ja mialam cc robione 10 dni przed terminem, dostalam corcie po jakichs 12 h. i tego tym razem chce uniknac, od razu bede upominac sie o dziecko. w szpitalu byla dokarmiana butla, niby cos przystawialam do piersi, ale obie nie umialysmy tego zalapac, a polozne byly malo pomocne
mleko pojawilo sie w 2 czy 3 dobie.w domu zamowilam konsultantke laktacyjna i dopiero z jej pomoca nauczylam sie przystawiac dziecko i walczyc o laktacje. Bo u mnie to byla walka niestety. Po 4 m-cach przeszlam na mm. Wolalam karmic na siedzaco, pomagala poduszka do karmienia.
reklama
MamaPatryka89
Fanka BB :)
Ile jedzą wasze maluszki karmione mlekiem modyfikowanym?
Mój 50-60ml w porywach do 70 ale to raz na dobę tak przy nocnym karmieniu
Nie wiem czy to nie za mało ( położna powiedziała,ze on teraz ma jeść na żądanie) w ciąglu miesiąca ma mu się to unormować...
Nie wiem czy to nie za mało ( położna powiedziała,ze on teraz ma jeść na żądanie) w ciąglu miesiąca ma mu się to unormować...
Ile jedzą wasze maluszki karmione mlekiem modyfikowanym?
Mój maluszek na raz zjada 70ml.
MamaPatryka89
Fanka BB :)
Mój maluszek na raz zjada 70ml.
czyli nie jest tak zle u nas myslałam ze za mało je
A dużo pije Ci wody bo mój nie chce i sie krzywi

Starszak był na pepti bo miał to samo z teraz maluch

czyli nie jest tak zle u nas myslałam ze za mało je
A dużo pije Ci wody bo mój nie chce i sie krzywi
Starszak był na pepti bo miał to samo z teraz maluchciekawe czy sie tak samo nie skonczy
Wodę daję mu rzadko bo przestawiam go do cyca to trochę mu poleci
P
pani.olga
Gość
nasz zjada na raz 70-100 ml, to zależy od pory dnia, w nocy jakoś więcej wciąga. też się cały czas zastanawiam, czy nie za mało, ale ładnie przybiera na wadze, to chyba nie ma się co martwić (;
a wode chętnie pije, dajemy mu przed każdym jedzonkiem, ostatnio z kupami trochę lepiej, ale i tak mam wrażenie, że go trochę męczą.
a wode chętnie pije, dajemy mu przed każdym jedzonkiem, ostatnio z kupami trochę lepiej, ale i tak mam wrażenie, że go trochę męczą.
U mnie KP.
Warto wg Was używać laktatora? I jak rozpoznać że mam nadmiar pokarmu?
Nie chciałabym doprowadzić do infekcji czy gromadzenia się pokarmu. Z drugiej strony bez sensu odciągać i mrozić jeśli jego ilość jest w miarę optymalna. Tylko jak to ocenić?
Warto wg Was używać laktatora? I jak rozpoznać że mam nadmiar pokarmu?
reklama
Ja nie podaję na razie wody. Za parę tygodni może zacznę (zobaczę jeszcze).
W każdym razie położna środowiskowa powiedziała, że można dawac albo filtrowaną i przegotowaną, albo niskozmineralizowaną (np. "Mama i ja") również przegotowaną.
W każdym razie położna środowiskowa powiedziała, że można dawac albo filtrowaną i przegotowaną, albo niskozmineralizowaną (np. "Mama i ja") również przegotowaną.
Podziel się: