reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
dopiero odpisuje nie bylo mnie wczoraj na necie
AMELIA wlasnie nie kazal mi lekarz brac witamin i juz nie brac kwasu foliowego ale kupilam femibion plus czytalam ze dziewczyny tutaj biora i braly w pierwszej ciazy nic sie nie dzialo wiec sa wiarygodne i biore tez witaminki. mi zadnych badan nic nie zleca i co tu wyczytam albo wypytam znajomych to robie sama prywatnie. zrobilam juz nt to wyszlo 1mm ale bylam prywatnie i lekarz pow ze n normie

Ja z witaminami daje sobie spokój dopóki wszystko jest ok. W poprzedniej ciąży co połknęłam tabletke z witaminami puszczałam takiego pawia że chyba bo niczym tak ze mnie nie szło. A chyba ze 2 tygodnie się zmuszałam. Teraz czekam na wiosnę bo skoro raz organizm odrzucił to drugi nie będę się zmuszać. Ale w pierwszej ciaży na dzień dobry schudłam 5 kg wiec mi zależało na suplementacji teraz jem w miare normalnie więc mogę bez wyrzutów na razie odpuścić sobie witaminki.

I w pierwszej ciąży na skurcze łydek też brałam aspargin, a żeby hamować poród przedwczesny tak jak natkusia napisała magnez 3x2tabletki. Teraz łykam po dwa magnezy z wit B6 na noc .

Chodze cos zła jak osa od 2 dni....poranne nudności przeszły na wieczorne w dodatku brzuch mnie ciągle boli w miejscu cięcia....czuje się nieprzydatna, przytyłam 2kg więc wielka i nic nie poprawia mi samopoczucia...okropny czas.

Ale dziś deszczowo i ciemno..
Jakoś mnie od nocy podbrzusze pobolewa i już się denerwuję... czuję takie jakby kłucie. Wiem, że tak się może zdarzać na tym etapie, ale.. same wiecie..

ściskam mocno!

Mnie tak podobnie wczoraj bolało, z tym że jakby bardziej ciągnęło niż kłuło. Dzisiaj natomiast przeszło prawie całkiem, także nie martw się ;-)

Mnie ta deszczowa aura nawet dzisiaj wyjątkowo pobudza do pracy niż męczy :biggrin2: Jakby było słonecznie i ciepło, miałabym żal, że w pracy siedzę :-p

Molia - nawet moczu ani morfologi ?? nic ?

U mnie też szaro, buro i deszczowo a już się przyzwyczaiłam do słonka i pięknej wiosennej pogody

Nikitka - jutro będzie lepszy dzień :* , mnie zaczęła blizna okropnie swędzieć

dopiero odpisuje nie bylo mnie wczoraj na necie
AMELIA wlasnie nie kazal mi lekarz brac witamin i juz nie brac kwasu foliowego ale kupilam femibion plus czytalam ze dziewczyny tutaj biora i braly w pierwszej ciazy nic sie nie dzialo wiec sa wiarygodne i biore tez witaminki. mi zadnych badan nic nie zleca i co tu wyczytam albo wypytam znajomych to robie sama prywatnie. zrobilam juz nt to wyszlo 1mm ale bylam prywatnie i lekarz pow ze n normie

molia nie chce być złośliwa, ale bardziej wierzysz temu co gdzieś wyczytasz , niż własnemu lekarzowi? Może skoro jest on taki słaby, warto poszukać jakiegoś godnego zaufania ;-)

Heej dziewczyny. Ja tez właśnie dziś zmieniłam moją lekarkę... zapisałam się do Pani ordynator oddziału połnożniczego. 26 mam wizyte a zwolnienie do 24, naszczescie mogą wystawiać do 3 dni wstecz. Spotkałam się z koleżanka i mowiła, że ta do krórej chodziłam jest fatalna i ze swojego doswiadczenia wie, ze nie jest za ciekawym ginekologiem... Całe szczescie, że to w miare wczesnie, bo jakby to juz byla koncówka to bym sie obwiniała..

U mnie tez szaro, buro i ponuro :/ :SSSS
Wiosno gdzie jestes?!
Miłego dnia!

Dzisiaj szaro, buro i ponuro, ale może jutro znowu będzie słonko ! :D

Przeczytałam o tym połkniętym czopku - połknięcie czopka to nie lada wyzwanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja od rana na nogach, zdążyłam już przejechać prawie 100 km w dniu dzisiejszym. I gdzieś w ciąży chyba zwiększył mi się poziom agresji na drodze ;) wyglądałam mniej więcej tak chwilami: :wściekła/y:

Dzisiaj idziemy ustalić szczegóły odnośnie zakupu mieszkania z właścicielami :)

Ja brałam omegamed optima, te akurat koleżanka mi polecała. Teraz biorę tylko kwas foliowy bo jeszcze mam, a witaminy mi się skończyły i muszę kupić. W każdym razie te witaminy mają tylko kilka składników, a nie całą listę witamin co mi odpowiada. Aaaa i koleżanka, która je brała nie urodziła dużego dziecka ;) wręcz przeciwnie - musiała brać leki na podniesienie masy ciała dzieciaczka :)

Jutro wizyta, szkoda, że nie rano tylko wieczorem ;)

Ja do tej pory miewam mdłości i od czasu do czasu wymioty. Często mnie coś pobolewa, a to plecy, a to brzuch - gdybym się miała tym wszystkim cały czas stresować to cała radość z ciąży bo mi zginęła śmiercią naturalną :-)

Dziekuje wszystkim za info odnośnie witamin!
niektore z Was piszą, ze biorą prenatal Classic. Tez sie nad nimi zastanawiałam, z tym ze one maja w składzie wit. A ktorej w ciazy podobno lepiej nie brać. Slyszalyscie cos o tym?
w prenatal classic tak samo jak w innych witaminach wit A jest pod postacia beta karotenu.
w 1 tabletce 1200ug czyli licząc to 1,2 mg
w femibionie masz np. 3 mg czyli 3000 ug.czyli wychodzi na to ze wiecej...
Nie wiem jednak jak to sie ma z tymi procentami bo niby prenatal ma mniej mg niż femibion ale % dziennego spozycia jest wiekszy wiec nic z tego nie rozumiem., Moze ktoras umie to rozkminic?
Liczylam na internetowym konwercie wiec raczej chyba dobrze http://www.convertunits.com/from/1200+ug/to/mg

Ostatnia edycja:
reklama
Ja odpukac w 2 trymestrze czuje sie calkiem dobrze, no nie liczac zapalenia oskrzeli ale to wyjatek no i wymiotow nie ma dopoki biore tabletki, swoja droga w przyszly poniedzialek znowu odstawianie tabletek i zobaczymy czy bede musiala do nich wrocic czy nie.;-)

Ja zadnych zlozonych witamin nie biore bo po prostu mi lekarz nie kazal. Kiedys chcialam sama w aptece kupic to pani mi powiedziala ze skoro lekarz nie zalecil to sie nie bierze. Pozniej lekarz zalecil mi tylko branie Kwasu foliowego,magnezu,witaminy D i omega 3. Kazda tabletka osobno fakt ze rano mam zamieszanie z ich braniem ale biore tylko to co mi zalecono.

Ostatnia edycja:
Do góry