reklama

Kto po in vitro?

reklama
bety który to dpt?

kropka szkoda ze nie ma bety u was, dzisiaj 14dpt? a zarodki 3 czy 5 dniowe? już nawet przy biochemicznej powinno coś być..Nie ma możliwości prywatnie zrobienia bety? no musibyc! pojedz do szpitala, powiedz, że masz plamienia brzuch Cię boli bardzo ( w domyślę poza maciczna:-p) i musza zrobić bete... no chyba ze od razu laparo robią:eek:

Emi może to jakiś zastój moczu, macica naciska na pęcherz i nie można się dobrze wysiusiać, ale to jest nie bezpieczne...

Olszy ale jazda :-) nie jestem sama...

stacy głowa do góry, już musi być dobrze....:-p będzie gites, musi!

pisze na bierzaco sorry jeżeli kogos pominęłam czytam dalej - wstecz...

Katep7 Wcześniej czytałam na stronie programu rządowego, teraz zrobiłam to jeszcze raz bo mnie przestraszyłaś, że może się coś zmieniło :szok:. Albo udokumentowane 12 miesięcy leczenia pary, albo w przypadku stwierdzonej konkretnej przyczyny czyli w naszym przypadku czynnik męski 10mln/ml plemników
(stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące),tak jest napisane na stronie MZ
A z tym paleniem to my wiemy, raz rzuciliśmy na 3 miesiące ale wstrętny nałóg no i ta nasza słaba siła woli niestety i wróciliśmy. Teraz znowu próbujemy rzucić także jesteśmy myślę na dobrej drodze. Mam nadzieję, że tym razem uda się na dłużej.
Przydałaby mi się jeszcze informacja konkretnie jakie hormony w których dniach cyklu trzeba byłoby zrobić. Niedługo wybieram się do mojego gina więc wzięłabym skierowanie od razu.

TSH mam1.16 mIU/L więc z tego co pisałyście wcześniej to chyba nie jest tak źle :)
Kate jak Ci się udało rzucić ten wredny nałóg na dobre....

Dla każdej staraczki tutaj dobre wiadomości są na wagę złota bo dają nadzieję. Więc w pewnym sensie złe wiadomości dotykają bardzo nas wszystkie, tak sądzę.
Przykro mi Dorota ale dobrze, że masz plan awaryjny. I tu już się musi udać! [SUP]&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&[/SUP]

pepcia w przypadku czynnika męskiego poniżej 3mln/ml plemników musicie mieć udokumentowane 12 miesięczne leczenie jako para. Czyli 12 miesięcy stymulowanych cykli, IUI, ivf. A w przypadku plemników powyżej 3mln/ml plemników 24 miesiące leczenia niepłodności. Czyli 2 lata udokumentowanych starań - ustawodawca ma na myśli leczenie niepłodności, które tez opisał w programie. Z tego wynika, że pójście do urologa, czy zrobienie badań hormonalnych i naturalne starania to nie jest leczenie niepłodności. Chyba, że klinika nagnie zasady i jakoś was zakwalifikuje na inne czynniki. Jednak mnóstwo osób nie może skorzystać z programu. Program jest dla osób już leczących niepłodność.

A moja tajemnica to tabex:-p i chyba zmęczenie materiału, rzucałam chyba z 6 razy podczas dwóch procedur;-p poszłam od razu na siłownię, humor był lepszy:-) i poszlo.... kiedyś musi się udać grunt to się nie poddawać...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry