reklama
Magdalenka ale fajne zdjecie)) a tak przy okazji to my się znamy z mam lipcowych 2007
))
Gratuluje udanych wizyt i ptaszków![]()
Jagodka- u nas abonamenty to jak na NFZ,idą tam na ilość....Sama chodzę prywatnie,ten sam lekarz 3 ciążę,2 porody odebrał i nigdy nie czuję niedosytu,a to takie ważne.Jagódko czy możesz pokazać zdjęcie sciany z tej palety(przepraszam że tutaj,ale akurat też jestem na etapie farb)...
Jeszcze raz gratulacje mamuśki;-)
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
witam,
u mnie z kalendarza chińskiego obie córcie miały być synkami ;-) teraz też wychodził synek, więc zastanawiałam się czy nie kolejna córcia, skoro tak nam "dobrze" wróżył ;-)
a niedawno miałam robioną wróżbę z obrączką i tu mnie trochę zszokowało (kto nie zna - pokazuje płci kolejnych dzieci i ich ilość) - pokazała mi 2 córcie i synka... zrobiliśmy osobno mojemu mężowi (czy lewizny nie odstawia ;-)) ale się pokryło... zrobiliśmy też moim rodzicom, każdemu z osobna i też się sprawdziło ;-) czary jakieś, zabobony ;-)
Ewusia, no poznaję Cię, wówczas byłaś mamą Krzysia :-) i pojawił się Jaś. A tu proszę, Mała Księżniczka i jeszcze kolejne!!! gratuluję cudownych dzieciaczków - i podziwiam bardzo !!!! :-) niesamowite jak się drogi życiowe krzyżują :-) pozdrawiam ciepło i fajnie że będziemy się ponownie wspierać.
faktycznie statystyka lipcowa wybitnie męska wychodzi!!! ale przyszłym mamom córeczek powiem, że to przewspaniałe być mamą małych kobietek
moja starsza Basia to bardzo wrażliwa, subtelna i czarująca istota, która już projektuje ciuchy /bardzo dobrze rysuje/ i sama ubiera się czasem kosmicznie ale ładnie tj np spinka z piórami we włosy... czasem wraca z przedszkola z papierowymi kwiatami a la kotyliony też powpinane we włosy.. jest bardzo kobieca.
Młodsza natomiast.. mąż nazywa ją LUCY (od lucyfer ;-)) to żywe sreberko, mała złośnica i taki "Góral" - wszędzie wejdzie taranem, rozepchnie się, przyłoży z łokcia ;-) taka roszczeniowa zołza, lider... radzimy sobie, ale ogólnie ma mocny charakter i dziką naturę
nie wiem jak będzie z chłopcem... ale muszę powiedzieć, że moje dziewczynki to dla mnie nie lada wyzwania
u mnie z kalendarza chińskiego obie córcie miały być synkami ;-) teraz też wychodził synek, więc zastanawiałam się czy nie kolejna córcia, skoro tak nam "dobrze" wróżył ;-)
a niedawno miałam robioną wróżbę z obrączką i tu mnie trochę zszokowało (kto nie zna - pokazuje płci kolejnych dzieci i ich ilość) - pokazała mi 2 córcie i synka... zrobiliśmy osobno mojemu mężowi (czy lewizny nie odstawia ;-)) ale się pokryło... zrobiliśmy też moim rodzicom, każdemu z osobna i też się sprawdziło ;-) czary jakieś, zabobony ;-)
Ewusia, no poznaję Cię, wówczas byłaś mamą Krzysia :-) i pojawił się Jaś. A tu proszę, Mała Księżniczka i jeszcze kolejne!!! gratuluję cudownych dzieciaczków - i podziwiam bardzo !!!! :-) niesamowite jak się drogi życiowe krzyżują :-) pozdrawiam ciepło i fajnie że będziemy się ponownie wspierać.
faktycznie statystyka lipcowa wybitnie męska wychodzi!!! ale przyszłym mamom córeczek powiem, że to przewspaniałe być mamą małych kobietek
Młodsza natomiast.. mąż nazywa ją LUCY (od lucyfer ;-)) to żywe sreberko, mała złośnica i taki "Góral" - wszędzie wejdzie taranem, rozepchnie się, przyłoży z łokcia ;-) taka roszczeniowa zołza, lider... radzimy sobie, ale ogólnie ma mocny charakter i dziką naturę
nie wiem jak będzie z chłopcem... ale muszę powiedzieć, że moje dziewczynki to dla mnie nie lada wyzwania

makota89
Fanka BB :)
Dziewczyny a ciekawe, czy sprawdzą się te wszystkie prognozy co do płci? Ja podobno mam mieć córę i kto jeszcze?
ja bym chciała, ale nie mam zielonego pojęcia ani żadnych prognoz

duuuuuuużo chłopaków
gratuluję wizyt
Jagódka - jaka sympatyczna wizyta
ninja_muffin
2411magdalenka mi ciągle chodzą po głowie myśli jaka będzie moja córka... bo prawdopodobnie rośnie mi w brzuchu mała kobietka. Ciekawa jestem wszystkiego - jak będzie wyglądać, jaki będzie miała charakter, czy będzie lubiła robić te rzeczy, które mnie kręcą. Jakiej muzyki będzie słuchać... dosłownie wszystko
A w ogóle, znacie jakieś przypadki, żeby w 12-13 tyg. lekarz stwierdził dziewczynkę, a później wyszedł chłopak? w którą stronę są najczęstsze pomyłki? zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś opcja zmiany
Następną wizytę mam w poniedziałek, więc możliwe, że się potwierdzi...
A w ogóle, znacie jakieś przypadki, żeby w 12-13 tyg. lekarz stwierdził dziewczynkę, a później wyszedł chłopak? w którą stronę są najczęstsze pomyłki? zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś opcja zmiany
Następną wizytę mam w poniedziałek, więc możliwe, że się potwierdzi...
kopacz
Mummy :)
A ja dzis bylam w przychodni.powiedzjalam ze dziwi mnie to ze wizyte gin ustalil mi za dwa miesiace od poprzedniej wizyty.ze bylam na zwolnieniu lekarskim ostatnio i ze teraz jestem chora i chcialabym w lutym niec wizyte
no i bede miec.hura 
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
jeżeli chodzi o pomyłki z usg.. mylą się i tak i tak.. czasem wielokrotnie powtórzą płeć, a przy porodzie niespodzianka.
u mnie dziewczynki widzieli dopiero na połowkowym 20-22 tydz.. ale też na nfz chodziłam i sprzęt mieli gorszy... z drugiej strony podobno chłopca wcześniej można stwierdzić, bo coś "sterczy"... a żeby jednoznacznie stwierdzić dziewczynkę, chyba boją się że trąbka gdzieś tam się jednak ukrywa i wolą poczekać ;-))
poza tym, któraś z dziewczyn podawała adres www takiej angielskiej strony, gdzie były fotki z usg jednych i drugich narządów w różnych okresach rozwoju bobasa i szok, jakie to było podobne !!!!
także troszkę z rezerwą musimy podchodzić, nawet do tych "jednoznacznych" wypowiedzi
a charaktery dzieciaczków - niesamowite jak mieszają się pule genów
)
u mnie dziewczynki widzieli dopiero na połowkowym 20-22 tydz.. ale też na nfz chodziłam i sprzęt mieli gorszy... z drugiej strony podobno chłopca wcześniej można stwierdzić, bo coś "sterczy"... a żeby jednoznacznie stwierdzić dziewczynkę, chyba boją się że trąbka gdzieś tam się jednak ukrywa i wolą poczekać ;-))
poza tym, któraś z dziewczyn podawała adres www takiej angielskiej strony, gdzie były fotki z usg jednych i drugich narządów w różnych okresach rozwoju bobasa i szok, jakie to było podobne !!!!
także troszkę z rezerwą musimy podchodzić, nawet do tych "jednoznacznych" wypowiedzi

a charaktery dzieciaczków - niesamowite jak mieszają się pule genów
Hubson
ja wklejalam 
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see
tyle, ze te roznice sa mini w 13 tc. Potem juz sa coraz wieksze.
Ale pomylki sie zdarzaja, wiadomo
Chyba latwiej pomylic dziewczynke z chlopcem, niz odwrotnie. Bo pepowina np sie gdzies w te okolice zaplacze 
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see
tyle, ze te roznice sa mini w 13 tc. Potem juz sa coraz wieksze.
Ale pomylki sie zdarzaja, wiadomo
reklama
ninja muffin myla sie myla czasem ost usg przed porodem mowia np dziewczynka a rodzic sie chlopak 
ja jak na wlasne oczy nie ujrze ze to chlopak nie uwierze ..
ja pamietam jak sie zast jak moje dziecko bedzie wygladalo to 1 oczywiscie pozniej juz tak nie ale z 1 pamietam szok..wszyscy maja dzieci ale ze ja??
moje tez bedzie takie male itp hehe jak wariatka 

ja jak na wlasne oczy nie ujrze ze to chlopak nie uwierze ..

ja pamietam jak sie zast jak moje dziecko bedzie wygladalo to 1 oczywiscie pozniej juz tak nie ale z 1 pamietam szok..wszyscy maja dzieci ale ze ja??