reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witajcie...
nie dalam rady wpasc na obiadek wiec pisze teraz i tylko krociotko,bo moja @ sie juz rozgoscila i przyniosla ze soba migrene... jedyne za co jej moge byc wdzieczna to ta migrene spozniona,bo juz wiem,ze nie jestem w ciazy i moge wziac lek,ktory mi pomaga.... szczerze mowiac rano jak zobaczylam skok tempki tez w pewnym momencie pomyslalam "a moze..." jednak juz czulam @ wiec nie byla w sumie takim zaskoczeniem.... mimo wszystko pierwszy raz od rozpoczetych staranek nie bylo "czyszczenia kanalow lzowych"... nawet powiedzialabym,ze naturalnie przykro mi,ale nie rozpaczam i jakos patrze optymistycznie w przyszlosc.... postanowilam,ze zmieniam prace, zaczne od wakacji- zrobie sobie dwa miesiace laby i od wrzesnia chcialabym zaczac pracowac w zlobku lub przedszkolu... przez swieta przemysle sobie to wszystko i przedyskutuje z sama soba- pogadam tez z Joe... no i skupie sie na wykonczeniu domu...
przeczytalam co u was ale nie dam rady odpisac juz dzis,bo glowa mi peka i chyba pojde prosto do wyrka sobie odpoczac.... odezwe sie u was kolo poludnia a u mnie z samego ranka....
milego ranka!

reklama
Ewa alez dzielna jestes... tyle planow... a moze los splata Ci figla, pokrzyzuje wszystko bo fasolka sie pojawi :-)

witajcie dziewczynki!
Najka, piekne foty, az sie rozmarzylam i wrocily wspomnienia z Kazimierza.... i milo cie poznac, co prawda z daleka, ale milusio:tak:teraz czekamy na loczki:) to trwala sobie zrobilas??
Aleczku, oj, moze poplukaj to gardlo czyms.... bo nie mozna tak tego lekcewazyc! trzymam kciuki za jutrzejsz wizyte! no i gratulje jeszcze raz nowego wyzwania w pracy! a czy to wiaze sie moze ze zmiana szefowej?? bo pisalas, ze taka nie teges:dry:
Novaczka, no to dzielna ta twoja cora:) a panie pewnie sie napatrzec nie mogly w pracy!
Ewa, super, uwazam, ze taka zmiana pracy dobrze ci zrobi!
wagnies, helol:) jestes w pracy?? co nowego u ciebie??
vonko, jak bylo na wizycie??
carioca, super, ze masz takich fajnych tesciow i ze sie toba opiekuja:)
maraniko, hop, hop, gdzie jestes??
sensi, ty juz na urlopiku??

a ja wczoraj zdazylam tylko wysprztac kuchnie, lacznie z umyciem lodowki.. no i skonczylo sie na rozwaleniu palca:baffled: wiec dalam sobie potem spokoj.... nie wiem, kiedy reszte sprzatne...bo jutro tez do pracy, a potem od razu jedziemy do moich rodzicow.
milego dnia wszystkim!

witajcie o poranku:-)
melduję, że przemówiłam!:szok: :-D co prawda jeszcze chrypię z lekka, ale słychać mnie, a to już coś!:-D fajna reakcja była, jak weszłam do pracy i powiedziałam ,,cześć'', a wszyscy ,,o!!! ty mówisz!!!'', tak więc chyba będę żyć:tak: piję syrop taki na zapalnie krtani (homeopatyczny), ma też takie tabletki do ssania na ,,zanik głosu'', może obędzie się bez lekarza;-)
Najeczko fajowe fotki:-) milutko Cię zobaczyć, a teraz czekamy na loczki:tak:
Kajduś no to ładnie sobie ten palec załatwiłaś:no: Ty już lepiej nic nie sprzątaj, tylko odpoczywaj u rodzinki:-)
Novaczkapamiętam ,,emskie'' z dzieciństwa..:baffled: :-D fajniutka ta Twoja Córcia:tak:
Ewuś i tak trzymać!:tak: dzielna jesteś bardzo!

Kochane dzięki raz jeszcze za gratulacje!:-)

a teraz wracam do roboty niestety..:baffled:

Hello,

wagnies, helol:) jestes w pracy?? co nowego u ciebie??
Kajda ja juz w pract siedze od 8... no powiedzmy ze od 8... spoznilam sie :zawstydzona/y:. Jeszcze tylko wytrzymac do 16 i juz zaczynam swietowanie... moze uda mi sie dzis jeszcze cos posprzatac w mieszkanku a jutro z samego ranca (czytaj: moze kolo 11 ;-)) wyjezdzamy...

melduję, że przemówiłam!:szok: :-D co prawda jeszcze chrypię z lekka, ale słychać mnie, a to już coś!:-D fajna reakcja była, jak weszłam do pracy i powiedziałam ,,cześć'', a wszyscy ,,o!!! ty mówisz!!!'', tak więc chyba będę żyć:tak: piję syrop taki na zapalnie krtani (homeopatyczny), ma też takie tabletki do ssania na ,,zanik głosu'', może obędzie się bez lekarza;-)
Alek ja dosc czesto mam takie problemy z krtania... ostatnio pomogly mi do ssania tabletki z tymianku, zazywalam tez homeovox ale to nie zawsze skutkowalo... natomiast nie polecam zadnych halsow, sterpsilsow itp - one strasznie wysuszaja sluzowke!!!
kuruj sie kuruj, zebys na swieta nie chorowala!!!

Dzieńdobry, dzieńdobry! :happy:
Nie tylko panie, ale i panowie piszczeli na jej widok. Jest 1 młody tatuś (córcia 4 mies. młodsza) i sporo dziadków,no i babć oczywiście też. Były też 2 młode dziewczyny (pracuje ich więcej, ale nie przyszły), jedna świeżo zaślubiona i jakoś się nie pali do dzieci, a druga olastyczka, to ją zaraz chciała rysować! Miała kontakt z dziećmi u kogoś tam z rodziny, to mała treż się do niej rwała. Proszę, jak to zaraz rozpoznaje kto przyjaciel, kto wróg ;-)

Alek, dobrze, że głos wrócił. A Twoi znajomi w pracy to tak od razu zapomnieli, że umoiesz mówić? Nie mówiłaś chwilę i proszę..;-)

Ewa, dzielna dziewczyna jesteś. Zwłaszcza ze zmianą pracy, ale u Was chyba inne realia. U nas każdy się jej trzyma, bo znaleźć następną czasem graniczy z cudem. No chyba, że było Ci tam bardzo źle? A Ty zawsze przy @ tak migrenowo?

Pozdrawiam. Zaraz przyjada rodzice, a chcę się jeszcze pojawić na innych wątkach. Do Was jeszcze oczywiście zajrzę..:-D

Witam 30tki

Najka - no jaka ładna dziewczyna, no no. To ja jestem ciekawa teraz tych loków. Bardzo ładne widoczki - kto robił zdjęcia - Ty czy mąż?

Novaczka - z Twojej córci to pewnie gwiazda spotkania była, a razcej "zajączek", bo gwiazdki są przy okazji innego święta. A tak z ciekawości - kiedy (lub czy) zamierzasz wrócić do pracy?

Ewa - no kurcze... :-(

Kajda - po prostu to jest znak, zeby od przedswiatecznych porządków trzymać się z daleka!

HOP! HOP! MARANIKO!

A my dziś idziemy do lekarza, posprawdzać czy wszystko ładnie wygląda. Wiąże się to z kolejnym usg - ale trudno :-( Oby wszystko było dobrze, ale jestem dobrej myśli bo znów mi sie śnił domek mojej Babci :-)

Witajcie! Od dziś mam wolne, a dokładnie od wczoraj po południu. Przewidywałam, że pospię dziś, ale nie myslałam, że obudzę się o 11.30!:-p I zanim sie pozbierałam, to już 13! Zaraz do sprzątania się biorę i pomysłu na obiadek jeszcze nie mam!
Novaczka nie dziwię sie, że Twoja córeczka robi furorę!:-)
Ewo przykro z powodu @, ale dobrze, ze Ty tak się dzielnie trzymasz i optymistyczne masz nastawienie! Fajne masz plany ze zmianą pracy i urządzaniem domku! Mam nadzieję, ze już migrena wredna poszła sobie!
Kajda tak, trwałą zrobiłam, potrzebowałam takiej zmiany, a żę już kiedyś robiłam na studiach, to wiedziałam, ze powinno byc dobrze. Kajduś, nie sprzątaj w takim razie!:tak: Jak palec dzisiaj?
Aluś świetnie, że lepiej z głosem. Przypomniało mi się, że przy takich kłopotach można rozgryzać witamine A+E, żeby podreperować zdarte gardło, tak je powleka, przyśpiesza gojenie.
Wagnies a gdzie jedziecie na Święta?
Sensi witaj!:-) Jakie masz plany na Święta?
Carioca zdjęcia mąż robił, on to baardzo lubi! A u Ciebie teraz to już musi być dobrze! Napisz jak u lekarza!
Antilko Maraniko jak u Was?
Vonko?:-)
Miłego dnia!

reklama
Carioca, nie szybko.:no: Na razie mam wychowawczy do połowy sierpnia, ale planuję przedłużyć jeszcze o rok.:tak: Potem to już będę musiała wrócić:baffled: , bo skończy mi się zasiłek, a bez niego wcale nie damy sobie rady.:no: :no: :no: Ale jak wrócę, to na pół etatu, bo nie miałby sie kto zajmować Martynią, a do żłobka nie oddam.:no: :no: :no: :no: :no: My pracujemy w tej samej firmie i na zmiany, więc będziemy się umawiać tak, zeby się mijać w domu. Pieniądze wprawdzie będą podobne, ale będą..

Do góry