reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Magda z tego co wiem to amolu nie mozna uzywac w 1trym. a z domowych sposobow to tylko znam paste do zebow,zeby smarowac i to zasusza. niestety nie umiem inaczej pomoc:-(

Co do kg w ciazy to ja ani nie przytylam ani nie schudlam a to dziwne ze wzgl na moje wymioty. w poprzedniej ciazy mialam wymioty dopiero w 11/12tc i wtedy pamietam ze schudlam w 3 dni 2kg a teraz nic:szok:

jesli chodzi o apetyt to mnie wlasnie naszlo na zupke warzywna i juz wstawiona:-) ciekawe czy ja zjem w ogole hihihi bo tez tak mam ze wymyslam,wymyslam a pozniej nie chce i wybieram co innego.

reklama
Gosia wrzucę przepis na wątek o jedzonku ;-)

Ulenka amol mi nigdy jakoś nie pomógł, więc póki co i tak nie zastosuję. Może ta pasta? Hmm....wódka i pasta...ale będzie hard core:szok::eek::-)

A ja myślę, że określić płeć w 14 tc umie tylko naprawdę wprawiony lekarz. Narządy płciowe na tym etapie są jeszcze niemal identyczne. No chyba,że lekarz zna się na nubach ;-) Ja wolę poczekać do 20 tc. Jakoś tak pewniej jak dla mnie :-)

Dokładnie tak powiedział mi wczoraj lekarz.
Że na tym etapie i tak każdy lekarz z przeciętnym sprzętem USG powie: chłopiec.
Bo i chłopiec i dziewczynka mają "fifolka" między nogami.
Dopiero ok 18-20tc. narządy rodne dziewczynki się całkowicie cofają.
Dlatego tak łatwo myli się chłopca z dziewczynką w młodej ciąży.

Idealnie jest to pokazane w notatce od Magdy, która wysyłała niedawno linka, a ocena nuba wcale nie jest taka prosta.
Mój lekarz się wczoraj nie podjął, tylko powiedział z uśmiechem:
"Na chwilę obecną syn :D"

Tu przypomnienie o nubach (dzięki Magda, super link!):
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

ulenka ja nie wiem jak z tym terminem , lekarka obliczyła że 26 grudnia , mi wychodzi wigilia , ale ja i tak zawsze wcześniej rodziłam :)

ulenka ja nie wiem jak z tym terminem , lekarka obliczyła że 26 grudnia , mi wychodzi wigilia , ale ja i tak zawsze wcześniej rodziłam :)

Ja suwczek mam ustawiony na 26 bo tak bylo pierwotnie,a pozniej niby na 24 zmienila. Ale mysle ze i tak przenosze,bo Antka mialam na 31grudnia a urodzilam 12stycznia.

ale pyszna zupka mi wyszla mniam,mniam:-) gesciutka,z kalafiorkiem i koperkiem ale zapach ,nawet mnie nie odrzuca,zabieram sie za nia:-D

reklama
Do góry