reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
bety który to dpt?

kropka szkoda ze nie ma bety u was, dzisiaj 14dpt? a zarodki 3 czy 5 dniowe? już nawet przy biochemicznej powinno coś być..Nie ma możliwości prywatnie zrobienia bety? no musibyc! pojedz do szpitala, powiedz, że masz plamienia brzuch Cię boli bardzo ( w domyślę poza maciczna:-p) i musza zrobić bete... no chyba ze od razu laparo robią:eek:

Emi może to jakiś zastój moczu, macica naciska na pęcherz i nie można się dobrze wysiusiać, ale to jest nie bezpieczne...

Olszy ale jazda :-) nie jestem sama...

stacy głowa do góry, już musi być dobrze....:-p będzie gites, musi!

pisze na bierzaco sorry jeżeli kogos pominęłam czytam dalej - wstecz...

Faq.....!!! Co za dzień :sorry: Tulę Cię i jestem z Tobą tak jak obiecałam

Faq, no trochę.
Spodziewałam się tego.
Teraz jestem happy że odstawię hormony, od których miałam arytmię.
No i decyzja o adopcji jajeczek, które z resztą zarezerwowane. Ale czuję, że muszę podjąć tę decyzję od początku.

Dobrze, że wiem, bo się męczyłam.

Katep7 Wcześniej czytałam na stronie programu rządowego, teraz zrobiłam to jeszcze raz bo mnie przestraszyłaś, że może się coś zmieniło :szok:. Albo udokumentowane 12 miesięcy leczenia pary, albo w przypadku stwierdzonej konkretnej przyczyny czyli w naszym przypadku czynnik męski 10mln/ml plemników
(stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące),tak jest napisane na stronie MZ
A z tym paleniem to my wiemy, raz rzuciliśmy na 3 miesiące ale wstrętny nałóg no i ta nasza słaba siła woli niestety i wróciliśmy. Teraz znowu próbujemy rzucić także jesteśmy myślę na dobrej drodze. Mam nadzieję, że tym razem uda się na dłużej.
Przydałaby mi się jeszcze informacja konkretnie jakie hormony w których dniach cyklu trzeba byłoby zrobić. Niedługo wybieram się do mojego gina więc wzięłabym skierowanie od razu.

TSH mam1.16 mIU/L więc z tego co pisałyście wcześniej to chyba nie jest tak źle :)
Kate jak Ci się udało rzucić ten wredny nałóg na dobre....

Dla każdej staraczki tutaj dobre wiadomości są na wagę złota bo dają nadzieję. Więc w pewnym sensie złe wiadomości dotykają bardzo nas wszystkie, tak sądzę.
Przykro mi Dorota ale dobrze, że masz plan awaryjny. I tu już się musi udać! [SUP]&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&[/SUP]

pepcia w przypadku czynnika męskiego poniżej 3mln/ml plemników musicie mieć udokumentowane 12 miesięczne leczenie jako para. Czyli 12 miesięcy stymulowanych cykli, IUI, ivf. A w przypadku plemników powyżej 3mln/ml plemników 24 miesiące leczenia niepłodności. Czyli 2 lata udokumentowanych starań - ustawodawca ma na myśli leczenie niepłodności, które tez opisał w programie. Z tego wynika, że pójście do urologa, czy zrobienie badań hormonalnych i naturalne starania to nie jest leczenie niepłodności. Chyba, że klinika nagnie zasady i jakoś was zakwalifikuje na inne czynniki. Jednak mnóstwo osób nie może skorzystać z programu. Program jest dla osób już leczących niepłodność.

A moja tajemnica to tabex:-p i chyba zmęczenie materiału, rzucałam chyba z 6 razy podczas dwóch procedur;-p poszłam od razu na siłownię, humor był lepszy:-) i poszlo.... kiedyś musi się udać grunt to się nie poddawać...

reklama
Do góry