angi-wawa1988
Fanka BB :)
zabka253 :-))))))) ja się nie piśliznełam... zemdlałam w kuchni i obudziłam się na posadzce :///// ale juz ok 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny jestem na IP nie dawało mi to spokoju,zaczął pobolewać brzuch dostałam rozwolnienia,man czekać na lekarza
Ola - z tego co się orientuję, to żeby badanie było wiarygodne to krew musi być pobrana tego samego dnia, którego było robione USG i to nie jest tak że dopiero jak USG wyjdzie źle to jest wskazanie do robienia testu PAPP-a tylko po prostu jak USG wyjdzie źle to PAPP-a może wyjść dobrze i nie ma wtedy potrzeby robić badań inwazyjnych ale to działa też w drugą stronę i może być tak że USG wyjdzie dobrze a PAPP-a źle, więc ja akurat w każdej z ciąż robiłam oba badania. teraz mi np. wyszło duże ryzyko zespołu Patau ze względu na wysokie tętno dziecka na USG ale po teście PAPP-a okazało się że wszystko jest w porządku a to wysokie tętno najprawdopodobniej było spowodowane moim stresującym dniem