reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Yoohosek nie ma ;( ja nie wiem nawet gdzie nanblizej ale mysle ze moze w edim ? Ale yo ponad 3 godz autem..
Lovwboiled nazywa siw daying scan bo nie kazdy tu wyraza zgode na badanie przeziernosci..

Loveboiled jak to powiedzieli nie dadza rade dokladnie obliczyc wieku ciazy bo dziecko sie zle uklada i zbyt rusza...wg wygladu czaszki..kosci twarzy to ponad 13 tydz bo to sie w 13 tyg zaczuna rozwijac..a umnie juz by dkbrze rozwinietw... a wg tego badania wyszlo 12t5d i ona mowi ze napewno starsze i tljmaczyla z tymi koscmi..po czym stwierdzila ze dziecko sie nie daje zmierzhc j tak wpisze...eh

Anney dzwonilam do mojej poloznej powiedzialam ze sje martwie i stresuje... ze chce miec powtorzone badanie usg..a ona ze nie moze mnie wyslamlc ponownie na usg ;(

Tak wiec nie wiem co robic mam... eh czuje sie do bani i nie chce mi sie nawet o tym myslec..
Tak mysle ze w sumie mozliwe by bylo zeby ciaza starsza byla... bo mdlosci mialam juz zanim test zrobilam... aa nie wiem.

reklama
Anney i co ci w szpitalu powiedzieli? Pewnie im kopary opadły

oczywiscie, wparzylam na ten oddzial i poporsilam o senior consultant, ktory jest odpowiedzialny za patoogie ciazy.
poka
zalam jemu scany z wczoraj, dokladne polozenie lozyska, zbadane sada dopochwowa, ktore konczy sie dokladnie z ujsciem szyjki (wg scanu ze szpitala jest o ponad cm wyzej od lozyska, a przypominam,ze bylo centralnie przodujace, a lozysko nie schodzi na svyjke w miare rosniecia ciazy tylko pnie sie do gory, wiec ewidenty blad baby, ktora robila usg)
wytknelam,
ze wpisali,ze udo jest krotkie jak na swoj wiek i poinformowala mnei, ze moze chcialaym porozmawiac z kims o tym- a na usg wcvoraj kosc udowa o 2.5mm dluzsza i jest na 80centylu wiec jest wrecz dlugie, a nie karlowate! jak na ten tydzien.
ze pomair szyjki zrobiony byl zle, bo wg szpitala byla o 1.4cm dluzsza anizeli dkladna sonda dopochwowa.
powied
zialam,ze nie rozumiem, po co maja takiego technika ultrasonografii, skoro nei potrafi rozmawiac z ludzmi, odpowiadac na pytania a co najwazniejsze robic dokladnie swojej pracy, bo wg jej poairow, szyjka o 2cm sie wydluzyla, a w realu wydluzyla sie o kolejne 6mm, a nie 20, a to spora roznica w moim przypadku z dysfunkcja svyjki)
wiec poporsilam o pismo, by
zlozyc oficjalne zazalenie, ze nie wywiazuja sie ze swoich badan jak powinni i przez ich bledy, ktore moga kosztowac zycie mojego dziecka, wprowadzaja pacjentow w blad i niepotrzebne koszta i stres, w zwiazku z czym nie czuje sie bezpiecznie jako pacjentka panstwa uk, palcac tu podatki i oczekujac choc podstawwej rzetelnej opieki zdrowotnej.

pr
zepraszali mnie, ale w dupie mam ich przeprosiny.
dolacvylam rachunek
za wczorajsza wizyte i podlacvylam do dokumentu i ostrzeglamze w zwiazku z tym,ze ich bledy popychaja mnei do wizyt prywatnych, bede sie ubiegac, by ich obciazac tymi kosztami. (oczywisci eprawda jest taka,ze ja i tak chodze prywatnie, bo im nei ufam, ale chce chodzic)

i tyle.
jestem tak stras
znie wkur....na, wrrrrrrrr.
i mnoe gowno ochod
zi ich wiara w to,ze silniejszy przetrwa, bo tu blad ley po mojej stronie, dysfunkcji mojej szyjki, a nie dziecka, ktore jest silne, pieknie rozwiniete na dzien dzisiejszy.
mam ju
z dosc tej fuszerki.

Nie zostaje nic jak tylko złożyć skargę lub prosić o zmianę lub konsultacje z inną położną i to w trybie natychmiastowym ze względu na czas. Ja też bym nie darowała.

Jak może za świadczyć usg skoro wie ze zostało źle przeprowadzone. Musisz zgłosić jakąś oficjalna skargę

Yoohosek nie ma ;( ja nie wiem nawet gdzie nanblizej ale mysle ze moze w edim ? Ale yo ponad 3 godz autem..
Lovwboiled nazywa siw daying scan bo nie kazdy tu wyraza zgode na badanie przeziernosci..

Loveboiled jak to powiedzieli nie dadza rade dokladnie obliczyc wieku ciazy bo dziecko sie zle uklada i zbyt rusza...wg wygladu czaszki..kosci twarzy to ponad 13 tydz bo to sie w 13 tyg zaczuna rozwijac..a umnie juz by dkbrze rozwinietw... a wg tego badania wyszlo 12t5d i ona mowi ze napewno starsze i tljmaczyla z tymi koscmi..po czym stwierdzila ze dziecko sie nie daje zmierzhc j tak wpisze...eh

Anney dzwonilam do mojej poloznej powiedzialam ze sje martwie i stresuje... ze chce miec powtorzone badanie usg..a ona ze nie moze mnie wyslamlc ponownie na usg ;(

Tak wiec nie wiem co robic mam... eh czuje sie do bani i nie chce mi sie nawet o tym myslec..
Tak mysle ze w sumie mozliwe by bylo zeby ciaza starsza byla... bo mdlosci mialam juz zanim test zrobilam... aa nie wiem.

wiec wlasnie i to sa wazne dane, bo wczoraj wieczorem pytaalam mojego gina tez o to i mowil,ze tak wlasnie jest, kosci czaszki wapnieja/biale pod koniec 13tyg/14 i u mnei nap na zjeciach jest widoczne (wysle ci zaraz fote, jak w 12tyg tylko szczeki i troszke twary sa biale, a wvoraj cala glowka biala)
ja nie jestem lekarzem, wiec sie nei znam na tyle.
i np. pomiar kosci udowej moze byc, 12w3d, rozmiaru glowki 13.4, obwodu brzuszka 13.6 co daje ci ponad 13tydzien, bo oni sumuja wymairy i je centruja.
i tydvien to zadna roznica tak naprawde, ale jesli sa dwa i wiecej, to juz jest roznica wazna.

zreszta po co ja sie sile, nie zmeinei tu nic, moge tyko zrobic wsvystko,zeby ewentualnei sobie mneij stresu zafundowac, a w vwiazku z momi doswazeniami i tak jest to dupy. choc ostatnio po raz pierwszy zbadali mnie dokaldniej niz zwykle ;)

akuku. jelsi nie badalas nt (bo to jest wasza decyzja, czy badacie czy nie) w poprzedniech ciazach, to ja bym sie nei denerwowala i zrobila soebi np prywatne usg za dwa tygodnie i wtedy jeszcze wg kosci udowej mozna okreslic mneij wiecej wiek dziecka.
olac ich, choc zazalenie bym zlozyla. beda wtedy skakac wokol ciebie.

reklama
Anney u mnie dokładnie tak samo na usg niczemu dokładnie się nie przygladala widziała serduszko ręce nogi brzuszek czaszkę wiec wszystko jest dobrze. I nie ja nie badalam przeziernosci w ciąży ani w tej ani w pierwszej z własnego wyboru. I juz pisalam akuku ze jeśli jej zalezy to powinna się wyklucic. Akuku pisała ze obliczyli jej wiek ciąży według CRL czyli tak jak mi i innym dziewczyna w UK. Po prostu jak się miało usg w Polsce to wiadomo się oczekuje tego samego tutaj a tu maja swoje zasady i juz na to nic nie poradzisz
i to jest jak najbardziej ok, jesli nie robisz genetycznego, bo to ma byc nasza decyzja.
i mas
z racje, nic nie poradze na to, moge jedynie ich pchac do lepszego podejscia i wytykanai im bledow.

Do góry