reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

No proszę, poszłam sobie to się rozpisały:D

aylin Jagódka! Super, że już macie imie. U mnie dla chłopaka była czarna magia. Ale w końcu wybraliśy trzy i powtarzaliśmy P, aż ona sama zadecydowała;) I teraz jak gdzieś usłyszy tamte to stanowczy sprzeciw, ma być Nikoś i tyle. Już połowa miśków tak się nazywa:)

polaa super! Nie ma to jak w PL i w gronie rodziny a zwlaszcza na gotowe jak ja co roku:p Ja zaś jestem uzależniona od GAPa i Cartersa, M twierdzi że przesadnie;)

andzia żeby nic więcej mu się nie rozwinęło &&&! Własnie ty masz dwójkę i czas żeby do nas zajrzeć, więc jest nadzieja:p

kasienka ty i tak jesteś z nami super często! Buziak za to;*

mlodak każdy ma coś mądrego do powiedzenia i nie marudz;)

niespodzianka tylko tabsy na robale i szczepienie. Jej nigdy nic nie jest jak to kundlowi:p

Proszę mi tu diabełka nie życzyć:D Ja zamierzam spać w nocy:p

reklama
Kasiek ja nie śpię do tej pory. Było już lepiej a teraz znowu się budzi w nocy i mamusiu przytul mnie. :p wprowadzilam dyżury ale nic to nie dało bo ma być mama i juz.

Młodak mi nie zawsze są chce. Ale jak już chęci są to pisze niezależnie czy to mądre czy nie :p:p hehe i tu jest problem :p

ja nigdy nie miałam fb wiec nie wi em czy to o wiele wygodniejsze. Ale pewne jest ze stworzycie specjalna grupę to tu juz chyba nikt nie będzie zaglądał. :-(

a no i w koncu nie dopisalam :p bo mnie mloda jeczec zaczela :p

Aylin imie ladne :) choc do Martynki nie pasuje :p ale Sara do Nikodema tez ni w zab wiec ja se moge pisac :p

Andzia na specjalna grupe sie chyba nie zanosi :p

Mlodak tez glownie czytam potem mam chwile fazy na odpisywanie i potem znowu wracam do czytania w zaleznosci od tego jaka ilosc dzieckow w domu przebywa :p

Kasiek mi moj brat tez wybral imie :p swoje poduszki zamiast mowic jas mowil Kasia i tak zostalo :p

Polaa fanie tak z rodzicami na swieta ,., :)

Monia moze on probuje przyciagnac uwage taty ... bo jest rzadziej to nie wie jak to zrobic, a wie ze jak robi cos na zlosc to wtedy tata cos do niego mowi ... cokolwiek ale mowi

Kasiek jakby u nas miał być chłopak to tez problem będzie:) zero natchnienia.

A co do marek to tak jak ty gap, carter's i next. Dlatego tak ostatnio zaszalałam - te rzeczy co kupiłam to tych marek plus crazy8 i gymboree

A ze Martyna i jagoda nie pasują - cale szczęście. Jakbym miała bliźniaki tez bym innych imion szukala hihi. Jakos schematy typu jas i malgosia czy tez jak moi znajomi dali Ala, ula i ela mi nie pasują:)

Ostatnia edycja:
Przeczytałam Was wcześniej teraz biorę się za odpisywanie i co wszystko mi wyleciało :/

Ja może ostatnim czasy mam gorsze dni do pisania, ale nie zostawię Was :)choć na fb byłabym częściej :) Fb jest dla mnie bardziej prywatny można więcej zdjęć wrzucać itp.

Dziś z Antonim zrobiliśmy sobie wycieczkę przez park do biblioteki :) ponad godzinę spędził wśród książek więc był zadowolony :)

Kasiek nam piątek chyba psuje, muszę do kalendarza zerknąć :D

Załączniki

• DSC_3395.jpg
    DSC_3395.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 85
Ostatnia edycja:
Młoda dziś wstała o 10.00 i nie zamierzała z łóżka wyjść. A spać poszła przed 22.00 - pogoda po prostu nie zachęca, szaro i ponuro:/ Ja już ogolona czekam na dzisiejszą wieczorną wizytę u gina.

aga hahah, P też uwielbia jeżdzić po liściach;) I był grzeczy w bibliotece? A ty narzekasz na niego! Moja nie umiałaby się zachować, bo w kościela gada na cały regulator!

aylin u mojej sąsiadki ala, ula, ela, iza:D U mnie miała być Nikusia, więc będzie męska forma. Gorzej z Jagodą:D

andzia ja nie umiem w nocy funkcjonować. Serio. Jak mnie ktoś obudzi to jestem zla, nieprzyjemna delikatnie mówiąc. P wie, więc chyba nie ryzykuje:p

Andzia eee tam, przesadzasz. Klotni nie powodujesz, musialabys zobaczyc co sie dzialo na poczatku bb jak byly dziewczyny, ktore pozniej odeszly obrazone ;)
A co do dzieciakow to tez czasem nie reaguje - niech sobie wyrywaja zabawki czy awanturuja, ale jak zaczynaja sobie krzywde robic i jest niebezpiecznie to wtargne ;)
Moze cie zainteresuje w zwiazku z chorobami chlopakow - przeczytalam tylko fragmenty ale moze znajdziesz jakies ciekawe informacje
"Zamień chemię na jedzenie". Julita Bator najpierw wyleczyła dzieci, teraz napisała książkę o tym, czym się trujemy | NaTemat.pl

Kasienka moze zazdrosc i dlatego Sare bije, a moze problem z ogarnieciem emocji... (to zdecydowanie u mojego T - jak sie wkurzy to sie czesto nie kontroluje i w zlosci potrafi uderzyc czy czyms rzucic).
Kiedys pisalam o teorii w ktorej radzili zeby wieksza uwage zwracac na dziecko uderzone - glaskac, pytac czy wszystko ok itp. Testowalam w Pl z kuzynka Tomka (3 lata). Zadzialalo w taki sposob, ze kuzynka specjalnie Tomka prowokowala, zeby ten ja bil i zeby kazdy sie nad nia uzalal i glaskal ;-):-p

Kasiek ja mam tak samo ze spaniem. Jak mnie ktos obudzi to mnie wkurrr bierze takie, ze z kijem nie podchodz. Ale z T sie musialam ogarnac. choc czasem jak slyszalam wrzask w nocy to mi sie cisnely przeklenstwa na usta ;-) 3 glebokie wdechy i dawaj bujac i lulac ;)

Aga ale super jesien. Antkowi ladnie idzie jazda na rowerze i tez jestem pelna podziwu, ze wytrzymal w bibliotece tyle :)

Mlodziez dzisiaj bez drzemki - pospal do 9.30. Bardzo dzielnie pomagal w sprzataniu i gotowaniu. Odkurzal uczepiony rury, pozniej wyczyscil dokladnie meble, podloge i dywan :)szok::angry:) sudocremem jak zmywalam naczynia. Paskudztwo ciezkie do zmycia. Na dywanie dalej slady, ale odpuscilam szorowanie i pojde jutro po jakis odplamiacz czy cos.

reklama
Niespodzianka fajny artykul. Ja to od paru lat czytam etykiety i E nie kupuje. Kwestia przyzwyczajenia. Babka dobrze pisze. P w Turcji jadla doslownie wszystko. Lacznie z ich recznie robionymi kolorowymi slodyczami. I zero wysypek czy problemow a wracajac na lotnisku zjadla Kinder Mleczną Kanapke i tydzien czerwne policzki!

Po ginie. Wsio OK, mlody w koncu glową w dol. Drobny chlopina bedzie mial ok. 3kg (P 2900). W polowie grudnia wystawi zaswiadczenie na cc. Mam tylko nic nie podnosic bo mlody zakrywa glową juz cale ujscie szyjki.

Ostatnia edycja:
Do góry