reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Magdalenka ale fajne zdjecie:))) a tak przy okazji to my się znamy z mam lipcowych 2007:)))

Gratuluje udanych wizyt i ptaszków:)
Jagodka- u nas abonamenty to jak na NFZ,idą tam na ilość....Sama chodzę prywatnie,ten sam lekarz 3 ciążę,2 porody odebrał i nigdy nie czuję niedosytu,a to takie ważne.Jagódko czy możesz pokazać zdjęcie sciany z tej palety(przepraszam że tutaj,ale akurat też jestem na etapie farb)...:tak:

Jeszcze raz gratulacje mamuśki;-)

witam,

u mnie z kalendarza chińskiego obie córcie miały być synkami ;-) teraz też wychodził synek, więc zastanawiałam się czy nie kolejna córcia, skoro tak nam "dobrze" wróżył ;-)
a niedawno miałam robioną wróżbę z obrączką i tu mnie trochę zszokowało (kto nie zna - pokazuje płci kolejnych dzieci i ich ilość) - pokazała mi 2 córcie i synka... zrobiliśmy osobno mojemu mężowi (czy lewizny nie odstawia ;-)) ale się pokryło... zrobiliśmy też moim rodzicom, każdemu z osobna i też się sprawdziło ;-) czary jakieś, zabobony ;-)

Ewusia, no poznaję Cię, wówczas byłaś mamą Krzysia :-) i pojawił się Jaś. A tu proszę, Mała Księżniczka i jeszcze kolejne!!! gratuluję cudownych dzieciaczków - i podziwiam bardzo !!!! :-) niesamowite jak się drogi życiowe krzyżują :-) pozdrawiam ciepło i fajnie że będziemy się ponownie wspierać.

faktycznie statystyka lipcowa wybitnie męska wychodzi!!! ale przyszłym mamom córeczek powiem, że to przewspaniałe być mamą małych kobietek :) moja starsza Basia to bardzo wrażliwa, subtelna i czarująca istota, która już projektuje ciuchy /bardzo dobrze rysuje/ i sama ubiera się czasem kosmicznie ale ładnie tj np spinka z piórami we włosy... czasem wraca z przedszkola z papierowymi kwiatami a la kotyliony też powpinane we włosy.. jest bardzo kobieca.
Młodsza natomiast.. mąż nazywa ją LUCY (od lucyfer ;-)) to żywe sreberko, mała złośnica i taki "Góral" - wszędzie wejdzie taranem, rozepchnie się, przyłoży z łokcia ;-) taka roszczeniowa zołza, lider... radzimy sobie, ale ogólnie ma mocny charakter i dziką naturę ;)

nie wiem jak będzie z chłopcem... ale muszę powiedzieć, że moje dziewczynki to dla mnie nie lada wyzwania :-D

2411magdalenka mi ciągle chodzą po głowie myśli jaka będzie moja córka... bo prawdopodobnie rośnie mi w brzuchu mała kobietka. Ciekawa jestem wszystkiego - jak będzie wyglądać, jaki będzie miała charakter, czy będzie lubiła robić te rzeczy, które mnie kręcą. Jakiej muzyki będzie słuchać... dosłownie wszystko :)

A w ogóle, znacie jakieś przypadki, żeby w 12-13 tyg. lekarz stwierdził dziewczynkę, a później wyszedł chłopak? w którą stronę są najczęstsze pomyłki? zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś opcja zmiany :D

Następną wizytę mam w poniedziałek, więc możliwe, że się potwierdzi...

A ja dzis bylam w przychodni.powiedzjalam ze dziwi mnie to ze wizyte gin ustalil mi za dwa miesiace od poprzedniej wizyty.ze bylam na zwolnieniu lekarskim ostatnio i ze teraz jestem chora i chcialabym w lutym niec wizyte :) no i bede miec.hura :)

jeżeli chodzi o pomyłki z usg.. mylą się i tak i tak.. czasem wielokrotnie powtórzą płeć, a przy porodzie niespodzianka.

u mnie dziewczynki widzieli dopiero na połowkowym 20-22 tydz.. ale też na nfz chodziłam i sprzęt mieli gorszy... z drugiej strony podobno chłopca wcześniej można stwierdzić, bo coś "sterczy"... a żeby jednoznacznie stwierdzić dziewczynkę, chyba boją się że trąbka gdzieś tam się jednak ukrywa i wolą poczekać ;-))

poza tym, któraś z dziewczyn podawała adres www takiej angielskiej strony, gdzie były fotki z usg jednych i drugich narządów w różnych okresach rozwoju bobasa i szok, jakie to było podobne !!!!

także troszkę z rezerwą musimy podchodzić, nawet do tych "jednoznacznych" wypowiedzi :sorry2:

a charaktery dzieciaczków - niesamowite jak mieszają się pule genów :))

reklama
ninja muffin myla sie myla czasem ost usg przed porodem mowia np dziewczynka a rodzic sie chlopak :)
ja jak na wlasne oczy nie ujrze ze to chlopak nie uwierze ..:tak:
ja pamietam jak sie zast jak moje dziecko bedzie wygladalo to 1 oczywiscie pozniej juz tak nie ale z 1 pamietam szok..wszyscy maja dzieci ale ze ja??:szok: moje tez bedzie takie male itp hehe jak wariatka :rofl2::rofl2:

Do góry