reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witajcie dziewczynki!
Bylam na Sierpniowkach, ale przenosze sie do Was wrzesnioweczki. Choc po dzisiejszej wizycie u lekarza to juz nie wiem... Siedze i placze - jakas mloda kobita, ktora robila mi usg powiedzial, ze ona nic tam nie widzi w moim pecherzyku i ze moze ciaza przestala sie rozwijac i ze moze bedzie to poronienie....:sad:
Nie wiem na jakiej podstawie moze mi tak mowic?!
Tak bardzo cieszylam sie z mojej fasoleczki... Najgorsze jest to, ze ja nie pamietam okladnie dnia ostatniej miesiaczki, ale tak pod koniec listopada - ok.27.11.06.
21 grudnia bylam w Polsce i poszlam na wizyte do gina (w ogole nie podejrzewalam wtedy ciazy), zrobil mi usg i nic nie bylo.
31 grudnia w Sylwestra, zrobilam test i wyszedl pozytywnie! :tak:
Sama juz nie wiem ktory to tydzien. Wg moich obliczen to chyba piaty. Poszukalam w internecie i w mojej madrej ksiazce o ciazy i to normalne, ze w 5 tygodniu nie widac jeszcze dzidzi, prawda?
W ogole to tutaj w ciazy kobiety badaja tylko 2 razy, i tylko 2 razy robia usg.:szok:
Mnie pani doktor skierowala na usg tylko dlatego, ze mialam plamienie - tylko kilka kropelek - w sobote i znow kilka w nieziele.
To ponoc niegrozne, ale przestraszylam sie...
Ta kobita od usg powiedziala, ze moze wszystko ok, a moze nie :confused:
Kazala mi wrocic za 2 tyg!!! To mi cos powie... A co ja mam robic 2 tyg? sidziec i plakac?! Ja mam sesje na studiach i myslalam, ze po dzisiejszej wizycie bede mogla sie wyluzowac i skoncentrowac na nauce, a nie moge..:-(
Przeciez jem same zdrowe rzeczy, od 4 miesiecy zajadam najlepszy dostepny na rynku zestaw witaminek dla przyszlych mam... Dlaczego moja fasolka mialaby przestac sie rozwijac?!
Staram sie myslec pozytywnie - mimo tej niemilej pani, ktora nawet nie jest lekarzem, a tak skutecznie zgasila we mnie cala radosc...
Przepraszam, jestem przerazona i musialam sie troszke wyzalic...

reklama
Witamy nowe mamusie:-)
Ale nas dużo już jest:-)

Ewa73 tak długo czekałaś????:szok: Między mną a moim bratem też jest 13 lat różnicy:tak:

Czekałam niestety.... Mój mąz często jest poza domem, stidiowałam i sama wychowywalam córcię a potem praca i zawsze coś było przeciw aż przestalam się zastanawiać czy zdążę z karierą:-) i czy coś mnie ominie no i mieszkanie kupiliśmy większe. Ale wtedy właśnie dostalam po nosie:tak: bo okazało się że mam torbiel i najpierw muszę ją zoperować...A po operacji nie mogłam zajśc w ciąże i myślalam że to za karę że tak długo czekałam:zawstydzona/y:. Ale los się uśmiechnął i jestem bardzo szczęśliwa.
Jaki masz kontakt z bratem? Moja córcia się cieszy ale myślę ze trochę jak ciocia, nie jak siostra.

MELEK
Nie martw się to bardzo wczesna ciąża i ta kobieta mogła się pomylić. Czytalam niedawno o dziewczynie którą zdiagnozowano tak jak Ciebie a po tygodniu okazało sie że wszystko jest w porządku. Tak naprawdę najważniejsze jest serduszko. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.Trzymam kciuki.

Czekałam niestety.... Mój mąz często jest poza domem, stidiowałam i sama wychowywalam córcię a potem praca i zawsze coś było przeciw aż przestalam się zastanawiać czy zdążę z karierą:-) i czy coś mnie ominie no i mieszkanie kupiliśmy większe. Ale wtedy właśnie dostalam po nosie:tak: bo okazało się że mam torbiel i najpierw muszę ją zoperować...A po operacji nie mogłam zajśc w ciąże i myślalam że to za karę że tak długo czekałam:zawstydzona/y:. Ale los się uśmiechnął i jestem bardzo szczęśliwa.
Jaki masz kontakt z bratem? Moja córcia się cieszy ale myślę ze trochę jak ciocia, nie jak siostra.
Ewa mam do tej pory dobry kontakt z bratem:-) Na dzień dzisiejszy wymiana filmów,gier...a co najważniejsze to zostanie chrzestnym...jedyny brat:tak: A młodości miałam lat 13 i bardzo często go brałam na wózek i nie było nas ze 3,4 godziny a nawet pół dnia.Nawet go na randki zabierałam:-D Wszędzie go brałam...nawet na "stopa" bo wtedy nie musiałam machać "Łapkami" a ludzie sami się zatrzymywali:-D To były inne czasy....Dziś niestety są inne...a młodzież szybko "dorośleje" Nie wiem jaka Twoja córka jest...może jest inna...Będzie dobrze a i nawet będzie Ci pomagać...:tak:

etka99
Bardzo bym chciala żeby tak mi dzidziusia zabierała :-D ale zobaczymy..
Ostatnio stwierdziła tylko, że przy mniejszej różnicy wieku częściej pewnie by sie kłócili a tak na pewno będzie zgoda, bo ona go zakocha na amen :-). Ostatnio byliśmy u mojej siostry która ma 4 miesięczne bliżniaki i moja córka fajnie się nimi opiekowała. Na co dzień stara się być już bardzo dorosła i niezależna a przy tych dzieciaczkach sama zachowywała się jak dzieciaczek:-). Najbardziej cieszę się że znów kołysanki, dobranocki i bajki będą moim udziałem pamiętam ten czas jako strasznie fajny, zupełnie inne priorytety- kiedy wieczór to czas kąpieli i kiedy zauważa się jak płyną dni i pory roku.

Ja pracuję normalnie, ale mam zamiar wziąć od lekarza zaświadczenie, ze mogę pracować przy komputerze max.4 godz. Bo moja szefowa już wie o fasolce, a jakoś nawet o tym nie wspomniała, a mi głupio się upominać... Znam wiele dziewczyn, które długo, długo pracowały zupełnie normalnie.

Kochane - dziekuje za pocieszenie.
Juz jestem spokojniejsza, ze na pewno wszystko bedzie dobrze z moja fasoleczka :tak: ! NA PEWNO!
Mama umowila mnie do profesora Wilczka i lece do Poznania. :-)
Musze byc dobrej mysli, a nie plakac. Ide dziobac, zeby moja fasoleczka miala madra Mamusie;-)

MELEK witaj u Nas :-) :-) :-) i nie martw się bo napewno bedzie wszystko dobrze

nawiązując do słów Melki może to dlatego na usg powinno się iśc dopiero w 8-9 tygodniu bo wtedy widać już to co powinno być widać i jest pewność i nie trzeba się zamatrwiać i wyczekiwać "tygodnia" który trwa całą wieczność

reklama
Tez dzisiaj o tym myslalam.
Przetrzasnelam rozne informacje, na temat usg i tego, w ktorym tygodniu widac juz formujaca sie dzidzie. W wiekszosci przypadkow lekarze deklaruja, ze przed 6 tygodniem zadko mozna cokolwiek zobaczyc. Zreszta wg moich wyliczen - to dopiero +/- 4 tydzien od zaplodnienia, a dzidzia formuje sie ok 6 tygodnia.

Do góry