reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2012

Mam wrazenie, ze P. by na bank uciekal...placze/skacze po calym lozku na godzine przed zasnieciem, wiec gdybysmy pozbyli sie szczebelkow to biegalby tak po calym pokoju....

A po co zakladacie "paputki"? My nie mamy i nie mielismy...

ukraina to dluzszy temat....gdy "majdan" nie zacznie mowic jednym glosem to bedzie ciezko...a te ofiary to jakis kosmos totalny dla mnie....umieranie za ojczyzne w europie w dzisiejszych czasach wydaje sie totalnie abstrakcyjne :((((

reklama
Paputki: zeby nie bylo jej zimno w stopy... no i skarpety z abs nie zawsze hamuja na zakretach;)

Co do Ukrainy, ta babka twierdzi, ze tam jest taka bieda i taki brak mozliwosci i perspektyw, ze ludzie maja dosc i maja malo do stracenia... tak twierdzi. Ze wszedzie tylko lapowki, ze do lekarza z kasa, chcesz prace, musisz ja kupic, itd. Starsi ludzie nie chodza do lekarza bo ich nie stac i na lekarza i na lekarstwa... ze my w Polsce mamy luksus w porownaniu...

kaszel jest co pare godzin, lekki, suchy ale od 10 dni, na pewno nie od suchego powietrza tylko od kataru :unsure:

Ja tez sie lubie myc w czasie choroby - lepiej sie wtedy oddycha i na krtan dziala wybornie. Ale m mi ciosa kolki, ze nie powinnam myc bubinka... I tak umylam ale zasial mi watpliwosci, wiec sie Was zapytalam ;-)

Ja mam na temat Ukrainy inne zdanie - za sprawa moich znajomych Ukraincow. Oni przedstawiaja to tak: majdan jest podjudzany przez UE, ktora chce oslabic wplywy Rosji - los samych Ukraincow ich nie obchodzi, bo banda Tymoszenko to jeszcze gorsi zlodzieje a Juszczenka nic nie potrafi - mial swoja szanse i calkowicie zmarnowal. Glowny prym na Majdanie wioda miejscowi skini, czyli agresywna cholota. Moi znajomi (wyksztlaceni, niezle sytuowani i generalnie lubiacy tzw. Zachod - o ile nie miesza im sie do polityki wewnetrznej) wola z dwojga zlego Janukowycza. Tutaj nalezy jednak dodac, ze moi znajomi w wiekszosci sa ze wschodniej Ukrainy i po ukrainsku rozumieja tyle co ja, czyli te slowa, ktore sa podobne do polskiego czy rosyjskiego :sorry:Wg. mojego znajomego (Polaka) mianujacego sie "ekspertem od WNP" nie ma jednej Ukrainy tylko dwie - wschodnia (rosyjska, bogatsza bo kopalniana) i zachodnia (ukrainska, biedniejsza bo rolnicza, z banderowska przeszloscia) - i obie soba nawzajem pogardzaja. Lepiej by bylo, gdyby Ukraincy sami sobie radzili, krok po kroczku, bez wmieszywania sie tzw. Zachodu, bo UE w swoim slepym zapedzie jeszcze moglaby wywolac wojne domowa :no:

Aronia, moja znajoma tez twierdzi, ze sa dwie Ukrainy: wschodnia i zachodnia. Zachodnia chce do ue i ma dosc wschodniej, ktora jej nie rozumie, bo jest bogatsza i dobrze jej z Rosja. A zachodniej jest zle tak jak jest i poprzez wejscie do ue chca to zmienic. No i maja dosc zlodziejstwa Wiktora. Julia swieta nie jest ale oni tam dla niej nie siedza tylko dla siebie, dla swojej przyszlosci. Wiedza, ze z Wikt nic dobrego ich nie czeka.
Z tego, co czytalam, to na majdanie sa rozni ludzie.

czy ja pisalam ze Nikos nie mial kataru dlugo ? no to teraz znowu ma ... :| dostal wczoraj szlaaaaaak!!!!! chetnie zostawilabym go w domu ale moja mama tez sie pochorowala grypsko i w koncu nie przyjechala a Kuba juz do pracy ... ja juz nie wiem co to jest ... musze skierowanie do laryngologa wysepic od pediatry moze on cos poradzi ...

Hatszept poki co nie smaruje niczym ... nie stac mnie na te wszystkie kremska w kosmicznych cenach za buteleczke ktora starcza na miesiac niecaly :|

Aronia ja Nikosia kapie

Ostatnia edycja:
hej kobiałki

u nas nocka dziś koszmarna od 2 do 4 walczyłam z małą ale pospałyśmy później do 7.15

Muńka piękne widoczki :-):-):-), ja czekam już na ciepło i na otwarcie naszej fontanny multimedialnej w tym roku muszę pojechać na spektakl !!!!

Aga i jak Antek spał w łóżeczku ????? bo ja zastanawiałam się nad zmianą małej łóżka ale nie wiem czy to dobry pomysł bo dziś jak ze mną spała to latała po całym łóżku

aronia moja mała sama woła o chlapu chlapu więc ją kąpie nawet przy kaszlu tylko nie myję jej włosów

polaa dla mnie śnieg to nic pocieszającego dlatego nie lubię zimy, dla mnie ona mogłaby w ogóle nie istnieć :-):-)

MsMickey to piękny mieliście weekend :-)

Hatszept u nas też papcie ale takie skarpetkowe najczęściej bo jak jedziemy do kogoś to biorę takie normalne

Kasienka zdrówka dla Nikosia

P wstała dziś o 4.00, wypiła prawie cały kubek z rurką melisy i poszła spać dalej - wstała 20min temu:-)

Z M znowu zgoda. Wykorzystał sytuację nad ranem jak byłam mało świadoma bo rozespana i się przytulał:ppp

aronia ogrzewanie jest wyłączone tylko w sypialni gdzie śpimy:) Buhahaha:ppp I pilnujemy tam 17-18C. Pranie schnie normalnie, ale mam niemal całą ścianę przeszkloną i jak słońce świeci to mega nagrzewa:) Nie mam pojęcia jaką woda ma temperaturę, bo nigdy nie mierzę - napuszczam na oko:D Na pewno jest cieplusia:) Heh, to mały rozrabiaka:ppp

aga o czyli macie jak u nas łóżko przy łóżku:)

polaa wykorzystuj póki możesz!:)

msmickey osobiście nie polecam Pod mocnym aniołem - zero fabuły, film specyficzny, nie ciekawy, wcinki tekstów z książki - tragedia. P biega tylko w skarpetkach, paputki skórzane na wyjścia:)

kasienk
ach, no cóż - zdrówka!

Jestem wlasnie z Go na zajeciach adaptacyjnych w klubiku. Juz po raz czwarty. Dzis jest Go sama i ewidentnie dziala to na nia dobrze, ma ciocie dla siebie:) no i, po odwstydzeniu sie na dywanie z mama, poszla z pania do sali i siedza tam juz pol godziny:) ja siedze schowana w sali obok i slucham. Drepcze za ciocia, slucha, costam odpowiada, wspolpracuje. Bardzo sie ciesze:) no i byla juz w tej sali, gdzie ja zostalam i brak mnie nie zakonczyl sie placzem:) chcialabym ja tu zostawiac raz lub dwa razy w tyg, zajecia trwaja ok 3 godzin. Glownie po to, zeby miala kontakt z dziecmi w warunkach grupy, stymulowanie itp. Taki ma etap, ze wstydzioch sie z niej robi na poczatku, choc szybko jej to mija. Mysle, ze taki klubik moglby jej dobrze zrobic teraz.

Dzien dobry

Moj w sumie to tez glownie w skarpetkach bo zbuntowal sie na paputy jakis miesiac temu, wiec nosi tylko jak chlodno jest, jak chory, albo u babci bo tam brudne podlogi. Wtedy pilnuje zeby nosil a tak to do pierwszego sciagniecia :D

Alijenka zapomnialam napisac powodzenia ze zlobkiem na pewno ci sie przyda chwila wytchnienia!!!

Kasienka no wlasnie powiedz mi co z tym katarem ehhh. U nas juz czwarty dzien i zadnych innych objawow ale wcale nie lepiej... Wiec siedzimy w domu i mysle czy do lekarza nie isc

Msmickey dzieki za ta strone z butami, weszlam na wyprzedaze i kupilam oczywiscie:D :D ale naprawde okazja bo emu karridale za 59 a normalnie 199:)
http://a2.zassets.com/images/z/1/9/9/3/4/9/1993493-p-MULTIVIEW.jpg

reklama
Do góry