reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

reklama
ewelinko to masz pole popisu,mama na pewno cos wymysli:tak:

Martia pewnie ze juz bedzie mozna poznac plec,jesli tylko malenstwo uzna ze juz sie pokazac:tak: moj synek w pierwszej ciazy na kazdym usg chowal tylek zebym tylko nie widziala i dopiero na polowkowym w 21tc dowiedzielismy sie co kryje w kroczku:-D a co do lek to mysle ze powinnas isc troszke wczesniej zrobic przeziernosc maluszkowi...

Dzień dobry kochane :-)

Dzieci wsuwaja śniadanie, ja pije kawkę i dumam ile mam dziś do zrobienia. Dobrze, że do szkoły dopiero w poniedziałek, to chociaż na spokojnie dziś posprzątam, żeby w weekend mieć spokój.

Mam do Was prośbę o poradę. Zawsze w ciąży mam problem z zimnem na ustach. Teraz też jeszcze jedno mi się nie zagoilo, a już mi wyszły dwa następne :-( Nie dość,że swędzi, to jeszcze boli. Używam zoviraxu, ale i tak leczenie jednego trwa 2 tyg. Może macie jakieś domowe sposoby na to? A może znacie coś lepszego niż zovirax? Mogę sobie ściągnąć z PL. Dajcie proszę znać :-)

Ulenko ja w dalszym ciągu trzymam kciuki za poprawę Twojego samopoczucia! Uważaj na siebie, bo odwodnienie jest bardzo groźne :-/

Ewelinka ja farbowalam włosy w każdym trymestrze i nawet nie zwracałam uwagi, czy mają amoniak,czy nie :p Nigdy to nie zaszkodziło moim dzieciom. Jedyne co, to w ciąży kiepsko mi się trzyma farba na włosach, ale ja na.ciemno farbuje,więc dlatego. Pewnie znowu w tej ciąży wrócę do koloru naturalnego ;-)

Mama super, że i maluchów wszystko ok! Odpocznij koniecznie,jak tylko będziesz miała chwilkę :-)

Eli ja używam Dove i jak dla mnie jest ok :-)

A z tym roztargnieniem w ciąży, to święta prawda! Ja raz robiąc ciasto, zamiast wsypać cukier do białek, wlanelam go do oleju :-D Albo chleb chowalam w lodówce, a potem szukałam 2 godziny :-)

Loreal tak jak u mnie
Ulenka musze przyznac ze idziemy równo z wyscigiem na rzyganko wiem ze to zadna przyjemnosc Ja juz 13 tyg skończyłam i jakos niewidac końca moze Tobie sie zatrzyma na 12 tyg. :))

Estranea skąd ja znam takie histerie dziecka.... Tylko że u mojego nie zdarza się to sporadycznie, tylko codziennie... Czasami Arek tak się drze, że aż boję się że ktoś wezwie policję że krzywdę dziecku robię:/ I naprawdę zaczynam wątpić że to tylko kwestia wychowania, bo naprawdę staram się być stanowcza itd itp, mój to chyba już z charakteru taki nerwowy i już.

Ewelinka Któraś dziewczyna polecala Loreal Prodigy, ja raczej odradzam, u mnie klientki też niezadowolne z niej. A co do farb bez amoniaku, to może się zdarzyć że będziesz miala łaciate włosy, bo w ciąży ogolnie włosy ciężko łapią kolor, a jak farba mniej inwazyjna to tym bardziej. ja tak miałam w pierwszej ciąży- po Castingu niezafarbowane łaty:)

A wogóle dziś przeżyłam szok Położylismy Arka wczoraj spać w takim dorosłym łózku pierwszy raz, zamiast dziecięcym. Obudziłam się jak mąż wychodził do pracy o5.30, a ja sama w łóżku!:) po raz pierwszy od ponad roku moje dziecko spało całą noc samo. Tak to zazwyczaj już koło 23 przychodził z płaczem do nas. Oby tak zostało. Już zapomniałam jak wygodnie śpi się we dwójkę:)

Powiem wam jeszcze, że mimo że mam ciągłe mdłości, to wcale do grudnia mi się nie spieszy:) Dla mnie mimo wszystko ciąża to wspaniały czas, może trwać i trwać:) Tym bardziej, ze to juz chyba ostatnia, tak postanowilismy z mężem wczoraj. Chciałam mieć trójkę dzieci, ale... sama nie wiem:) Jak dzieci podrosna, to wreszcie będziemy mieć czas dla siebie, poszalejemy:) hehe

A ja myślę, że określić płeć w 14 tc umie tylko naprawdę wprawiony lekarz. Narządy płciowe na tym etapie są jeszcze niemal identyczne. No chyba,że lekarz zna się na nubach ;-) Ja wolę poczekać do 20 tc. Jakoś tak pewniej jak dla mnie :-)

a co do lek to mysle ze powinnas isc troszke wczesniej zrobic przeziernosc maluszkowi...

Przezierność? Co to takiego i w którym tygodniu powinnam udac się do lekarza? Moja lekarka jest na urlopie i nie mam jej cały czerwiec,ale jak jest takie wskazanie to udam się do jakiegoś innego lekarza wcześniej...
Właśnie o tym mowiłam... nie jestem o niczym informowana :wściekła/y: muszę zmienić lekarza...

reklama
Do góry