reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam,
Dzięki za rady, oczywiście się nie zgodziłam, w sumie tak miałam zrobić od początku ale chciałam się jeszcze doradzić. Nawet to zrozumiała. I się chyba nie obraziła.

alijenka widocznie jestem dziwna bo ja lubię mróz i śnieg.
Taka już jestem :)

aga ale śliczny bukiecik. Mi dzisiaj Wojtek przyniósł bukiet a Kuba czekoladki a jacy zadowoleni :-D A Kuba z tekstem "tata pamiętał ze dzisiaj dzień matki" :-)

Josie ale masz głodomorka ;-)

Aylin ale Mala ślicznie wygladała :-) A gdzie Twoje zdjęcia z wesela? ;-)

Munka dasz radę, więcej plusów z tego co piszesz ;-) Hmm w sumie same plusy :-D Zastanów się na spokojnie

Kasia natka u nas teraz nie ma upałów ale jak były w tamtym tygodniu to Wojtek spał w bodach i miał lekka kołderke ale On się zawsze rozkopuje wiec pod nią nie spał,

reklama
Przemyślałam jeszcze wsio na spokojnie, pogadałam z mamą, kuzynką która długo pracowała na działalność i doszłam do wniosku, że chyba odpuszczę.
Zgadzam się w 100% z Twoim zdaniem ARONIA. Poza tym dojazdy też by mi czas zajęły, nikt by kasy za benzynę nie oddawał. W domu u pacjenta nie mam takich warunków jak w gabinecie, więc na tym by cierpiał mój kręgosłup. Ciśnienia nie mamy, nie muszę na gwałt wracać do pracy, bardziej chodzi o to, że miałabym odprowadzane składki i wróciła na rynek pracy. Mój S powiedział, że to moja decyzja czy wrócę do pracy, dla niego najwaźniejsze jest dobre wychowanie Gabi i widzi, że ją dobrze wychowuje, dlatego decyzje pozostawia mi.
Poza tym jeśli G by zachorowała, to musiałabym siedzieć z nią w domu, wieć w te dni nic bym nie zarabiała, a zus i podatek i tak musiałabym zapłacić. Boję się tylko, że ciężko będzie znaleźć umowę o pracę. W moim zawodzie, to prawie nierealne.
Mam nadzieję, że trafi mi się coś fajnego, nawet jeśli musiałabym dojeżdżać. W razie czego wiem, ze przedszkole jest blisko i tam mogę ją zapisać.

Kasia.natka - na ulotkach antybiotyku czasem jest napisane, żeby podczas antybiotykoterapii nie wystawiać się na słońce. Mojej siorce kiedyś wyszly czerwone plamy, takie z pęcherzami, jak sobie zafundowała kąpiel słoneczną będąc na antybiotyku.

Ostatnia edycja:
aronia patrzyłam trochę dalej w przyszłość czyli czerwiec/lipiec/sierpień...
Aylin no ja sama tak nie potrafię bo nawet przy temp. w nocy koło 30 stopni to ja czymś się muszę przykryć :sorry2:

ja też. Ja spie teraz pod poszwą od kołdry. Ale przykryś sie musze. A ona nie, od poczatku rozkopana :0

Aylin ale Mala ślicznie wygladała :-) A gdzie Twoje zdjęcia z wesela? ;-)

w kadrze sie nie zmiesciła :)

Munka - dobra decyzja :)

Munka: :-)

Bawimy sie z dzieciem balonem. Klepie go nim po pupie, on smiejac sie zwiewa i mowi do mnie "pupa puk nie" :-)

bry!

kolejna noc przespana bez mleka, ale kolejna z nami:dry:

pytanko mam w jakich łóżeczkach śpią wasze dzieci, chciałabym zmienić młodemu łóżko na bardziej dorosłe, ale takie w którym mogłabym się z nim zmieścić do zasypiania - może macie coś takiego u siebie?

dziewczynki mam pytanie - już jest ciepło a będzie jeszcze cieplej, pod czy śpią teraz wasze dzieciaczki i pod czym będę spały latem?
w teorii pod kocykiem
w praktyce pod niczym (jak u Aylin) ;-)

Zapowiada się nudny dzień, nie mamy nic w planach. I jakoś tak mi dziwnie, przyzwyczaiłam się do tego że ciągle gdzieś nas nosi

Pochwalę się, że wczoraj pokonaliśmy z małżem ok 50km rowerami:tak: zero zmęczenia a miło spędzony czas.

Aronia fajnie macie, tyle atrakcji obok domu. U nas w wiosce nie ma kompletnie nic poza placem zabaw przy którym na ławeczce sieczą żule i chleją nalewki. Nie trudno sobie wyobrazić jakie przy tym słownictwo leci:wściekła/y:

Zaza super, że S. mógł się wyszaleć na Dniu Mamy w p-lu:-) powodzenia z budową

Muńka widzę, decyzja już podjęta i dobrze:tak: nie ma co na siłę się pchać do pierwszej lepszej pracy. Kciuki, żeby trafiło Ci się coś odpowiedniego

Kasia.natka młody śpi w krótkim rękawku teraz. Jak się zrobi naprawdę gorąco to w samym pampku. Ma kocyk ale i tak pod nim nie śpi

A Kuba z tekstem "tata pamiętał ze dzisiaj dzień matki",
:-D:-D:-D
i dobrze, że odmówiłaś

Ostatnia edycja:
Witajcie

Ja juz dzis w pracy :)
Mati dalej chory, wczoraj byliśmy na wizycie kontrlonej u laryngologa, pzredłuzył anty. Kurcze nie wiedziałam,ze leczenie uszu tyle trwa :((((

Zaza - my mamy takie lozko Łóżko: INDIANA-JLOZ 80/160 - Black Red White
, nawet na złozonym spokojnie dorosła osoba z dzieckiem sie mieści :)

ASik - alez Ty masz kondycje kobieto , pozazdroscic :))

Kasia.natka - Mati nie lubi byc pzrykryty ( chociaz ostatnio mu sie zdarza pzrez chwile nie rozkopać ) i teraz spi i w pizamce z krótkim rekawem i długich spodanich, w miare podwyższania temperatury bedziemy skracać lub zmniejszać liczbe rzeczy :))

Munka - szkoda troche ze marne szanse na znalezienie czegos na umowe w twoim zawodzie, ale mysle,ze dobrze zrobiłaś rezygnujać. We własnej działalnosci trzeba zawsze brać pod uwage najgorsze scenariusze, a nie nastawiać sie na kokosy i na duzo zlecen. bo potem najczęsciej jest rozczarowanie :(((

Wybaczcie nie bede sie cofać dalej i odpowiadać wszytskim, brak czasu,bo po nieobecnosci mam sporo pracy.

Miłego dnia i duzo słonca :-) przede wszytskim Tobie Aronia :)))

Witam się z pracy :) dzieki za odpowiedzi jak spia wasze maluchy, u nas odpada spanie w samej pieluszce bo natychmiast bylaby sciagnieta :D z reszta pizame tez sama sciaga i zaklada...
Munka skoro nie masz silnej potrzeby pracowac to pewnie ze jeszcze sie porozgladaj
Milego dnia wszystkim

reklama
Aronia jakieś gry i zabawy i dacie radę;-)

Andzia faktycznie rowerem mogę długie trasy pokonać ale z bieganiem kiepsko, przebiegnę kawałek i ledwo dyszę. Zdróweczka dla Matiego

Do góry