reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Dzien dobry.
Pisze z tel, ale moze uda sie dodac fotki.
Wczoraj doszla paczka z H&M.
Byly ciuszki dla Julki oraz dla malego.
Synkowi wzielam komplet z zeberka roz.56(po rabacie zaplacilam 7,5€), i dwa seledynowe komplety roz.62 oraz 74 (przecenione byly z 15€ na 7,50€).
Wczoraj kupilam tez skarpetusie i rajstopki.

ta kurtka jest czadowa. W ogole fajne rzeczy pokupowałaś :)

reklama
ja rożka nie mam zamiaru kupować, miałam przy pierwszym synu i raz go tam wsadziliśmy, nie podobało mu się, rozkopywał się a że był wielki to ledwo się mieścił, zresztą mi też wygodniej było go normalnie trzymać niż w rożku, tak więc użyliśmy jeden raz i nigdy więcej

co do chust to nie używalam ale mam wielką ochotę spróbować, jedyne co mnie blokuje to strach ze nie dam rady sama tego dobrze zawiązać i będzie leżeć a te chusty tanie nie są, ale kusi mnie strasznie bo jednak ma się dziecko blisko, łatwiej się pewnie uspokoja niż leżąc w wózku no i wolne ręce co u mnie jednak dosyć ważne, jak pojdę z moją trójką na spacer ;)

jeśli chodzi o leżenie to moje dzieci najwięcej czasu spędzały na podłodze, na macie edukacyjnej a nie w leżaczku czy huśtawce, dzięki temu bardzo szybko odwracały się, turlały i raczkowały, teraz mam zamiar też jak najmniej korzystać z tych "udogodnień"

a co myślisz o cienkich Bawelnianych otulaczkach? lepiej to czy jednak rożek ?
ja nie wiedyialam nawet ye takie cos jak otulacyek istnieje :D
A jak gdzies widzialam 'wrapa' dla dziecka bedac z siostra na zakupach to mi wybila ten pomysl z glowy -ona dosc 'surowo i praktycznie mysli' Stwierdzila ze w zwykly kocyk dziecko owine i tez bedzie.
W sumie miala racje, bo nie tesknilam jakos specjalnie za takim wyjsciem, koc w zupielnosci wystarczyl a moja mala jakos wolala byc wyzwolona i do dzis dnia nie lubi byc otulana, przytulana, przykryta na noc i jak najmniej ciuchow tym lepiej :D

A jak gdzies widzialam 'wrapa' dla dziecka bedac z siostra na zakupach to mi wybila ten pomysl z glowy -ona dosc 'surowo i praktycznie mysli' Stwierdzila ze w zwykly kocyk dziecko owine i tez bedzie.
W sumie miala racje, bo nie tesknilam jakos specjalnie za takim wyjsciem, koc w zupielnosci wystarczyl a moja mala jakos wolala byc wyzwolona i do dzis dnia nie lubi byc otulana, przytulana, przykryta na noc i jak najmniej ciuchow tym lepiej :D

od pierwszego dnia zycia nie chciała byc ściskana? A mówią ze dzieci się krępuje zeby czuły sie jak w brzuchu mamy :) jak widać kazde dziecko jest inne :)
Oj cieżko jest z kompletowaniem wyprawki...tyle dylematów ...hmmm

Mea - dzięki za Twoją opinię, jak coś to będę jeszcze dopytywać, bo mnie temat chust bardzo interesuje, bo raz, że zawsze chciałam dziecko w chuście nosić, a dwa, że wydaje mi się to na tyle wygodne, że czasem jestem cały dzień sama (rzadko, ale się zdarza) i muszę psa wypuścić na siku i nie będzie mi się chciało w lato dzieciaczka pakować do wózka na 5 minut, a skoro będzie ciepło to zapatulone w chuście będzie mogło ze mną wyjść. Wygodne by to było dla mnie bardzo. A powiedz mi, wiązania uczyłaś się sama? Bo ja się boję, że z tym sobie nie poradzę. Niby są jakieś kursy i w ogóle, ale u nas w mieście raczej takich nie ma, no i się zastanawiam, czy takie kursy nie są po to, aby nabić kasę tym co je robią? Czy da radę się samemu tego nauczyć? Coś pisałaś o szkole rodzenia, że tam uczą. My szkolę zaczynamy w marcu, to może okaże się, że nam coś pokażą.

A co do rożka to ja mam zamiar kupić jeden, ale nie sztywny a zwykły, bo taki duży wydatek to nie jest, a może mi się przyda, zawsze może służyć za kołderkę ;) Niby będzie lato, ale z tym naszym latem różnie bywa, tak jak zresztą z zimą

Ja przez pierwsze tyg nosilam w rozku mloda czulam sie pewnie. a chuste tez chcialam z niki ale nie kupilam ale teraz mysle ze nie bedzie kiedy nosic. Latem to chyba za goraca chyba ze jak podrosnie i nie bedzie chcoal sam byc a trzeba bedzie cos zrobic. Zgadzam sie w h&m sa boskie ciuszki. Teraz w tesco reklamuja 30 % znizki na ubranka

Bo tak naprawde wiekszosc wszystkich sprzetow/gadzetow dla dzieci to wymysly producentow zeby zbic kase. Kiedys nie bylo tylu rzeczy i jak wszystkie pieknie i zdrowo wyroslysmy ;-)

reklama
od pierwszego dnia zycia nie chciała byc ściskana? A mówią ze dzieci się krępuje zeby czuły sie jak w brzuchu mamy :) jak widać kazde dziecko jest inne :)
Oj cieżko jest z kompletowaniem wyprawki...tyle dylematów ...hmmm
od malego byla wyzwolona :)

Bo tak naprawde wiekszosc wszystkich sprzetow/gadzetow dla dzieci to wymysly producentow zeby zbic kase. Kiedys nie bylo tylu rzeczy i jak wszystkie pieknie i zdrowo wyroslysmy ;-)

dokladnie :)
Moja siostra wlasnie duzo mi powiedziala ze moglam oszczedzic, np[ chocby na sterylizatorze - bo co? 'czajnika nie masz zeby wrzatkiem zalac' ?:D
Choc nie powiem sa rzeczy ktore sa 'gadzetami' a naprawde warto [typu podgrzewacz do butli]
Po prostu robmy wszystko z umiarem zdrowo rozsadkowo ;) Nie robmy z siebie eksramalnych eco mam, a z drugiej strony nie stany sie gadzeciarami - a wszystko bedzie dobrze :)

Przytocze tu artykul ktory juz kiedys dawalam :
I ty możesz być Straszną Mamą - BabyBoom.pl

Ostatnia edycja:
Do góry