reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

dziewczyny a co będziecie stosować na zagięcia w łokciach,pod kolanami, na szyi..ja smarowałam oliwką Roksanę ale teraz nie chcę ,linomag może??

reklama
Hmm, o tym nie myślałam bo nie miałyśmy takiego problemu. O odparzeniach mówicie?

A jak teraz w SR uczą na temat pielęgnacji pępka? 3lata temu wchodziła moda na przemywanie tylko woda z mydłem chyba, bez spirytusowych wynalazków. Ale ja i tak Octenisept stosowalam, tak jak w moim szpitalu. Pewnie teraz też tak będę robić

Mika jak ja rodziłam córkę to się o suchej pielęgnacji mówiło. Czyli nic nie robić i osuszać. Ale ja też octanisept używałam bo mi się ta sucha pielęgnacja dziwna wydawała.

Mika mowa o łuszczącej się skórze po porodzie na dłoniach stópkach i innych wrażliwszych częściach ciała. Nam się łuszczyła skóra

No chyba że o odparzeniach mowa a ja coś źle zrozumiałam?

AAAa na łuszczenie to nam zalecili kąpiel w krochmalu.
Ale to chyba mowa o zgięciach i fałdkach była....???

No i nie kupiłam żadnych kosmetyków dla dziecka bo myślałam ze mam jeszcze czas. tesciowa wyślę po zakupy. Dobrze że te ubranka i materialy z wozka i maxi cosi wypralam kilka dni temu.

Lilla, ja tez w proszku. Tylko ciuszki wyprane. Trzeba wszystko poprasowac i ogarnąć. Fotelika nie mamy. Plan był taki ze maz w pon ma kupic.

reklama
jeżeli chodzi o czystą lanolinę... można kupić, najlepiej w zaprzyjaźnionej aptece - kłopot praktycznie żaden, możecie wziąć swoje czyste pudełeczko np po kremie nivea i nie powinno być kłopotu... towar jak każdy inny.

LUB

wróciła do oferty ZIAJKA LANOMAŚĆ czyli właśnie czysta lanolina do pielęgnacji piersi.. nie było tego produktu przez półtora roku, ale jest już w obrocie :) cena ok 9-11 zł więc może mniejszy kłopot niż z proszeniem się o sprzedaż lanoliny (to składnik leków recepturowych i stąd wydziwianie)

Do góry