka łobuziaki bardziej ruchliwe były niż normalnie ( teraz miał jakieś 7 mln ruchliwych co jest całkiem nieźle). Jak widać leki mu pomogły.

Dorotav a powiedz mi co to znaczy, że AMH bardzo ładne? ja jestem kompletnie zielona w temacie. Mój Dr powiedział dokładnie to samo co Ty" AMH bardzo ładne"- czyli dobra jesteś :-D to po prostu oznacza dobrą rezerwę czy mówi coś jeszcze?

3mam kciuki by Twój brak objawów był TYM najważniejszym objawem! w mojej jedynej ciąży dokładnie tak było:-)

reklama
Lenkabar, dzięki, a Twoje AMH oznacza że masz dobrą rezerwę pęcherzyków, ja mam 2.9 i też jest dobrze, najgorzej jest kiedy amh jest poniżej 0,5. i to już oznacza że powoli zanika szansa na dzieciątko,

Ciężko mi ze sobą wytrzymać, wszystko mnie denerwuje, wydzieram się bez powodu i mogłabym stale ryczeć, no ale przy tych hormonach to chyba normalne.

mmm, akurat ja miałam menopur i wyciągałam go tak ok 30 minut przed podaniem, był za gęsty by od razu podać

Do góry