reklama
Bety72
Fanka BB :)
Anika a co chcesz żebym Ci tę kurę ubiła czy jak?
Ja też ze wsi także oprócz kurek (M zburzył kurnik) mam wszystko.
Najki super to już coraz bliżej
Dorotka kciuki nadal &&&&&

Najki super to już coraz bliżej

Dorotka kciuki nadal &&&&&
Bety72
Tak niebajko w sobotę ale czy wytrzymam tyle to nie wiem 

fruitofhope
Bety ty zaciskaj kolana a ja zaciskam mocno kciuki!!
Najki fantastycznie ze wszystko tak szybko idzie oby trzeci raz byl tym najszczęśliwszym
Najki fantastycznie ze wszystko tak szybko idzie oby trzeci raz byl tym najszczęśliwszym
pepcia tak jak pisze kropka1985, TSH musi być w granicach 1,5 - 2 (gdzie podaje się leki). Jeżeli zaniedbasz normy TSH, to potem będą "niewyjaśnione" poronienia. Prolaktyna na czczo może być w normie, a po obciążeniu już nie. wtedy pik LH jest zbyt mały aby wywołać owulacje, ale pęcherzyk jest i nie pęka. Cykle nawet mogą być idealnie 28-30 dniowe. Po progesteronie w odpowiednim dniu cyklu, da się wywnioskować czy była owulacja. Jednak usg jest jedynym liczącym się dowodem i tez nie na 100%. Dla dobrego lekarza występowanie owulacji po takiej diagnostyce, byłoby wątpliwe. Poza tym w przypadku naturalnych starań palenie upośledza jajeczka, upośledza śluz, oraz powstały zarodek. Stąd może nie zachodzisz w ciąże bo palisz, albo zachodzisz a przez palenie tracisz te ciąże. Na pewno ukrwienie endometrium jest gorsze, przez palenie. U mężczyzn z kolei nasienie jest uszkodzone przez palenie:
- dużo mniej ruchliwe (stąd może być astheno - zmniejszony ruch).
- związki zawarte w dymie mogą upośledzać tworzenie plemników (stąd terato.. - plemniki o wadliwej budowie).
Faktem jest, ze gdybyście przestali palić dużo by się mogło zmienić. Gamety (jajeczka, plemniki) byłyby lepszej jakości. Nie ma sensu brac witamin (salfazin, C, B1) bo palicie i cały czas będzie brakowało tych witamin.
ps. ja tez paliłam, i to duuuuzo i długo
ale musicie rzucić oboje!!!
Co do programu z MZ musicie mieć udokumentowany 2lata leczenia, jako para. Czyli nie to, ze on sam był na paru kontrolach u urologa. No i jeden wynik nasienia jest. Tak naprawdę wy nie leczyliście się na bezpłodność. Nie wiem, czy w ogóle kwalifikujecie się do programu MZ.
- dużo mniej ruchliwe (stąd może być astheno - zmniejszony ruch).
- związki zawarte w dymie mogą upośledzać tworzenie plemników (stąd terato.. - plemniki o wadliwej budowie).
Faktem jest, ze gdybyście przestali palić dużo by się mogło zmienić. Gamety (jajeczka, plemniki) byłyby lepszej jakości. Nie ma sensu brac witamin (salfazin, C, B1) bo palicie i cały czas będzie brakowało tych witamin.
ps. ja tez paliłam, i to duuuuzo i długo

Co do programu z MZ musicie mieć udokumentowany 2lata leczenia, jako para. Czyli nie to, ze on sam był na paru kontrolach u urologa. No i jeden wynik nasienia jest. Tak naprawdę wy nie leczyliście się na bezpłodność. Nie wiem, czy w ogóle kwalifikujecie się do programu MZ.
reklama
Bety72
Estradiol 17-beta 1746
Progesteron 70
B-HCG 0.3
Czyli, że co?? Nic? Nie możliwe - czy ja już nie umiem interpretować. Dorotka? :-(
Podziel się: