Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
mmm ale Ci zazdroszczę, że już zaczynasz! 3mam kciuki!
Ostatnio nam tu zwierzenia na temat metryki zapanowały i zaczęłam się zastanawiać, zresztą nie po raz pierwszy czy tendencja do podchodzenia do in vitro po 30 (pięknym zresztą wieku- podobno dopiero po 30 roku życia kobieta w pełni rozkwita :-):-):-)) wynika z tego, że jesteście bardzo cierpliwe i najpierw upewniacie się, że wszystkie inne ścieżki zostały wykorzystane, co czasem trwa długie lata ? a może to lekarze zwlekają z tą decyzją? ja mam 26 lat, w maju 27 i zastanawia mnie czasem, dlaczego nie spotykam kobiet w moim wieku podchodzących do IVF. Może ze mną jest coś nie tak i byłam zbyt niecierpliwa![]()
A ja mam 6 oocytów zapłodnionych kochane :-) W środę transfer !!! Ile będę miała do środy nie wiem. Ale nawet 2, ale prawidłowe byłyby dla mnie super. Ufff... ulżyło mi. Nawet emka łobuziaki bardziej ruchliwe były niż normalnie ( teraz miał jakieś 7 mln ruchliwych co jest całkiem nieźle). Jak widać leki mu pomogły.
ja oczywiście z chęcią na to przystałam i za żadne skarby nie cofnęłabym tej decyzji, ale czasem nachodzi mnie refleksja jak czytam o latach prób i starań różnymi innymi metodami... że może jestem w gorącej wodzie kąpana itd. Ale nie odbieram in vitro jako zło konieczne, nie uważam, że trzeba się przed tym bronić i uciekać. Dzięki temu będziemy miały swoje dziudziusie.Mnie mój dr. już po operacji ciąży pozamacicznej i endometriozy powiedział ze będzie nam ciężko zajść w ciążę naturalnie, a było to w 2002 r. ale wtedy jeszcze invitro u nas w polsce to było mocne tabu. I tak naiwnie przez pare lat próbowaliśmy, próbowaliśmy i próbowaliśmy. Oczywiscie dużą przeszkodą były też finanse, pogoń za pieniądzem, nowe mieszkanie, samochód itp. Aż przyszedł taki moment że zaświeciła nam sie lampka i było już po 30-stce.
Kurcze dziewczyny ja właśnie wyjęlam Menopur i co mam czekać teraz ze 30 min? Czy robić zastrzyk?