reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dorota :(( trzymam kciuki za Ciebie! Zbieraj siły do kolejnej bitwy:)))!

Bety kibicuje mocno!!

Aniko &&&&&&& za jutro:*

Kate czyli poprawnie rozwijający sie zarodek to chlopczur? Cholera no! Ja juz na babę sie nastawilam:p a właśnie.. bo kiedyś mowilas ze czytałas jakieś badania na temat zarodkow i plci. Wyskoczy mi to w Google scholar?

Do jakuej waryosvi tsh w ciąży jest bezpieczne? Skoczylo mi z 1,5 do 2,25 mimo ze dawke euthyroxu mialam zwiększona.

Emi jak sie czujesz? Pracujesz?

reklama
Kate - jest pewnie tak jak mówisz :) w wg Ciebie ta fragmentacja może zniknąć ? Transfer będzie w przyszłym cyklu. Do transferu nie doszło bo miałam progesteron 1.51 , lekarz jeszcze powiedział w dniu punkcji że może zrobimy transfer jeśli zarodki będą ładnej jakości i rokowało na 1 blastocystę, ale nie były dobrej jakości i jeszcze progesteron podwyższony dlatego nie chciał ryzykować. Dlatego w tym cyklu scratching a w przyszłym transfer. Myślisz , że postąpił słusznie ? Myślisz, że coś z tych moich zarodków ma szanse się zagnieździć ?

niebajka proszę :
[h=4]RESULT(S):[/h]A total of 56.7% of blastocysts were aneuploid. One-half of the grade 5/6 blastocysts were euploid, compared with only 37.5% of embryos graded 1/2, suggesting an effect of aneuploidy on blastocyst development. Aneuploidy also had a negative effect on inner cell mass and trophectoderm grades. Morphologically poor blastocysts had a higher incidence of monosomy and abnormalities affecting several chromosomes. The gender ratio was significantly skewed in relation to morphology. A total of 72% of blastocysts attaining the highest morphologic scores (5AA and 6AA) were found to be male, compared with only 40% of grade 3 embryos.
The relationship between blastocyst morphology, chromosomal abnormality, and embryo gender. - PubMed - NCBI

jeżeli 72% blastocyst 5AA, 6AA to chłopcy(czyli 28% to baby), natomiast zarodki o stopniu rozwoju 3 (np. 3AA) to tylko 40% chłopców( czyli 60% to baby). A ty masz chyba 3AA, jeżeli 4AA to pewnie szanse 55/45 - to moja średnia:-p

agnieszka tak, lekarz dobrze postąpił, że odroczył transfer. Nawet piękny zarodek mógłby się nie zaimplantować, albo zaimplantować źle i byłoby poronienie.
Co do twoich zarodków, nie sądzę, żeby fragmentacja się poprawiła, ale z czasem z tych komórek będzie mózg, serce i wtedy będzie wiadomo jak 'straszna" była ta fragmentacja. Embriologia to nauka, która moim zdaniem jeszcze raczkuje, embriolodzy uczą się na nas niestety. Swoją droga odczep się już od tych zarodków a może ty tez miałaś dużą fragmentacje i co?? :-p bo nie wiemy z jakich zarodków my pochodzimy.

Kate nie pocieszyłaś mnie:-(, ale kopalnia wiedzy z Ciebie . Jeżeli nie da rady na MZ to będziemy musieli badać się dalej, ajj nic się nie poradzi. Zadzwonię jutro sobie do Bociana i dopytam się chociaż pewnie powiedzą żeby przyjechać na wizytę kwalifikacyjną to się okaze...ale spróbowac zawsze można :-). W jakiej klinice się leczysz???, tam napewno się nie udam:rofl2:;-).
Mój brat rzucał z tabexem, ja tego nie próbowałam. Wcześniej to bez niczego z dnia na dzień, ale po 3 miesiącach spowrotem zaczęłam palić. Koleżanka z roku też z tabexem, ale pali nadal; druga i kolega jak narazie jakieś pół roku nie palą :)Coś w tym jest napewno :-) tylko silnej woli przy okazji dużo trzeba...

I weź tu się lecz jak Ci ginekolog mówi, że tylko invitro, a do invitro nie możesz bo się nie leczyłaś... I tak w kółko...Państwo absurdów.:szok:

lolitka a czemu siły brak? maluch wyssał z Ciebie życie:-p thnx za odpowiedz na priv:tak:Ja dzisiaj mam głupawkę już, meczy mnie bezsenność bo do łazienki, bo to nos zapchany :wściekła/y:zmeczenie materiału. Jeszcze nie mogę dużo jesc bo mi nie dobrze.. poryczałabym się jak histeryczka, a potem ryczałabym bo się poryczałam. A kiedy bym się opanowała, to bym się znowu poryczała, bo mam oczy zapuchnięte i w kółko..Normalnie wariatka. Na szczęście panuje nad sobą i ani jedna lezka nie poleciała:-p jeszcze tylko 8tygodni tego rollercoaster'a.

pepcia Invcta, ale w klinice jest 3 lekarzy, którzy rekrutują. Może jakby to był ktoś inny....pójdźcie pierw na wizytę komercyjna podpowiedzą wam zrobić lekki lifting dokumentacji medycznej:-p bo wizyta kwalifikacyjna moze odbyć się tylko raz. W czasie tej wizyty zarejestrują was do programu, jeżeli zarejestruje was dana klinika to potem jest problem, jeżeli nie wybierzecie właśnie tej. Bo zmienić klinikę możecie tylko raz.My mielismy tak z invimedem, zarejestrowali nas a my tam nie chcieliśmy podchodzić. W efekcie zmieniliśmy na druga klinikę, ale 3 raz już nie moglibyśmy. A czasem świeże spojrzenie nowej kliniki to właśnie strzał w 10tke.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie możemy wierzyć do końca lekarzom, musimy mieć własną wiedzę, żeby nas na manowce nie wyprowadzili. Ja lubię wiedzie na początku się kilka razy przejechałem ale potem byłam już madrzejsza

Do góry