reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

bylam dzis na pobraniu krwi
znowu mi sie nogi ugiely
musze byc nie lada atrakcja dla pielegniarki, wszyscy tak standardowo a ja na miekko ;-)
dzis obylo sie bez policzkowania:tak:

reklama
Witajcie

Agutek u mnie też wczoraj było okropnie - wietrzysko, burza z piorunami, które całe niebo rozświetlały i do tego grad padał i mysłalam, ze mi okno dachowe rozwali!!
Przez 2h nie mieliśmy prądu bo widocznie wiatr coś pozrywał...
Mam nadzieje, że dzis nie bedzie powtórki...

mnie jeszcze strasznie przeszkadza cofanie się jedzenia i picia :sick: a jak nie daj boże położę się po posiłku to już w ogóle makabra...co chwilę cofka...bleee :baffled:
Staram się nie kłaść po jedzeniu, bo też mi się cofa, bleeee :baffled: Okropne uczucie..

roksi - dużo zdrówka!!!

to cofanie to myslalam ze od tego ze za duzo zjadam, a musze przyznac ze jem malo ale ciagle ,ale skoro wy tez tak macie to w takim razie dzieci nas cofaja :-D :-D :-D

Roksi z wezlami moja siora ma czesto problemy, dobrze nagrzej w pokoju , zadnego wychodzenia i otwierania okien,wetrzec porzadnie wick i nalozyc grubo waty i zawinac szalikiem. na wete moja siora jeszcze olejek kamforowy nalewa . on tez rozgrzewa. bedziesz smiesznie wygladala , ale to i tak z tydzien potrwa zanim calkiem wyjdzie .
wieck kochana opatul sie dobrze i grzej jak najwiecej :tak: :tak:

widze ze ta wichura dziewczyny wczoraj byla u nas przez pol dnia a potem na noc poszla do was:tak:
ale takie wiatry zapowiadaj jeszcze przez 2 tyg :tak:

Anija Ty to tak za kazdym razem jak krew Tobie pobieraja :confused: :eek:
ja to nie patrze jak mi to w reke wbija bo pewnie tez bym sie slabo czula.

ale dobrze ze policzkow nie dostalas:-D :tak:

ja sie przewalalam z boku na bok bo plecy mne bolaly:baffled:

spaca bylam i gdyby nie ten bol to pewnie bym spala jak aniolek:tak:

najmniej mnie bolaly w pozycji na plecach ale tak znowu oddychac nie moglam i mi sie ulewalo
ojojo ciezko ciezko

jarzyneczka nic nie pisz , zapomnijmy

ja mam takie parcie na dol brzucha ze tez mi sie czasamiw ydaje ze sie pcha na swiat

ale wiece zastanawialam sie dzisiaj czy w tych bolach jakie juz mam ( a do slabych one nie naleza) to czy bede wiedziala ktore to skurcze , wiecie ,
tak dokladnie :dry: :confused: :baffled:
czy to jest jakis inny bol
bo te skurcze ktore teraz mam sa bolesne ale jeszce do zniesienia a czy te prawidlowe to tak bardzo bolesne ze odrazu bede wiedzial ze sie zaczynaja :confused: :dry:

moj synek caly czas na dole brzucha lezy i nadal nichce sie przekrecic
lobuziak , nie lubi chyb ajak przy kompie siedze schylon abo mnie tam w dol boksuje i krzyczy mama wyprostuj sie :tak: ;-) :-)

U Nas na szczęście skutków ubocznych wichury nie widzę. Chyba że pies w budzie psychicznie ucierpiał - musimy go poobserwować!Agutek - Meteorolog to pozostałość po szkole średniej, ale na szczęście potem popchnęło mnie w innym kierunku:))Roksi, jak tam badania? Węzły sie pomniejszyły?

Roksi kuruj się! Mam nadzieję, że zaraz opuchlizna zejdzie i będziesz się dobrze czuła!Cofki nie są miłe, ale ja już nie zwracam na to uwagi, bo towarzyszą mi od dawna. Na szczeście niewiele czasu zostało! A ja wczoraj wieczorem zjadałam duuuużżżżoooo nutelii i nic... zero zgagi! super!

reklama
Miloku, jestem pewna, że jak przyjdą te właściwe skurcze to będziesz wiedziała, że to one! To tak jak bóle menstruacyjne z tym, że dużo silniejsze. Teraz z tego co piszesz, odczuwasz, rozwieranie wiązadeł na skutek rozpychania maluszka, jesteś też aktywna więc ucisk powoduje dyskomfort. Staraj się więcej odpocząć i zobaczymy, czy jest różnica.

Do góry