reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ola mi tez 6 kg zostalo:) pas mam juz dawno kupiony ale wlasnie nie wiedzialam czy nie za szybko na niego po cc ale ty mialas dwa dni po mnie i juz bedziesz sie wbijac w niego??

15.07.2015 przyszla na swiat Pola . O godz 2:10 przez cc. Chcialam napisac bo tez lipcowka jestem tyle ze cc mialo odbyc sie 21 lipca.

Gratuluje mamuskom i trzymam kciuki za cierpliwe oczekujace.

Gratulacje :-)

No to tak....Miłosz jest już wśród nas!!!!urodził się o 0:55 16.07,poród SN,waga 4120g,długość 57 cm,10pkt :).do szpitala przyjechaliśmy przed północą z 7 cm rozwarcia,wody były lekko seledynowe.cieszę się,że ten etap juz za mną i teraz idę spać :)!

Gratuluje :-)

Ja leżę pod ktg,od rana nadczo,po obchodzie mają mnie wpisać na listę cc
I jestem strasznie głoooodna

Trzymamy kciuki! Juz niedlugo :-)

Ola zrobiłabym tak, żeby na maksa długo ciągnął opróżnioną pierś, bo wtedy leci sygnał do Twojej głowy, że potrzeba więcej. Może mu początkowe dokarmianie mm rozciągnęło brzuszek i Twoja laktacja się nie rozkręciła jeszcze na tyle, by go zapełnić:)

Ale on mocno płacze jak mu się kończy.

Husky ja kupiłam w sklepie medycznym pas poporodowy wkladany bez zapięć żadnych wtedy nie odznacza się pod ciuchami. Tylko trzeba wkładać najlepiej na lezaco bo wtedy narządy leżą na "swoim miejscu". Jestem 8 dni po cc wczoraj zdjęli mi szwy i lekarz powiedział że mogę go już zakładać.

Husky ja kupiłam w sklepie medycznym pas poporodowy wkladany bez zapięć żadnych wtedy nie odznacza się pod ciuchami. Tylko trzeba wkładać najlepiej na lezaco bo wtedy narządy leżą na "swoim miejscu". Jestem 8 dni po cc wczoraj zdjęli mi szwy i lekarz powiedział że mogę go już zakładać.

To i ja sie sprobuje wbic :)

reklama
GRATULACJE i wyrazy zazdrości dla gotowych mam ;) :p

Mam podobny do Ciebie termin, a więc mamy jeszcze tydzień, żeby się samo rozkręciło, trzymam kciuki, żeby samo się udało, dziecko nie jest głupie, wie kiedy wyjść, to natura ;) Ale wiadomo łatwo mówić, mnie najbardziej wkurzają codzienne smsy, telefony od znajomych "JUŻ" ?:D To najbardziej wpienia. Zwykle to faceci walą największe gafy- w stylu- urodziłaś już? To jest najgorsze. Koleżanki trochę bardziej delikatnie pytają.... Ale i tak częstotliwość moich kontaktów towarzyskich wzrosła o 200% niż jak nie byłam w ciąży :p Czyli- narzekasz na brak towarzystwa, spotkań, imprez- zajdz w ciąże! ;) I mit obalony. A kolejny obalony mit- właśnie pomalowałam paznokcie u stóp- moje ułożenie ciała było dziwne, ale da się? da się. Nie ma rzeczy niemożliwych.

A co to za pas poporodowy? Jakieś szczegóły, to pomaga, żeby ta skóra szybciej wróciła do "normalności" ?? Łaknę szczegółów ;)
No dokładnie, tylu smsów, maili wiadomości na FB od znajomych to dawno nie dostawałam :crazy: Dziś z rana teściowa dzwoni czy jedziemy rodzić.. Noż kurna przecież się dowie jak się zacznie. Wiem, że to nie jakieś złe intencje, ale mnie to wkurza. Jestem z natury mało cierpliwa, a teraz to wychodzi ze zdwojonym nasileniem.

Co do pasu poporodowego to mi koleżanka polecała, ale z drugiej strony położna odradzała... W moim klubie fitness te zajęcia co chodziłam ciążowe, na które chodziłam prowadziła fizjoterapeutka i można do niej podejść na konsultacje.. Chyba pójdę po porodzie, żeby zobaczyła w jakim stanie mam mięśnie i się zapytam o ten pas itd.

Do góry