reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

ale ten czas zapiernicza:):szok::-D już wrześniowe mamy się pojawiły-ja z lipcówek, dopiero my zaczynałyśmy nasz wątek....ale ja nie o tym....
chciałam wam życzyć( jak wszyscy zresztą )spokojnych 9 miesięcy, zero stresów, i chłodnego lata, bo jak będzie takie jak w zeszłym roku to będzie męczarnia:dry:
pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny :)
Mam nadzieje, ze lista sie podoba. Ja cierpie doslownie, bo mam mdlosci... Nie wiem juz co mi moze pomoc, ale nie czuje sie zbyt fajnie..Musze jeszcze na zakupy teraz jechac, a szczerze mi sie nie chce.... Moze jak wyjde do ludzi to bedzie lepiej :)

To i ja z calego serca Wam wszystkim gratuluje i zycze w miare bezbolesnego pierwszego trymestru:-)

hejka - jakoś nie mogę się przyzwyczaić, żeby pisać tutaj, a nie na staraczkach...

Ja się czuję niezle, nie mam mdłości, ani bolących piersi, no nic!
Oprócz tego, ze mogłabym zaraz usnąć na stojąco...

W poniedziałek sobie zrobiłam badanka - ciąża potwierdzona oficjalnie:
beta 237,4 :-)
Zrobiłam też toxo i cytomegalię - bez rewalacji, ale ujdzie. porobiłyście już te badania dziewczyny?

Cześć Dziewczyny!
Dołączam do Was Mateczek Wrześniowych...
Równiutko tydzień temu zrobiłam test (a dokładniej aż 4 :-D ) no i wszystkie pozytywne no i radość ogromna! Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo się wszystkim przejmuję, zmieniłam sposób odżywiania, i tak bardzo wszystko chciałabym podporządkować dzidziusiowi!!!
A powiedzcie mi dziewczyny jak u Was z pracą? Ja jeszcze nie powiedziałam, planuje "zrobić im niespodziankę" po wizycie u lekarza czyli tak pod koniec stycznia... No i nie wiem jak mam podejść do tematu. Wiem że nie będzie traktowania ulgowego, wręcz spodziewam się dziwnych komentarzy (a propos mam 28 lat ale w pracy jestem najmłodza więc same rozumiecie... maskotka :-) ). I dlatego juz w tej chwili zastanawiam się nad zwolnieniem lekarskim... po co się stresować! A stres naszemu maluszkowi na pewno nie służy...
Powiedzcie co sądzicie na ten temat!
Pozdrawiam

Hanulka, jeśli chodzi o pracę, to jestem na umowie na czas określony. Kończy się z końcem kwietnia, ale zgodnie z kodeksem pracy muszą mi przedłużyć do dnia porodu :-) cieszę się, bo jeden kłopot z głowy. A już od terminu ostatniej miesiączki jesteśmy święte krowy, prawie nie do ruszenia.
Jeśli kobieta w ciąży przebywa na zwolnieniu lekarskim - to i tak jest płatne 100% a nie 80% pensji.
Ja chciałabym popracować jak najdłużej, mam spokojną pracę i zawsze jeśli będę się gorzej czuła to jestem pewna, że mogę po prostu wcześniej wyjść do domu.

Witamy następną wrześnióweczkę:-) Hanulka-ja bym Ci radziła jeszcze popracować dopóki możesz...dlatego że im siedzisz dłużej na zwolnieniu to będziesz miała mniejszą kaskę,chyba że Ci nie zależy na pieniądzach;-) :tak: Prawo jest po naszej stronie,więc od dnia zapłodnienia jesteś chroniona,chyba że znów coś się zmienilo:tak:

Ja siedzę na "zasilaczu" do czerwca...i nie wiem co dalej...ale się tym nie przejmuję....powinniśmy dać radę:tak: :tak:

Zrobiłam też toxo i cytomegalię - bez rewalacji, ale ujdzie. porobiłyście już te badania dziewczyny?

Co to są za badania i jak się je wykonuje?Pierwszy raz o tym slyszę????:-)

reklama
Och, jak ten czas leci... :-) Dopiero co robilam test a tu prosze-kolejne Wrześnióweczki :-) Miło sie czyta Wasze posty, bo wracaja wspomnienia z ciazy. Dziewczyny dbajcie o sibie i o Wasze Kruszynki. Zycze Wam zdrowka, nieopuchnietych nog, malo nudnosci i ogromnej ilosci kopniaczkow z srodka brzuszka ;-) (bo jeszcze bedziecie za tym tesknic-tak jak ja) :tak:
Pamietajcie ze Wrzesniowki 2006 zawsze sluza rade i pomoca :-)

Przedstawiam Wam Mój Mały Wrześniowy Skarb-Oliwka (ur.20.09.2006):

Do góry