reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
co to za badania każda ciężaróweczka powinna zrobić Je ??

wg mojej ginki powinno się je zrobić, bo lepiej wiedzieć. Toxoplazmoza to raczej jest robiona zawsze ciężarówkom, a cytomegalia rzadko kiedy. Nie stresujcie się - macie czas żeby je zrobić. W każdym razie polecam.
Nie wiem na czym dokładnie toxo polega, ale moja siostra leczyła to w ciąży - i ma zdrowiusieńką córeczkę, a w przypadku cytoplazmozy - podaje się dziecku po porodzie po prostu przeciwciała. Więc spokojnie kochane, bo mam wyrzuty sumienia, że zamiast posłużyć radą, to denerwuję ciężarówki :-)

Luczynka - ciężko było z brzuszkiem latem chodzić? Bycie wrześniówką ma swój plusik, który mnie się podoba - nosi się brzuszek nie pod płaszczem, tylko tak że cały świat wie - że się będzie mamą, ale z drugiej strony te upały...
Własnie z tego powodu myślimy o przesunięciu daty ślubu z 7 llipca na maj, żebym nie była ocieżała. To nie będzie weselicho do białego rana, tylko większy obiad w restauracji. Wolałabym llipiec, jak uważacie?

reklama
wg mojej ginki powinno się je zrobić, bo lepiej wiedzieć. Toxoplazmoza to raczej jest robiona zawsze ciężarówkom, a cytomegalia rzadko kiedy. Nie stresujcie się - macie czas żeby je zrobić. W każdym razie polecam.
Nie wiem na czym dokładnie toxo polega, ale moja siostra leczyła to w ciąży - i ma zdrowiusieńką córeczkę, a w przypadku cytoplazmozy - podaje się dziecku po porodzie po prostu przeciwciała. Więc spokojnie kochane, bo mam wyrzuty sumienia, że zamiast posłużyć radą, to denerwuję ciężarówki :-)

Już wiem o co chodzi....wprowadzili te badania obowiązkowe jakoś niedawno...ja będąc w pierwszej ciąży ich nie miałam...jeżeli chciałam to były one odpłatne.Teraz koleżanka na kasę chorych chodzi do lekarza z bliźniakami:szok: i też robiła takie badania które są na dzień dzisiejszy prawdopodobnie obowiązkowe.A to jeszcze przed nami:tak: :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry