reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Bezpieczne - w sensie składnikowym ;-) Tylko radzę kupić oryginalne Flipsy, bo inne mają sól w składzie. Ja nie mam przekonania do podawania soli takim maluszkom.

na razie testujemy flipsy i smakują, a na te biszkopty to i tak musimy poczekać:-D
liczę na to, że jak do tej pory alergii pokarmowej nie ma to już się nie pokaże:-D "nadzieja matką głupich":laugh2:

No u mnie problrm z soczkami też jest, w ogóle mała nie chce pić ani herbatki ani soku, ale jest też dalej na cycu, więc mam nadzieję że jej to wystarcza.
Co do marchewki - jeśli zjada prawie cały słoiczek zupki jarzynowej, gdzie jest marchewka, to czy podanie jeszcze na deser jabłka z marchewką to nie za dużo:confused:
No i jak dużo słoiczków powinien maluch zjadać - jeden to zupka drugi to deserek, czy to wystarcza czy jeszcze coś:confused:
Zupki Kinga je bardzo ładnie i nie wybrzydza jeśli chodzi o firmę czy składniki, a kaszka na mleku modyfikowanym nie bardzo jej pasuje,woli moje mleko, mam nadzieję, że niedługo polubi, bo tam dużo witaminek jest

Zupke albo danie warzywne np dynie z ziemniakami mozna potraktowac jako jeden posiłek i wtedy nic nie trzeba dawac tak czytałam a owoce czyli deserki jako typowe deserki ..po tym mozna dac troszke mleka a jak nie to w krotkim odstępie czasu bo dziecko szybko po tym jest głodne pozdrawiam

K@si@, ale przecież możesz podać małej zupkę jarzynową a na deser jabłka np z dynią (Bobo Vita), mój synek uwielbia ten deserek!
Wtedy masz pewność że nie przedawkujesz marchwi (wit. A).

reklama
Zupke albo danie warzywne np dynie z ziemniakami mozna potraktowac jako jeden posiłek i wtedy nic nie trzeba dawac tak czytałam a owoce czyli deserki jako typowe deserki ..po tym mozna dac troszke mleka a jak nie to w krotkim odstępie czasu bo dziecko szybko po tym jest głodne pozdrawiam
Chodziło mi o to czy takie dwa słoiczki na dzień to wystarczająco czy powinno sie podać jakiś trzeci, np. warzywka. Bo ja i po zupce i po deserku podaję jeszcze pierś.
Czyli pytanie ile "słoiczków" dziennie zjadają wasze dzieciaczki:confused:

Do góry