reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A ja wczoraj podałam małej dynię z ziemniaczkami - premiera dyni to była bo ziemniaki juz próbowała, smakowało jej bardzo i zjadła dość sporo tylko dzisiejsza kupka o ile jeszcze kolorem (brązowy) i konsystencją (gęsta, ale nie twarda) nie raziła, to zapachem owszem:eek: Strasznie śmierdziała i nie wiem czy to oznacza uczulenie na ten produkt, czy po prostu kupki nie będą już "pachniały" jak u noworodka:confused:

reklama
kasia kupki po wprowadzeniu nowych pokarmów innych niz mleko zawsze zmieniaja kolor ,konsystencje i zapach to nic nienormalnego w końcu to zupełnie inny produkt do przetrawienia

mam pytanko. jak wprowadzacie np. ziemniaka to same go gotujecie czy sam ziemniak jest w sloiczkach? aaa, a jesli gotujecie to tak normalnie jak dla nas tylko niewielka wrecz mikroskopijna ilos soli?

Ja jeszcze nie gotowałam nic sama, bo nie mam przepisów, ale ziemniaka w słoiczku podałam z dynią. Dynię synek próbował już wcześniej w połączeniu z jabłuszkiem i wszystko było ok.
Podobno się nie dosala niemowlętom, po 2-3 miesiącach rozszerzania diety można zacząć używać przypraw, ale typu bazylia, majeranek - z tego co wiem, soli po prostu się nie daje...

dzieki za wiadomosc. ylko jeszcze jedno. czy ta dynia luz ziemniak znajduje sie osobno bo nie che dac polaczenai dyni + ziemniak jak jeszcze nie jadla obu

Jak to robicie, ze Wasze maluchy pija zageszczone mleko z butli?:-)
Sara z butli nie tknie sie niczego co nie jest czystym mleczuchem :-)
Od 1.5 tyg. je Bebilon Pepti 2, przechodzilysmy na niego stopniowo. Chyba nie poczula roznicy. Kupki ma idealne - takie jak przy karmieniu cycem.
Dostaje jeszcze marchewke ze sloiczka. Raz jej sama ugotowalam zupke jarzynowa to plula tym niewyobrazalnie, hehe.

dzieki za wiadomosc. ylko jeszcze jedno. czy ta dynia luz ziemniak znajduje sie osobno bo nie che dac polaczenai dyni + ziemniak jak jeszcze nie jadla obu
ja wprowadzałam najpierw marchewkę, potem ziemniaka z marchewka a potem ziemniaka z dynią
samego ziemniaka w słoiczku nie widziałam

a mam pytanie do mam, które gotują same. Gdzie kupujecie warzywa? Bo ja się trochę boję, że te "nasze" są za bardzo pryskane, nie znam ich pochodzenia...

Leika i dobrze, ze sie boisz mi pediatra nie kazal dawac nic z warzyw kupionych w sklepie, tylko słoiczki.
Gotuje małej marchew, ktora doatalam od tesciowej i mam pewnosc, ze jest ok

A co do soli, to tez czytalam, zeby nie dawac takim maluszkom, tylko ma byc takie jalowe, ja nic nie dodaje i gotuje na Zywcu albo primawerze

reklama
K@si@ a gotowalas sama?

bo wydaje mi sie, ze sam ugotowany ziemniak to bedzie bardzo suchy, czy moze trzeba cos do niego dadac?

Do góry